Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj lidičky… Na začátku ledna jsem otěhotněla. Nechtěně. Menstruaci nemám pravidelnou, takže jsem s překvapením a taky hrůzou zjistila, že jsem těhotná o dost později. Otevřeně se přiznám, že jsem zatím ani nebyla pevně rozhodnutá, jestli dítě budu někdy v budoucnu chtít, ale fakt je ten, že v současné době jsem došla k názoru, že těhotná nebudu! Je mi 19, jsem v celku drobné postavy, takže si nedovedu představit, jaké by pro mě těhotenství bylo vůbec fyzicky a zjišťovat to ani nechci, je jedno jestli jsem moc zbabělá nebo třeba sobecká, ale je to tak. Krom toho hodně sportuji a myslím že těhotenská postava přeci jen není pro tento účel ideální. V poslední řadě se bojím porodu jako čert kříže a nejsem moc ochotná tento názor měnit Zajímala sem se o to, jaké jsou vlastně možnosti poorodu a bylo mi řečeno, že např. císařský řez se provádí výhradně kvůli zdravotnímu stavu, takže mě porod „klasickou“ cestou v tomhle případě čeká nejspíš v každém případě, ať chci nebo ne. Takže v závěru prosím o radu, jaké mám možnosti a co si vlastně můžu ještě počít. Jak jsem říkala, těhotná nebudu v žádném případě, takže potřebuju jenom vědět, co můžu, případně i sama dělat a jak si pomoct. Upřímně … mám ještě nějakou šanci? Opravdu všem moc děkuju za radu. Nikola.
milé děvče, na tomhle serveru Ti nikdo nikdy neporadí ohledně samoukončení těhotenství !!!
asi sis špatně přečetla název serveru, který zní EMIMINO, takže je jasné, o čem se tady píše a diskutuje …
Máš dost let na to, abys věděla, že se máš při sexu chránit …
Nevím, co víc k tomu dodat …
Tak to je drsný ..... pokud jsi to měla jen nějakou rychlovku, tak si snad budeš dávat pozor, ne? Hmm, leden, tak to jsi už dost těhotná. Tak se mrkni někde na netu, jak to mimi vypadá a možná si to rozmyslíš. Být tebou bych ihned začala něco dělat.
Moc nechápu co chceš vlastně za radu. Jestli dobře chápu tak si momentálně těhu a jdeš na potrat… Jinak 19l je hezký věk, starší dceru sem čekala taky v 19l
No a drobná postava při těhu neva, některé sporty se dají provozovat po celé těhu a porodu se taky bát nemusíš - nevíš jaký bude, může být naprosto v poho… Ale žen který se panicky bojí porodu je víc a už tu o tom proběhly i nějaké diskuze z kterých vyplývá že si lze císařský řez zařídit i když je žena schopna rodit normálně.
Nakráčej ke svému gynekologovi - snad ve svém věku už nějakého máš…, určitě tě pochopí (ostatně jemu do toho nic není) a vypíše ti žádanku do nemocnice. Pak nezbývá než pumpnout „tatínka“ o polovinu nákladů - byli jste u toho přece oba, ne? Jelikož tento zákrok není hrazen pojišťovnou
Doufám, všechno dobře dopadne. Já tě neodsuzuju, je to každého věc, a chápu že v 19ti na to máš názor jaký máš. Jenom doufám že ho časem změníš.............. ![]()
Ježiš, hlavně sama nic nezkoušej, jestli dítě nechceš, jdi co nejdříve k Dr. a ten ti poradí, co dál. Je to tvoje rozhodnutí, nikdo ti nemá právo do toho mluvit, ale příště, prosím tě, zvol při sexu nějakou ochranu.
A já jsem vždycky myslela,že hlava je k přemýšlení a ne jenom na to,aby nám nepršelo do krku!No nic.Co můžeš dělat?Nic-jsi ve 4.měsíci,tak to už je trochu pozdě ne?To mimi už je dost velký a už je i jasný,jestli je to kluk nebo holka.Takže tě ten porod asi nemine.A klídek,není to žádná hrůza,mám to taky už za sebou.Jestli si pak mimčo necháš nebo ne,to už záleží jen na tobě…A sama si nepomáhej,to je o život(nejen mimča ale i tvůj).A jestli ještě nebylas na gyndě tak jdi a uvidíš,jak to je.A příště ochranu!!!
Tak s nebudu psát to co holky už napsali,ale já jsem otěhotněla začátkem ledna a jsem v 15 týdnu.Interupce se provádí do 12-tého týdne.I když u nás to dělá jeden dr. načerno do 5 měsíce
.
nikola019 píše:
Takže v závěru prosím o radu, jaké mám možnosti a co si vlastně můžu ještě počít. Jak jsem říkala, těhotná nebudu v žádném případě
No… tak můžeš ještě skočit z okna
.
Jako co chceš poradit - aby sis propíchla břicho pletací jehlicí nebo co
? Podle vytříbenosti projevu nejsi vůbec blbá, což teda činí situaci o to děsnější.
Anebo je to pitomá sranda, ne?
PS: Pamatuju si dokument o ženě, kterou její matka zoufale nechtěla a udělala pro to všechno možné (naštěstí už nevím co a i kdyby, tak radši budu držet pysk). Miminko těhotenství přežilo… akorát se narodilo bez rukou a bez nohou
.
Tak to jsem přehlédla, že jsi otěhotněla na začátku ledna, proč to proboha řešíš až teď?
![]()
Jéé, já to taky přehléhla ne leden ale že to bylo začátkem, takže teď už s tím nic neuděláš a určo sama nic nezkoušej. Pokud dítě opravdu nechceš tak existuje adopce nebo baby box.
nikola019 píše:
Jak jsem říkala, těhotná nebudu v žádném případě, takže potřebuju jenom vědět, co můžu, případně i sama dělat a jak si pomoct.
Těhotná už JSI, v tomhle stádiu už je podle mě interupce neproveditelná, takže tě porod nemine… Jestli si prcka nebudeš chtít nechat, dej ho k adopci. A už si prosím vždycky dávej pozor.
Koukni, je to tvoje věc, ale za sebe můžu říct, že takové myšlení nechápu
Zvlášť, když se kondomy dají koupit snad uplně všude…
Upřímně řečeno poté, co jsem před pár dny přišla o chtěné miminko ve 24tt, mě tenhle příspěvek fakt vyrazil dech a říkám si jak někdo může být takový sobec a napsat, že těhotenství nejde dohromady s jeho sportovní postavou…
![]()