Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Znova kyretáž, nebo to opravdu chce hormony no. Kolik je vám let?
Děkuji, 31, moc se mi do těch hormonu nechce, byla jsem předtím na hysteroskopii. Pořád doufám, že se to nějak,,samo” zlepší :-/
@Anonymní píše:
Děkuji, 31, moc se mi do těch hormonu nechce, byla jsem předtím na hysteroskopii. Pořád doufám, že se to nějak,,samo” zlepší :-/
Já jsem tohle měla až po čtyřicítce a taky jsem pořád doufala, že se to zlepší. Pak už to ze mě teklo takovým proudem, že jsem trpěla silnou anémií a hlavně neuvěřitelnými křečemi. MS byla čím dál delší, nakonec jsem silně krvácela klidně týden, 10 dní. Když už jsem v zoufalství kývla na Mirenu, gynekolog mě poslal ještě na kyretáž, při které vyndali i polyp schovaný ve vysoké sliznici a z toho se vyklubal zhoubný nádor. Čili mi vybrali vše, a tím se tento problém vyřešil. Jiné se ale zákonitě objevily, spadla jsem rovnýma nohama do menopauzy. Vy to máte naštěstí jen minimum dní a jste ještě dost mladá, pokud jiné problémy nemáte, asi bych to vydržela, nebo zvážila další výškrab.
Zkus si vyzadat od gynekologa zadanku na expertni ultrazvuk do nektere vetsi (fakultni) nemocnice, k podrobnemu vysetreni, jestli nemas na deloze myomy nebo v dutine delozni znovu polyp. Planujes jeste tehotenstvi? Od toho a od
ultrazvukoveho nalezu by se odvijel dalsi postup.
@lucad77 já byla na te hysteroskopii, to není kyretaz a tam zjistili a odstranili jen polypy, doktor se mě ptal, jestli chodím na prohlídky, byl nějaký velký. Nevím, jestli to nemůže být i stresem, máme docela náročné období, tak možná se to vrátilo. Naštěstí to nejhorší je,,jen” jeden den, ale několik hodin v kuse jsem na záchodě. Anémií jsem měla. Tím že to je jen ten den, tak si taky říkám, jestli to raději nevydrzet. Těch hormonu se dost bojím.
@Anonymní píše:
@lucad77 já byla na te hysteroskopii, to není kyretaz a tam zjistili a odstranili jen polypy, doktor se mě ptal, jestli chodím na prohlídky, byl nějaký velký. Nevím, jestli to nemůže být i stresem, máme docela náročné období, tak možná se to vrátilo. Naštěstí to nejhorší je,,jen” jeden den, ale několik hodin v kuse jsem na záchodě. Anémií jsem měla. Tím že to je jen ten den, tak si taky říkám, jestli to raději nevydrzet. Těch hormonu se dost bojím.
Nechala bych se prohlédnout znovu, důkladně, jak bylo raděno výše.
@Stará známá děkuji, určitě se na to zeptám. Ale zkusím vyměnit doktora, od těch problému, mi přišlo, že mi chce za každou cenu jen napsat léky. Ani o dalších vyšetřeních nikdy nemluvila.
@lucad77 určitě nechám prohlédnout znovu, snad bude vše v pořádku a pomůžou mi.
Chtěla bych se prosím zeptat, jestli mi nemůžete poradit. 2 roky zpátky jsem měla hodně silnou menstruaci, byla krátká, ale opravdu hodně silná. Doktorka to chtěla řešit hormonama, jinak je to prý normální, někdo to tak má. Po asi roce mě poslala na zákrok, kde mi zjistili polypy, které se odstranily a bylo to lepší. Jsem rok po zákroku a vypadá, že se to zase vrátilo, opět mám velmi silnou menstruaci, která trvá třeba jen dva dny z toho jeden den je strašně moc silná, že nikam nemůžu. Nevíte, jestli se s tím dá něco dělat nebo je opravdu jediné řešení antikoncepce, ráda bych se jí vyhnula, pokud by to bylo možné. Děkuji