Antibiotika na e-recept

Anonymní
26.3.23 18:54

antibiotika na e-recept

Dobrý večer, myslíte, že je reálné, aby mi praktický lékař napsal antibiotika bez toho, aby mě viděl? Chodím k němu tak jednou za pět let, víc ne. Jde o to, že mě od včerejška děsně bolí v krku a mám v něm bílé fleky, teplotu 37,5, je mi hrozně, mám rýmu, všechno mě bolí a on tu ordinuje jen dvakrát týdně. Nebo ještě bych mohla jet na ORL, ti mají otevřeno, ale zas nevím, jestli mě nevyrazí s angínou. Z pohotovosti mě vyrazí určitě, bez horeček a do středy se mi teda čekat nechce, to chcípnu. Co byste dělali?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26874
26.3.23 18:59
@Anonymní píše:
Dobrý večer, myslíte, že je reálné, aby mi praktický lékař napsal antibiotika bez toho, aby mě viděl? Chodím k němu tak jednou za pět let, víc ne. Jde o to, že mě od včerejška děsně bolí v krku a mám v něm bílé fleky, teplotu 37,5, je mi hrozně, mám rýmu, všechno mě bolí a on tu ordinuje jen dvakrát týdně. Nebo ještě bych mohla jet na ORL, ti mají otevřeno, ale zas nevím, jestli mě nevyrazí s angínou. Z pohotovosti mě vyrazí určitě, bez horeček a do středy se mi teda čekat nechce, to chcípnu. Co byste dělali?

Proc do stredy?
Jen tak po telefonu, aniz by te videl, ti asi atb nepredepise. :nevim: Mozna, kdyby sis doma udelala crp test, aby vedel, jestli je tvuj problem bakterialni nebo virovy. Ale pokud k nemu nechodis ani na prevenci, tak by te videt mel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
26.3.23 19:02

Co viděl, mne vždy dojímá, že člověka pozve na výtěr, ideálně druhý den, teď se několik dní čeká na výsledky a k ATB se člověk dostane třeba v pátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.23 19:04
@cecetka píše:
Proc do stredy?
Jen tak po telefonu, aniz by te videl, ti asi atb nepredepise. :nevim: Mozna, kdyby sis doma udelala crp test, aby vedel, jestli je tvuj problem bakterialni nebo virovy. Ale pokud k nemu nechodis ani na prevenci, tak by te videt mel.

Protože to je den, kdy je tady určitě. Jindy jen podle služeb jinde a tady je jen sestra a ta mi je asi nenapíše. Bezva co? CRP test doma nemám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.23 19:05
@Cuddy píše:
Co viděl, mne vždy dojímá, že člověka pozve na výtěr, ideálně druhý den, teď se několik dní čeká na výsledky a k ATB se člověk dostane třeba v pátek.

Super. Tak to už bych to ani nebrala.

• Citovat
  • Upravit
6061
26.3.23 19:07

Jestli u vás ordinuje 2 dny v týdnu, tak ty další dny ordinuje někde jinde. Určitě to nebude na druhém konci světa - zavolala bych mu a zeptala se, jestli se tam můžeš dostavit. Případně pak to ORL - proč by tě měl vyrážet s angínou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
26.3.23 19:08
@Cuddy píše:

tak spousta (většina) angín je virových. I covid může dělat povlaky na mandlích. Třeba bude zakladatelce zítra dobře. A někteří lékaři mají streptest, takže výsledek výtěru je hned. Takže nevím co Tě na tom dojímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.23 19:10
@Whitedog píše:
Jestli u vás ordinuje 2 dny v týdnu, tak ty další dny ordinuje někde jinde. Určitě to nebude na druhém konci světa - zavolala bych mu a zeptala se, jestli se tam můžeš dostavit. Případně pak to ORL - proč by tě měl vyrážet s angínou?

Je to tak 150-200Km, tam se dostavit nemůžu. To ORL zkusím ráno zavolat a popsat jim situaci, ale přišlo mi to jasně k praktikovi.

• Citovat
  • Upravit
7978
26.3.23 19:11

Zakladatelko, já bych Ti antibiotika bez vyšetření nenapsala. Ovšem jsou lékaři, kteří je posílají na každou teplotu jen proto, že to pacient chce. Jestli máš i rýmu, tak si myslím, že to bude spíš virové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
26.3.23 19:12
@Anonymní píše:
Je to tak 150-200Km, tam se dostavit nemůžu. To ORL zkusím ráno zavolat a popsat jim situaci, ale přišlo mi to jasně k praktikovi.

to je divné, že je u Vás lékař 2 dny v týdnu a jiné dny 200km daleko. To snad není ani možné. Lékaři co ordinují ve více místech mají ty ordinace nedaleko od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
26.3.23 19:13

A jak se s tím lékařem spojíte, když zítra neordinuje? Jinak těžko říct, podle mě by vás měl vidět, ale někteří si zvykli ordinovat i na dálku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3926
26.3.23 19:14
@Anonymní píše:

Tak praktik je první volba, kam by člověk měl zajít. Ale pokud je to tak jako u tebe, tak je lepší se dostavit alespoň k NĚJAKÉMU doktorovi. Takže zkusit alespoň to ORL, nebo doktorovi zavolat, popsat to a domluvit se. Třeba by ti něco předepsal i bez kontroly.

Dneska se ty antibiotika předepisujou stejně všelijak. Výtěry mi nedělali nikdy. CRPčko až při opakované návštěvě, když jsem měla fakt dlouhodobý problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.3.23 19:14
@Lucka1111 píše:
Zakladatelko, já bych Ti antibiotika bez vyšetření nenapsala. Ovšem jsou lékaři, kteří je posílají na každou teplotu jen proto, že to pacient chce. Jestli máš i rýmu, tak si myslím, že to bude spíš virové.

Jsem myslela, že když je malinově zarudlý krk a bolí to jak prase, je to virové a když to bolí trochu míň a jsou tam bílé fleky, je to bakteriální (na antibiotika). Jsem laik :) Tak virové by bylo lepší..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.3.23 19:18
@Lucka1111 píše:
to je divné, že je u Vás lékař 2 dny v týdnu a jiné dny 200km daleko. To snad není ani možné. Lékaři co ordinují ve více místech mají ty ordinace nedaleko od sebe.

Pochází z Horní Dolní, kde má ordinaci a rodinu a pracuje ve velkoměstě. Víc konkrétní být nechci.

• Citovat
  • Upravit
34322
26.3.23 19:22

Atb ti napar tydnu sejmou imunitu, to zas takova vyhra neni.

Co bych udelala? Nacpala se C vitaminem (az 5000 mg rozlozene denne), strikala neco do krku, delala si silny horky zauvorovy caj s medem a zalezla do postele.
Holt bych v ni chvili teda chcipala, nejake to nepohodli se holt v zivote deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí