Syn ze stresu zvrací

1247
12.4.13 21:20

Syn ze stresu zvrací

Ahoj všem, můj tříletý syn někdy špatně zvládá stres (není to pravidlem) a potom zvrací. Prostě začne hrozně brečet, pak řvát, pak hysterčit a je to :( Samozřejmě to nenechávám dojít až tak daleko, ale někdy nemám možnost se mu okamžitě věnovat (je tu ještě brácha dvojče) a pak se poblinká :( :( Jsem z toho upřímně řečeno nešťastná. Jen pro příklad. Před hodinou šli kluci spát. Byl u nich muž, takže nebyli v pokoji sami. Jenomže odpoledne mi nespali, takže byli přetažení a syn si usmyslel, že chce usínat se mnou. Já zrovna v té chvíli věšela prádlo, tak jsem jenom slyšela, jak pláč nabírá na intenzitě. Chtěla jsem za ním jít hned, jak bych to dodělala (záležitost pár minut), ale než jsem to stihla, tak se kompletně pozvracel :( :( A teď je mi fakt hrozně, protože si říkám, že jsem tomu mohla zabránit. Na druhou stranu zase nechci, aby si myslel, že si vždycky všechno vyřve :(
Tuto diskuzi zakládám jen proto, že mě zajímá, jestli máte někdo stejnou zkušenost a dítě vám stresem zvrací, případně jestli mi dokážete poradit, co s tím. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25186
12.4.13 21:31

Ahoj, asi se předem omluvím, že to není moje zkušenost a je to trochu jiné, ale… sousedka má taky dvojčata - holky - a ta jedna skoro pravidelně zvradcí ráno před anebo ve školce. Nechávájí to tak, ona si odskočí na záchod (je jim už 5,5) a jde normálně do školky.
Ale to vaše asi bude chtít nějaké řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
12.4.13 21:34

No, co si popisala, mi to nepride zo stresu, ale z afektu. Bohuzial neporadim, moje deti to nerobili… Otázka je, dosiahne potom to, co chcel?

• Citovat
  • Upravit
1247
12.4.13 21:39

Nestává se to často, není to pravidlem. Ale někdy, když je opravdu silně rozrušený, tak se pozvrací. Ještě jeden příklad…když mu byl asi rok a půl, tak mě zamknul v ložnici. Bohužel jsem byla zrovna s klukama doma sama, takže to byl maximální stres i pro mě. Vím, byla jsem blbá, že k tomu došlo, ale stalo se. Chudáček neuměl klíčem otočit zpátky, vůbec nechápal, co po něm chci. Viděl jenom, že máma je zavřená a nemůže ven. Naštěstí asi za 15 minut přišel muž a odemkl mi. Syn ale mezitím pozvracel celý byt.
Nemyslím si, že by zvracel cíleně, aby něčeho dosáhl. On je z toho naopak vždycky hodně špatný, zle to snáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
12.4.13 21:48

Znama ma kluka, co zvraci vzdycky kdyz mel jit do skolky, takze nakonec prestal chodit a resi to s psycholozkou, pomalu a opatrne, ukazuje se, ze pani ucitelky nemely na deti moc cas a rikaly treba „uz mam tech deti plne zuby“ a kluk je citlivy a spatne to snasel. Takze u Vas to asi taky bude chtit nejakou odbornou pomoc, aby se to nezafixovalo, pak by mohl byt problem se toho zbavit! :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
12.4.13 21:51

Neco podobneho mi dela nas dvouletak, jen bych ale nerekla, ze je to ze stresu.
Zacal s tim uz asi v pul roce - mel zanet ledvin a musel pak brat nejakou dobu atb. Nesnasel je, nechtel je a asi si jednou vsiml, ze jsem prestala mu je davat, kdyz je vyzvracel (prestala jsem jen asi na 10 min, aby se zklidnil a ja vymyslela, jak mu je dat jinak). Asi si to ale zapamatoval a zaclo to - zacli jsme s prikrmy, ty on zboznoval, ale nesnasel bryndak a tak se mi zacal davit uz pri nasazovani bryndaku (to se nastesti [poblinkal malokdy, protoze to bylo pred jidlem a nemel co, ale snazil se). Nelibilo se mu, ze ho jdu prebalit, tak se mi treba zacal davit na prebalovaku. Des.
Bryndak jsem mu prestala davat a casem se to trochu zmirnilo, ale stale se nam obcas stane, ze kdyz se mu neco nelibi, rve a zacne se davit a zvraci.
Nejhorsi je pro me dostat do nej leky, kdyz je nemocny - jsem temer bez sance, vse vyzvraci.
Radu nemam, ale nejsi v tom sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
12.4.13 21:52

@mončatka Hm, to je neprijemne :( Asi je velmi citlivý… Fakt neviem, či to zvykne a vekom prejst… Snad napíše niekto skusenejsi.

• Citovat
  • Upravit
6077
12.4.13 22:01

Mě to dělá syn taky. Je mu rok a půl. Bohužel u nás stačí chvíle a je po :poblion: Jakmile začne takhle vejt, musím se vším praštit a běžet k němu, jinak je hotovo. Jediný co u nás pomáha, ho hned uklidnit. Jinou radu zatím nemám. Já jen doufám, že to přejde s věkem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
12.4.13 22:03

Já jsem blila v první třídě do křoví, když jsem měla jít do školy. Nikdo se nechtěl se mnou kamarádit a šikanoval mě starostův synek. Byla jsme z toho vyřízená. Všichni to přehlíželi. Měla jsem klasickou neurozu. Pak jsem blila v 7. třídě, když jsem měla jít na sportovky. Všichni se mi smáli, že jsem střevo a já ztoho vždycky ráno měla tak nahnáno, že jsme pravidelně zvracela. Celé 2 roky, než jsem vychodila 9ku. Taky to nikdo neřešil. Do dnes, když je nějaká stresová situace a tak zvracím. Myslím, že by se stim mělo něco dělat. Určitě psycholog u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.4.13 22:29

Jedna věc je jeho věk..asi bude procházet obdobím vzdoru a některé dítě to prožívá intenzivněji než druhé..
Druhá věc je, že je z dvojčat..mám zkušenost, že dvojčata se chovají prostě jinak než jedno dítě..Já mám dvě holčičky, jedna je ďábel, druhá pohodář..ale..někdy pohodářce ten pohár trpělivosti přeteče a ďábla chytne pod krkem (doslova) a cloumá s ní vztek.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
12.4.13 22:44

Mame, zname. Klukovi je 4,5. Je trochu hysterka. Ted uz se to teda nestalo dost dlouho, kdyz o tom tak premyslim, ale porad je schopen, se z revu pozvracet. Jak uslysim, ze ho to natahuje, tak ho nevzrusene posilam do koupelny (tam se da vytrit, resp. on uz je disciplinovanej, tak by zvracel do vany/zachoda). Kolikrat mu uz i vynadam, on uz to umi docela rozdychat, kdyz chce. Ale ja z toho nedelam zadnou vedu, proste snadno zvraci a staci mu k tomu se rozjecet. Cim je starsi, tim mene, ted si vlastne uz ani nevzpomemu, kdy naposledy, ale takove nabehy miva porad.
Rozhodne kolem nej nebeham, kdyz zacne jecet, jen aby se nepozvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
12.4.13 22:49

Ahoj, nejsi v tom sama. Nám takhle při řvaní blindí mladší dcera. Ale podle mě proto, že jak řve a tečou jí soplíky do krku, tak ji to dráždí a pak zvrací. Ona je celkově dost blinkací a dávivý reflex jí funguje na 1*

A starší dcera, když byla batole, tak si rvala prsty do krku, vyvolávala si zvracení a měla z toho hroznou legraci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
12.4.13 22:55

@mončatka
Mam doma to same u 2,5 lete. Vzdycky byla takovy ten blici typ, takze kdyz zacne rvat, casto to tim :poblion: skonci. Alenemusi to byt jen rev, nekdy je to po jidle jen tak. A obas (to uz teda dlouho neudelala) si spis jen pocnukava a do toho si cpe ruce do pusy, coz vetsinou take velmi rychle skonci :poblion:
Omdeskem lsychologovi premyslime, ale moc se mi nechce. Neverim totiz, ze by ji to nejak pomohlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
13.4.13 06:50

Moc vám děkuju za příspěvky :kytka: Docela jste mě uklidnily. Nechci to samozřejmě nechat jen tak, ale fakt mi pomohlo, když vím, že v tom nejsme sami. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.4.13 16:01

Ahoj,
moc tě nepotěším, synovi je 3,5let, a takhle blije snad od roka. Není to stres, ale ze vzteku. Prostě se tak vztekne a vříská až se poblije :zed: a nepomohlo nic. Zkoušeli jsme po dobrém, po zlém, vysvětlovat, neřešit, prostě nic. Takže jsem ho nechala, na nevhodných místech se tomuhle snažím zabránit, ale ne vždy se zadaří. Naposledy se poblil uprostřed supermarketu :roll:
Ale je fakt, že už je to méně časté jak dřív, tak doufám, že to brzo přejde úplně. Sám je z toho pak taky nešťasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí