Antibiotika u dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
371
5.11.21 10:21

Antibiotika u dětí

Ahoj holky. Prosím o zkušenosti. Už sem zoufalá. Skoro dvouletá dcerka je od září už potřetí nemocná :(. V září dostala amoksiklav, pak v říjnu sumetrolim, a ode dneška klacid. Má hrozný kašel, a je hodně zahleněna. doktorka říkala že ji nebudeme trápit. CRP nízké. Moč v pořádku. Měli ste to některá taky že se vám nemoci pořád vracely? Už nevím co víc dělat. Dávám probiotika, sirup na imunitu. A nepomáhá :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.11.21 10:43

@Kikisa311 ano jednou se starší dcerce takto vracela nemoc, zákeřný školkový nezdolný bacil, ale tam se jí vrazil kašel na průdušky a následně měla zápal plic. Měla dvoje antibiotika za sebou. Ale CRP měla vysoké extrémě a po celou dobu léčby se CRP dál kontrolovalo. Pokud je CRP nízké, tak nevidím důvod pro ATB. Je potřeva to dítě odhlenit, kup inhalátor, z léků nevím, co máte, ale kaloba a řádný sirup na kašel ničemu neuškodí. Mazat hrudník a záda psím sádlem a hleny ze zad vyklepávat. Trvale můžu doporučit probiotika a rybí olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.11.21 10:45

Já mám děti nemocné 6 týdnu v kuse. Starsi dostala na začátku sumetrolin a pak klacid. Mladší jen amoksyslav. Nyní jsou 3 tydny bez atb a kašlou pořád, jen méně. Někdy v noci. Někdy vůbec. Crp nízké též. Ono to chce možná ster z nosohltanu. Nad ním uvažuji, když se to zhosri. Je dost recivid a 90% jsou virové, jen horší a delší průběh. Kasel trvá klidně i měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
5.11.21 10:47
@Kikisa311 píše:
Ahoj holky. Prosím o zkušenosti. Už sem zoufalá. Skoro dvouletá dcerka je od září už potřetí nemocná :(. V září dostala amoksiklav, pak v říjnu sumetrolim, a ode dneška klacid. Má hrozný kašel, a je hodně zahleněna. doktorka říkala že ji nebudeme trápit. CRP nízké. Moč v pořádku. Měli ste to některá taky že se vám nemoci pořád vracely? Už nevím co víc dělat. Dávám probiotika, sirup na imunitu. A nepomáhá :,(

Při nízkém CRP by mi doktorka ATB nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.11.21 10:48

@Mellounowamanzelka souhlas. Odhlenovat klidně přírodně, tymianovy sirup, mazat hrudník. To děláme taky, sice výsledky pozvolné, ale někam se to posouvá. Holt to letos trvá 2× déle než bezne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.21 10:48

Jen chci dodat, že letošní rok, to je opravdu masakr, opravdu enormní nemocnost. Lehají lidi co léta nezamarodili. Co slyším od doktorů, tak tohle nepamatují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.11.21 10:51

@Mellounowamanzelka ano, souhlas. Na dětské pohotovosti 90% virozy, to nepamatuji roky, vesměs zápaly prudusek, většina virové. Naše dr. Detska za 34 let praxe to, co se děje letos, nezažila. Prisluhuje na pohotovosti a tam to je stejne jako v ordinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
5.11.21 11:00

@Mellounowamanzelka probiotika máme a rybí olej též. Kalobu sem nasadila hned v pondělí jak to začalo, plus ambrobene, a fenistil. I tymiánový čaj a sirup. Bez úspěchu :think:. Naopak se to zhoršilo :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8626
5.11.21 11:08

Pro nízkém crp se atb nedávají. Záleží, ale co tím nízkým myslíš. Syn měl teď 44, to na atb určitě je, ale já bych to nazvala taky nízkým, protože před rokem měl druhy syn crp před 160 (kdo ví, kolik, přístroj víc než 160 ukázat neuměl), takže nějakých 44 mi přišlo „ok“. Atb syn dobral dnes ráno, včera začal smrkat a kaslat, prý viroza, asi od staršího ze školy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.11.21 11:13

@Kikisa311 místo rybího oleje dejte dynovy. Rybí rychle zluknou, i když se zdají ok. A pokud máte klacid, druhé atb, víc udělat nejde krom steru z nosohltanu. Prostě vyčkat. Doma difuzer s eukalyptem na noc ještě. Ten kašel se vrací. Holka dva dny hrůza a pak tři dny dobrý. Dost ji to zhoršuje pohyb a lítání po bytu, a to doslova. A po vyléčení nechat min. Na týden doma. Jak ji dáte do školky, do tří dnů pojede čtvrté kolo. proto mi lecime už šestý týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
5.11.21 18:25

Přes 90 % respiračních onemocnění je virových, ATB tam nepomohou.

ATB pro léčbu respiračních onemocnění jsou rezervována jen a pouze pro zápaly plic a těžké záněty průdušek (s podezřením na bakteriální superinfekci). Pokud nejsou horečky, poslechový nález v pořádku, nevidím sebemenší důvod k nasazení ATB, ať už kašel zní jakkoliv hrozivě.

Sumetrolim na respirační infekci? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
5.11.21 18:32

@Doctus ano Sumetrolim. Ten nám nasadili na pohotovosti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
5.11.21 18:36

@Kikisa311
Měla vůbec nějaké déletrvající horečky?

Sumetrolim se používá na respirační infekce zcela výjimečně, např. u imunokompromitovaných nemocných s pneumocystovou pneumonií.

Klíčí ve mně podezření, že ATB nemusela vůbec potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
5.11.21 18:38

@Doctus Teploty měla. Ano. Víte já nejsem doktor a ani bych si nedovolila jim do toho mluvit. Snad ví co dělají. Proto tam člověk chodí. A zvlášť u tak malého dítěte si nedovolím nic podcenit. Teď už nepomůže spekulovat jestli je potřebovala nebo ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
5.11.21 18:47

@Kikisa311
Jak dlouho měla horečky? Amoksiklav budiž, no.

Sumetrolim zcela nechápu, je využíván v jiných indikacích.

Teď Klacid… poslechově jak? Zahlenění není indikací.

Chodí dcerka někam do kolektivu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+