Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud nezaberou do pondělka, šla bych k lékaři. jinak asi pomůže jen odběr krve(výtěr z krku) aby se nasadila léčba přímo na zjištěné bakterie. Bohužel na penicilin je spousta bakterií už zvyklá
přeji brzké uzdravení
@smudlinky píše:
Pokud nezaberou do pondělka, šla bych k lékaři. jinak asi pomůže jen odběr krve(výtěr z krku) aby se nasadila léčba přímo na zjištěné bakterie. Bohužel na penicilin je spousta bakterií už zvyklápřeji brzké uzdravení
Já teď nemám už Penicilin, ale Augmentin, prý je mnohem silnější, ale fakt mi to tak nepřijde.
Navíc nechápu, že sestře zabral taky Penicilin a malému Ospen, což je penicilinový sirup. V minulosti jsem měla hodně angíny, a nebylo to žádné zneužívání, ale opravdu angíny a taky záněty v uších a očích, na to jsem většinou taky musela brát antibiotika. Pěkně mě to štve, už se chci z toho vykopat, navíc stále kojím, takže doktor dlouho hledal v takové knize, protože hodně antibiotik při kojení nemůžou vůbec a jiné zase jenom za určitých okolností atd. a nemůžu ani přestat kojit, když jsem nemocná a fakt se necítím na pokusy-omyly a probdělé noci…
@ArankaC. pokud nezabrala po 4dnech, tak už nezaberou. jela bych asi na pohotovost, aby je změnili hned. Ono je problém, že „přecházení“ angíny se může odrazit na srdci..Jinak mě na záněty pomáhají vysoké dávky vit. C (2g v akutní fázi-cca týden, týden 1g a pak 14dní po 500mg) Můžeš k ATB zkusit - jen bych to nebrala k chemoterapeutikům.
@Anonymní píše:
Aha, tak ke kojení bych vysoké dávky vit. C nedávala.
Takže jsem vlastně úplně v pr,,, ne jako já jsem myslela čtvrtý den, ale vlastně jak to počítám, tak jsem první brala před třemi dny v půl jedenácté. Jo a měla jsem zase trochu teplotu, ale už nemám, je možné, že by to ještě přecejenom zabralo?
Asi bych počkala do pondělí a šla znovu k doktorovi. ale bojím se, že ti zase nezabrali. antibiotika by měla zabrat do tří až 4 dnů. a jinak ještě koukám, že malému je už rok a 8 ěmsíců. v nejhorším případě bych asi zvážila ukončení kojení, aby ti doktor mohl dát pořádné léky. velký je na to už dost. jen to bude asi dost náročné, pokud vyžaduje kojení v noci a bude potřeba, aby ti pomohla rodina. to musíš vyhodnotit sama, co je menší zlo. držím palce, ať jsi brzo fit ![]()
@nozu Díky moc, no my už kojíme jenom v noci, jenže on bez toho neusne a budí se a je protivný. Bydlím s mamkou a ta už mi teď s ním nepomáhá a ségra vedle v pokoji řve, jen zabrečí. Vím, jednou přestat kojit musím, a kdybych věděla, že se to takhle blbě vyvine, tak bych přestala už dřív, jenže při nemoci je to fakt docela na nic. Zkusím asi ještě počkat, teploty už zase nemám, tak třeba to ještě nebude tak hrozné. Kdyžtak zajdu v pondělí. Jo holky a přišla jsem na úžasnou věc, ráno a večer si dávám poslední dobou listerin, a musím říct, že mi trochu pomáhá, krk zchladí a uklidní, ale jenom tak na půl hoďky a pak jsou to zase staré koleje…
Já měla jednou takovou angínu, že atb mě nasadili znova..pak se udělali výtěry z krku a doléčili mě.
Tak jestli máš už ošklivý hnisavý zánět, trvá déle než zaberou… Mě ty poslední zabíraly pět dní… Zkus ještě vydržet
A brzy se uzdrav ![]()
@Mogwai taky bych to takhle viděla..já měla tak zahnisaný krk, že to byl až hnus a trvalo mě to fakt dlouho
![]()
Ahojky, já trpívala na angíny, ted pár roků klid - klepu!! No ale k tvému dotazu.. Když jsem měla opravdu silnou hnisavou angínu a krk bolel jak čert, tak mi atb fakt zabrala až tak čtvrtý den
Taky se dá pomoci ten zánět trochu stáhnout, když si vatovou špejli smočíš v lihu a setřeš tím ty zhnisané mandle tak, že ti část hnisu vyteče. Je to sice hnusný, ale účinný.. jinak se dá i kloktat slivka, ale nevím, jestli na to přistoupíš, když kojíš.. No polykat to nebudeš..
Kdyby se ti angína vrátila, tak po několika atb v lékové formě se přistupuje na injekce do zadečku.. No pak už by to mělo být v klidu.. Taky si můžeš nechat odstranit čepy z mandlí na ORL. Není to nic moc, ale taky pro zlepšení zdraví ok… A ještě doma můžeš dělat zábaly na krk - studená mokrá plína, igelit, suchá plína a pořádně utáhnout na krku, suché vyměnit..
Při teplotách pocení, měnit často prádlo i ložní, hodně větrat a po léčbě vyhodit zubní kartáček a koupit si nový..
A jinak, mě tehdy doporučila doktorka jet k moři a je fakt, že od té doby angína nepřišla
Zase radši klepu!! Přeji brzké uzdravení!!
Ještě jsem si vzpomněla, pomáhá mi vždy při bolení v krku, furt cucat mentolový bonbony nebo nějaké ty strepsily apod. Ale při kojení radši jen hašlerky..
Jo od včerejška se to zlepšuje, už je ten krk lepší a teploty mám tak max 37,něco málo, jen trochu kašel, takže snad už to zabralo. Ale měla jsem fakt bobky jak blázen. Držte mi pěsti, ať už mám klid. ![]()
Asi před třemi a půl týdny sestra onemocněla angínou, bydlí s náma. Nejdříve se od ní nakazil můj syn a potom já. Zatímco oni dva se vyléčili, já jsem po dobrání antibiotik sice neměla horečky, ale krk nebyl ještě úplně v pořádku. Nějak jsem doufala, že to bude dobré, že se to doléčí samo nebo tak, dostala jsem přece silný penicilin. Jenže asi do týdne se moje potíže natolik zhoršili, že jsem musela k doktorovi znovu, sice bez horeček, ale krk jako v ohni. Doktor mi napsal další antibiotika, s tím, že jistě zaberou, protože mají i složku proti rezistenci, a k tomu mi doporučil probiotika. Byla jsem ráda, ovšem zatímco první dva dny mi z prášků bylo špatně - bolesti a točení hlavy, na zvracení, tak dnes je beru 4. den a krk vypadá minimálně stejně, ne-li hůř a bolí. Máma říkala, že to jistě teprv zabere, ale mě už to připadá divné a mám strach, že to zase nezabere a nevím, co by se dělo pak. Můžete mě někdo uklidnit, třeba že to může zabrat později nebo se to dá nějak řešit dál?