Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jsem pitomá. Dcera bere atb co 12hodin (8, 20) a ve 14 ji dávám probiotika. Mám budiky na to. Ve 14 zvonil budík a já ji dala antibiotika
Nestane se nic? Co mám dělat? Další dávku dám ráno v těch 8. Jsem krááááva. @Doctus poradíš prosím???
S poplety se počítá, takže dostala v 8 a i ve 14?… ranní bych dal v 05 a pak zase ve 20 a další ráno opět v 08. A mělo by to být v pohodě.
@KKK85 píše:
Jsem pitomá. Dcera bere atb co 12hodin (8, 20) a ve 14 ji dávám probiotika. Mám budiky na to. Ve 14 zvonil budík a já ji dala antibiotikaNestane se nic? Co mám dělat? Další dávku dám ráno v těch 8. Jsem krááááva. @Doctus poradíš prosím???
@Havlova píše:
Co má za ATB? Kolik toho bere? Kolik jí je a kolik váží?
medoxin 500mg, bere půlku ráno, půlku večer.
@Havlova píše:
Věk a váha?
7 let, 23kg.
Volala jsem na lékaře na telefonu. Tam poradil dát večer ve 22hodin (tedy po 8mi hodinách) a pak se vrátit na 8 a 20hod. Co myslíš???
I to je řešení, mladé tělo se s tím popere. Dále už to ale nepleťte!
@KKK85 píše:
7 let, 23kg.
Volala jsem na lékaře na telefonu. Tam poradil dát večer ve 22hodin (tedy po 8mi hodinách) a pak se vrátit na 8 a 20hod. Co myslíš???
@KKK85 píše:
7 let, 23kg.
Udělala bych to stejně, příp. od zítra začala dávat v 9 a 21.
@Havlova píše:
Udělala bych to stejně, příp. od zítra začala dávat v 9 a 21.
Super, dekuji moc.
@KKK85 píše:
7 let, 23kg.
Poslechni lékaře.
@korn123 píše:
Poslechni lékaře.
Hele byl to lékař na telefonu přes pojištovnu… nevím fakt kdo tam sedí a jak to řeší… tak jsem chtěla další radu…
Perorálně podávaná ATB jsou bezpečná, rozumnou strategii už tady nastínili. ![]()
@KKK85 píše:
7 let, 23kg.
To dává smysl.