Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu, nechala si některá z vás odstranit chirurgicky pihu v těhotenství? Jsem ve 36. týdnu a omylem jsem si rozškrábla pihu na zádech a trochu si ji i strhla. Mírně mi to krvácelo. Dneska ráno jsem šla na kožní, ale při mé smůle měla dr. zrovna dovolenou a byla tam jen sestra, která mi řekla, ať přijdu zítra, že mi dají žádanku na chirurgii a tam mi ji odstraní. Nevíte někdo jak to probíhá? Předpokládám, že dostanu injekci na umrtvení - nemůže to uškodit mimču? Díky za každou zkušenost. Lenka
ahojky tak nevím,jak s pihou,ale švagrový zubař nedal injekci na umrtvení zubu,když byla těhotná.Radši bych chtěla mluvuit s doktorkou
ahoj, tak v těhu bych se toho trošku bála… hlavně kvůli té injekci na umrtveí. já si nechávala odstranit puhu teďka, až když jsem přestala kojit. dostala jsem klasickou umrtvovací injekci, doktorka pihu vyřízla, zašila a za 10 dní jsem šla na kontrolu. stehy nakonec vytahovali až po 14 dnech od zákroku, protože to bylo nahoře na rameni, kde je kůže hodně namáhaná. malou jsem docela dlouho nesměla vůbec zvedat a i teď (4 týdny od zákroku) mě ta jizva při velký námaze trošku táhne…
určitě bych to teda probrala s doktorkou. možná bych se zeptala i na možnost odstranění laserem (tam nevím, jak to je s umrtvením).
Asi to zalezi jak kdo - ja jsem v tehu take mela problem s pihou a doktorka mi rekla, ze ji klidne odstrani ze ta injekce nevadi, ze to jen lokalni, ale nakonec jsme pockala az po porodu … i kdyz pak jsem zase kojila takze to vyjde temer na stejno a behem kojeni mi vyndavali 5 pih.
No a s tim zubarem je to to same - nekdo tu injekci klidne da a jeste se divi, ze se ptas jeslti to nevadi a jiny ji dat nechce…
Takze to jsme Ti asi moc neporadila co?
Holky, dík. S tou injekcí už jsem zjistila, že nevadí, je to je jen lokální. Mně spíš šlo o to, za jak dlouho se vyndají ty stehy a jestli budu nějak omezená, mám totiž ještě dvouletého syna a abych to stíhala do porodu. Na ten laser jsem chtěla jít po skončení kojení, ale prý když se ta piha trochu strhne, je lepší ji celou vyříznout, tak nevím, každopádně se na vše zeptám. Díky Lenka
Stehy se mylsim vyndavaji mezi tydnem az deseti dny. Myslim, ze na zadech to neni zadny problem to budes v pohode uz ten den vecer. Vyrezavali pihy primo na chodidle a jelikoz jsem mela v te dobe male mimi tak mi nic nezbylo nez se o nem starat a uz ten den jsem sla na prochazku - no jasne ze na kratsi a take jsem na to moc nemohla slapat, ale slo to. Takze mylsim, ze u Tebe to bude v pohode.
ahoj, potřebuju radu. Dnes jsem zjistila, že jsem těhotná z testu a příští týden mám jít vyndat pihu z chodidla. Budou mi to dělat v lokální anestezii. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nemůže to být nebezpečné pro miminko?Díky za odpovědi
nemalo by to byt nebezpecne.. Mne vyberali fibrom z nohy (taku hrcku) a to som bola tehu v 5tt a o tehulkovani som este nevedela. vsetko vporiadku.. lokalna nevadi..
ahoj holky, prosim vas, ve 3tt jsem si nechala odstranit dve pihy, dostal jsem injekce, myslite, ze je to ok, nevite jak to je? Nemuze to ohrozit zivot miminka?
@PetulaPl píše:
ahoj holky, prosim vas, ve 3tt jsem si nechala odstranit dve pihy, dostal jsem injekce, myslite, ze je to ok, nevite jak to je? Nemuze to ohrozit zivot miminka?
Ahoj, na umrtvení okolí pihy používají většinou stejnou injekci jak u zubaře a ta se podává normílně, ublížit by to určitě nemělo.