Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Musela jsem tritico vysadit kvůli stavům jaké jsem měla, vůbec mi nesedlo, ale na ms ad vliv u mě nemají díky bohu. Nemyslím si, že by to bylo tím co píšeš🤔
@Fokulinka píše:
Musela jsem tritico vysadit kvůli stavům jaké jsem měla, vůbec mi nesedlo, ale na ms ad vliv u mě nemají díky bohu. Nemyslím si, že by to bylo tím co píšeš🤔
A jaké jsi měla stavy, jestli se můžu zeptat?
Uff, no, tak se asi zítra zeptám doktorky. Myslim, že to snad nic vážného nebude, když jsem chodila na ty ultrazvuky a říkala, že všechno OK.
@Fokulinka Má vážné psychické problémy, které neřeší tak, jak by měla. Založila zde mnoho diskusí, kde jí druzí marně radí.
Trittico je slabé antidepresivum, s minimem nežádoucích účinků. Je absolutně bezpečné. Straší tě úplně zbytečně. Pokud se ti cokoliv nezdá, měla bys svůj zdravotní stav konzultovat v první řadě se svým ošetřujícím lékařem.
@LindenSkyHope píše:
@Fokulinka Má vážné psychické problémy, které neřeší tak, jak by měla. Založila zde mnoho diskusí, kde jí druzí marně radí.
Trittico je slabé antidepresivum, s minimem nežádoucích účinků. Je absolutně bezpečné. Straší tě úplně zbytečně. Pokud se ti cokoliv nezdá, měla bys svůj zdravotní stav konzultovat v první řadě se svým ošetřujícím lékařem.
Ahaa, o tom jsem nevěděla. Jinak to bych ráda, ale bohužel mám zdravotních problémů víc a má lékařka vždy jen čeká, na co přijdu já, čím by to mohlo být. Tak jsem ji teď změnila a čekám na vstupní prohlídku u nového lékaře. Jen mě zajímalo, zda by to antidepresiva mohly dělat.
Ahoj, prosím, máte někdo zkušenost s vedlejšími účinky antidepresiv ohledně menstruace? V lednu jsem měla problém s bušením srdce a rychlým tepem, jelikož jsem po operaci srdce, obvodní chtěla, abych přijela na EKG. Tak se tentokrát arytmie nebo něco špatného neukázalo, jen ten tep a nez budu mít další vyšetření, napsala mi Triticco. Zrovna v té dobe nasazení jsem měla úplně normální menstruaci. No a další proběhla tak, že čtyři dny hnědé špinění, pět dní něco jako klasická MS a následně v noci teprve menstruační bolesti a spustila se MS jako taková. Což odpovídalo i prvnímu dni MS podle růstu folikulů (chodila jsem po tom na ultrazvuky a měření růstu folikulů na gynekologii, jelikož bývalý doktor mě rok strašil, že nemám ovulaci. Folikuly i sliznice tedy rostly v pořádku a lékařka říkala, že to byl plány poplach a ovulace probíhá.) No a ve čtvrtek vypočítala, že cca v úterý/středu bude ovulace, podle bolesti byla v úterý a hned další pondělí začlo opět špinění, v pátek bolesti břicha jak normálně při ms, krvácení jak první den MS, teď sobota a neděle jen pár kapek a teprve teď mě začínají bolet prsa, jak když to teprve dostanu. Takhle rozházené jsem to snad nikdy neměla, tak mě napadlo, zda to nemůže mít souvislost s antidepresivy? Navíc asi měsíc mě i pálí kůže. Myslím, že by se týden před tímhle snad něco vidělo na ultrazvuku…? Nevim, jestli čekat, jak se to vyvrbí a že to můžou být jen výchylky nebo tam zase jet.