Antibiotika - můžu je začít brát znovu?

4
30.11.22 21:36

Antibiotika b

Dobry večer měla sem silnou anginu dostala jsem antibiotika na 10 dni ale brala jsem jen 3 dny a citila jsem se OK). Tak sem to prestala brát ale po 4 dnech se me to opět vratila ta angina. Tak se chci zeptat JESTLI MŮŽU VZIT TY ANTIBIOTIKA ZPÁTKY? DĚKUJÍ ZA ODPOVĚĎ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37177
30.11.22 21:43
@Sarloo37 píše:
Dobry večer měla sem silnou anginu dostala jsem antibiotika na 10 dni ale brala jsem jen 3 dny a citila jsem se OK). Tak sem to prestala brát ale po 4 dnech se me to opět vratila ta angina. Tak se chci zeptat JESTLI MŮŽU VZIT TY ANTIBIOTIKA ZPÁTKY? DĚKUJÍ ZA ODPOVĚĎ

Poraď se s doktorem a pamatuj si že antibiotika se mají vždy dobrat i když už ti je dobře. Jinak ti taky s takovou za chvíli nemusí pomoc vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9834
30.11.22 21:51

Tak nic jiného vám nezbyde.

A doktor si napíše do dokumentace U ANGÍNY DO BUDOUCNA BEZ ATB a příště si zahrajete na Německo, kde ATB na angínu vyfásnou jen polymorbidní pacienti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
30.11.22 22:10

Mám dojem že všude člověk čte že antibiotika se MUSÍ vždy brát celou dobu a každý gramotný člověk to ví. Jinak se rychle blížíme k tomu že atb nebudou zabírat a lidi budou umírat ve velkém. Gratuluji že jsi k tomu přispěla. Věřím že lékař ti tuto informaci dal, troufám si tvrdit že i v lékárně ti to řekli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.22 22:15

Právě beru porve antibiotika a pani doktorka ani mě to nerekla ani v lékárně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.11.22 22:21

Snad to pomůže jinak diky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
30.11.22 22:28
@Sarloo37 píše:

Víš jak tyto léky fungují ? Zabraňují množení bakterií proto se mají dobrat. Tobě se udělalo líp ale ještě tam pořád nějaké byli a ty jsi je nechala dál žít a množit se tím tvým zbrklým vysazením .

@Sarloo37 píše:
Právě beru porve antibiotika a pani doktorka ani mě to nerekla ani v lékárně :roll:

V té krabičce je takový papír a není toaletní :zed: ten si dokonce máš přečíst a zde to najdeš :nevim:
Už jsi mohla být fit a ty dva nebo kolik tablet denně by tě asi nezmohlo :lol:

No zkus je dobrat ublížit ti to nemůže leč už ty bakterie na to můžou být připravené. A příště postupuj dle přívalového letáku a když ti něco není jasné zeptej se své doktorky či lékárnice :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
30.11.22 22:29
@Sarloo37 píše:
Právě beru porve antibiotika a pani doktorka ani mě to nerekla ani v lékárně :roll:

Předpokládám, že ti v lékárně napsali na krabičku dávkování. Uvažující člověk asi pochopí, že když dostane antibiotika na deset dní, tak je užívá deset dní a ne tři, to ti snad nemusí nikdo v lékárně připomínat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44340
1.12.22 06:07
@Sarloo37 píše:

V té krabičce je takový papír. Ten tam opravdu není, aby ta platíčka nerachtala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18074
1.12.22 12:29
@Sarloo37 píše:

A příbalová informace u nich taky nebyla viď? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44340
1.12.22 12:48
@azaleila píše:
A příbalová informace u nich taky nebyla viď? :zed:

Ale on ji nikdo neřekl, že to má číst. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18074
1.12.22 12:48
@Havlova píše:
Ale on ji nikdo neřekl, že to má číst. :mrgreen:

Aha :mrgreen: to mi nedošlo 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
1.12.22 12:51
@Doctus píše:
Tak nic jiného vám nezbyde.A doktor si napíše do dokumentace U ANGÍNY DO BUDOUCNA BEZ ATB a příště si zahrajete na Německo, kde ATB na angínu vyfásnou jen polymorbidní pacienti.

A nebo si je v takovém případě sežene někde na černém trhu, protože v hodně zemích si je normálně člověk koupi v lékárně bez předpisu a ještě se tam člověka zeptají, kolik chce tabletek a ty mu odstříhnou z platíčka :lol:

A jinak bych je začala zase brát. Jenom bych je už tentokrát na místě zakladatelky dobrala.

• Citovat
  • Upravit
43057
1.12.22 16:41

Takhle vzniká antibiotická rezistence. dost možná nepomohou
máš jich dost na daLŠÍCH 7 dní?
jestli ne, tak se posyp popelem a jdi k dr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...