Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat na výsledky triple testů. nevím moc, co je běžné. za dobré se považují výsledky nad 1:300? vyšlo mi riziko 1:2300, je to v pořádku? a NTD 1:1300.jaké máta zkušenosti vy?
děkuju a všem hodně štěstí!!!
Ahoj, tak mně vyšly testy 1:32000, takže u mě je možnost postižení opravdu minimální. Ale myslím, že ty Tvé hodnoty jsou taky v pohodě. Moje švagrová měla 1:300, šla na amnio a teď má krásnou zdravou 4letou holčičku…
Doktor by Tě určitě upozornil, kdyby tam nějaké větší riziko hrozilo, tak buď v klidu. ![]()
Ahoj P. - nevím,od jakého čísla PŘESNĚ se výsledky považují za „dobré“,jelikož každý doktor by to měl posoudit individuálně vzhledem k okolnostem(vyšší věk, abnormality v rodině…), ale 1:2300 je v pořádku. Já jsem si s triply užila svý - podezření na DS 1:50
, ale podstoupila jsem amnio a vše dopadlo OK.
Ještě ty rozštěpy - 1:1300 jsou taky dobrý. Měla jsem to stejně.
Tak já ani nevím, jaká mi vyšla hodnota, mně dr. řekl jen, že je to negativní, takže v pořádku. No asi jsem ráda, že tu hodnotu nevím, jinak bych taky zkoumala, co je ještě „v normě“. ![]()
Milá P. máš krásná čísla! u mě vzhledem k věku (30) by se za negativní počítalo k 1:250, ale já měla 1:90, na amnio bylo vše OK, a hodnoty byly „špatné“ kvůli odlučování placenty, ale i to je už v pořádku. Držím palečky!
buďte v klidu…mě vyšlo riziko 1:16 …a mám doma ZDRAVÝHO chlapáka ![]()