Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem ve 14.týdnu těhotenství. Koupila jsem si vitamíny Elasti-Q.Byly to jediné, které mi v lékárně ukázali. Mohly byste mi dát tipy, které užíváte vy? Děkuji,Nicki
Ahoj, ja ted uzivam Calibrum mami a v prvnim trimestru jsem uzivala Calybrum babyplan.
Ale vitaminu je na trhu cela rada, zkus jinou lekarnu ![]()
Preji, at tehu probihav pohode a krasne si ho uzivas!!! ![]()
AHoj Nicki,
ja bych byla, byt tebou, zla uz v lekarne.. ze ti ukazali jen jeden druh vitaminu.. tak se dela „bussiness“ ![]()
Priste se jich zeptej, jestli vazne jinou znacku nevedou..
Osobne jsem davala prednost zelenine a ovoci, jen listovku jsem braa pravidelne..
Preji pohodove tehu a usmevave miminko ![]()
Ahoj,
já brala Calibrum baby plan, další vitamíny mi doktorka zakázala, protože se po nich rodí velké děti…mno, asi to nebude jenom vitamínama
. U druhýho budu brát asi jenom listovku do konce 3m a pak zase nic.
Ahojky,
já jsem brala převážně Mamavit a ze začátku i před otěhotněním kyselinu listovou. Ten mamavit jsem nebrala pravidelně, sem tam, jak jsem si vzpomněla a od sedmého měsíce už nic.
Doporucuju Elevit - jsou to jedine vitaminy, ktere jsou schvalene jako lecivo a taky jsou mozna diky tomu, nebo ze je dela Bayer drazsi.
Jinak ja v prvnim trimestru brala Calibrum Babyplan, pak jen tricet tablet Calibrum Mami, pak dalsich Elevit, ktery jsem po mesici vymenila za Mamavit kvuli vitaminu A (meli jsme novy odstavnovac a stava z mrkve byla denne k snidani). Ted jsem opet presla na Elevit, ale jsem ve tretim trimestru, takze ho beru obden a stridam to s Pregniem - omega 3 mastne kyseliny. Elevit + omega 3 kyseliny planuju brat po celou dobu kojeni. Hanki
Holky díky, hned dnes zajdu i do jiný lékárny, a uvidím, co mi nabídnou.
Pa, Nicki
Ahoj,
ja jsem jeste pred otehotnenim brala Femibion a pak az do 17tt porad ten co ma 800mg listovky, ted jsem si poridila ten dalsi Femibion 400+DHA kyseliny, je ale dost drahy, na 30 dni stoji 500kc, ale moje Mudr ho silne doporucuje a taky je prokazane, ze po nem miminka nejsou velka., velka miminka jsou celkove evropsky trend, vitaminy pry temer zadnou roli nehraji. Ukazovala mi i klinicke studie, kdyz jsme jednou mely cas:-) Ted jeste musim dobirat zelezo, protoze mam min zeleznych krvinek, ale to je jen na predpis lekare, sama si zelezo nikdy v tehu nekupuj. Takze tak. Urcite Ti v lekarne poradi, zalezi taky na financich.
Pa,pa
No, to je tím Femibionem, protože nemá žádné železo a to je ta chyba..Nebrat..
Anonymni píše:
Doporucuju Elevit - jsou to jedine vitaminy, ktere jsou schvalene jako lecivo a taky jsou mozna diky tomu, nebo ze je dela Bayer drazsi.
Jinak ja v prvnim trimestru brala Calibrum Babyplan, pak jen tricet tablet Calibrum Mami, pak dalsich Elevit, ktery jsem po mesici vymenila za Mamavit kvuli vitaminu A (meli jsme novy odstavnovac a stava z mrkve byla denne k snidani). Ted jsem opet presla na Elevit, ale jsem ve tretim trimestru, takze ho beru obden a stridam to s Pregniem - omega 3 mastne kyseliny. Elevit + omega 3 kyseliny planuju brat po celou dobu kojeni. Hanki
Jo, jo, souhlasím, a navíc se mi s těmito vitamíny nikdy nedělalo špatně, což se mi u jiných značek párkrát stalo…
Ahojky,
já už od plánování těhu užívám Femibion a musím ho pochválit víc jak Calibrum, které jsem brala v prvním těhu. Femibion je sice poměrně dost nákladný, ale to si radši odepřu sobě a přidám to na vitamínky pro prďolku. Tyhle vitamíny mi opravdu vyhovují. Samozřejmě je to jen nutný základ, stejně jako všechny ostatní vitaminové doplňky. Chce to papat hodně ovoce a zeleniny ![]()
Ahojky já brala Femibion 400,pak Femibion 800 a ted GS mamavit protože femibion u nás došel a nechtěla jsem čekat
Ahoj nicki, já beru fol gravid, doporučili mi je v lékárně, že po nich nejsou velká miminka dr. mi to potvrdil, nemám s nima problémy:-)a ještě jsem si aktivně koupila gravimilk, je to výborný na pití:-) jako kakao, a to má jeětě jiné vitaminy a ještě jiné účinky, je to pro těhotné i kojící...... ![]()
Ahoj, já jsem byla včera u gynekologa poprvé na těhotenské prohlídce. Jsem v 7. týdnu těhotenství a dali mi GS-Mamavit. Jsou v tom všechy důležité vitamíny, hlavně kyselina listová…
Ahoj muzu jedine doporucit mamavit. Stoji 140 Kč. Pro mimi je to nejlepsi.