Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli některá máte podobnou zkušenost s antibiotiky Biseptol. Užívám je po revizi dělohy po ZT, v lékárně mě upozornili, že se nesmí při užívání chodit na sluníčko, což jsem se snažila dodržet, ale párkrát jsem přece jen po venku šla a trošku mi zčervenala pokožka. Mám obavu, abych nedostala nějakou závažnou alergii na slunce, nemáte některá podobnou zkušenost. Nevím, jestli si nemám zajít k lékaři. Díky za odpovědi.
@Káťa78
Většinou to bývá tak, že když jdeš s biseptolem na delší dobu na sluníčko tak zvracíš jak alík (stejně jako když požíváš mléčné výrobky u jiných atb), takže pokud se nic takového nestalo, neřešila bych to…
Kryj se oblečkama, co to jde a namaž se, než na to sluníčko půjdeš.
Já chodila s Biseptolem do práce, měla jsem ho na zánět močáku. Jeden den taky svítilo slunko, já celá zčervenala, opuchla, nohy mi natekly a zmodraly
Když jsem volala na pohotovost, tak mi řekli, ať chladím vodou, kdyby to nepomohlo, mám dojet. Ale pomohlo, naštěstí. Od té doby fakt ležím s ATB doma ![]()
Holky, děkuju vám všem za odpovědi, hrozně jsem se polekala, ať nedostanu nějakou alergii na sluníčko, při které už bych nemohla ven
. Jsem asi tak trochu labilní co se týče těchto věcí… moc vám díky
Holky prosim o uklidnění. Máme syna ve střídavé péči. Malý (10let) má již 6 dni teploty kolem 37-38•C. U Mudr dostal Biseptol. Ale druhy syn z manzelovy strany měl dnes narozeniny a manžel našeho syna vzal na oslavu. Oslava byla venku, na slunci. Syn dokonce prý hrál fotbal, vybijenou. Teď mi tu zase teplotuje. Vyrazku nic nemá. Mohlo mu to hodně pritizit? Biju se do hlavy, ze jsem jej pustila. Děkuji za uklidnění.
@Pavluska81 Byla bych celkem v klidu, s biseptolem jsem na vysoké absolvovala celou výuku v terénu…