Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky chcu se zeptat mám 4,5 měsiční holčičku a dostala v patek antibiotikum jelikož jsem měla škaredou chřipku tak doktorka preventivně nasadila antibio. malá měla horečky ted má trochu kašel a rýmu dostala to o de mě může se s ní chodit ven když je tedka tak pěkně brala jí krev i s prstíku a je to o. k nevím myslím že ty antibiotika byli zbytečné no snad ví co děla prý by se to dokola pořád točilo.
Nechodit na slunce a doktorka asi ví líp kdy má nasadit ATB a asi to nedělá jen kvůli tomu že to má jako koníček
Já bych klidně šla, jen bych dala pozor, aby jí nepražilo slunko do korbičky moc
Malej měl nedávno počínající zánět prudušek, vypadal chudák hrozně. Dle krve, to nebylo taky bakteriálního původu ale dr taky radši nasadila ATB. Prý teď hodně řádí u miminek zápaly plic, tak se bála aby to v to nepropuklo. Její rozhodnutí jsem chápala a byla jsem za to i ráda. Neříkám, že jsem zastáncem dávat ATB za každou cenu ale malej byl zahleněný fakt dost, bála jsem o něho. K těm ATB jsem dávala i Hylak - probiotika.
Příspěvek upraven 15.04.13 v 13:22
@alulu S antibiotiky by se nemělo na slunce, ale je to myšleno spíše jako „opalování“. Klidně ji dej do kočárku, ať jde na ni stín a můžeš…(jsem zdravotník, vím, co říkám)
@micelinka a na druhou stranu já tuhle vyslechla v čekárně rozhovor dvouch rozčílených maminek, že je ta doktorka velká kr*va, že jim nechce dát na kašlíček ATB ![]()
@ohýnek je to děs běs a to oboustraně (některé matky a někteří lékaři).
Ahoj
dcera také dostala antibiotika, u doktorky jsem se zmínil že se snažím s dcerou chodit převážně ve stínu a tam jsem se dozvěděla že by nemělo žádne mimčo chodit ven pokud bere ATB.