Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Nabrala jsem přes 20 kilo. Kromě vysazení není řešení, bohužel to nemůžu ze dne na den udělat, řeším příčinu proč je beru.
Brala jsem Cipralex nekolik mesicu a 5 kg nahore. Kdyz jsem si uvedomila, co mi ten narust vahy zpusobilo, byla jsem vylecena a antidepresiva letely “do kose”.
Já právě také je nemohu ještě vysadit a změna je pro mě velký stres
z toho mám úplně úzkosti, že bych je měla změnit a mělo by mi být zase špatně
nějak mě to dneska zase rozhodilo ![]()
A oni podporují chuť k jídlu, nebo zadržuješ vodu, nebo čim to že přibíráš? Já si pamatuji, že jsem kdysi dávno přibrala po antikoncepci, 7kg za pul roku, měla jsem pořád vlčí hlad, musela jsem ji vysadit a i po vysazení jsem musela být na sebe přísná, abych schodila a trvalo to dlouho
Beru Coaxil naopak jsem něco shodila
A už jsem zjistila, proč - situace, které mi dřív vyvolávaly stavy, při kterých jsem ležela a litovala se a ládovala se nesmysly, teď v pohodě ustojím a můžu normálně fungovat - rozuměj třeba uklidit dům, jít s dětmi na kolo, uvařit něco zdravého….měla jsem za to, že antidepresiva mají přesně takhle fungovat, že moje reakce na stresové spouštěče bude utlumená. Není to samozřejmě řešení, ale jako berlička během dlouhodobého rozpitvávání příčiny se to fakt hodí. Tak by mě napadlo změnit léky, jakkoliv se toho bojíš. Neznám ty stavy při změně, sedly mi vcelku rychle ty první, ale takhle by ses přece neměla trápit ![]()
Já teď taky zvládám situace lépe, s dětmi, lépe fungují a i v práci. Jen teda minuly týden jsem v udělala chybu a úplně mě to vykolejilo ![]()
Teď chodím hodně ven s dětmi, neustále jsem v pohybu a furt to jde nahoru
jsem z toho nešťastná
ale manžel mě má prý furt rád… Je mi neskutečnou oporou, ale já se sama sobě nelíbím a necítím se úplně dobře ![]()
Jenže když jsem začala brát prášky, tak mi bylo tak zle, že jsem myslela, že to nedám ![]()
Nevim musíš mít větší příjem než výdej jinak nebudeš pribírat, možná když si se trápila a nebylo tě dobře, tak si jedla méně, teď máš větší chuť do života a samozřejmě tim i k jídlu, zkus se zamyslet nad tim co jíš a možná na to přijdeš, toť otázka jestli to zvládneš s těmi léky schodit
Beru leta Cipralex a na vahu to vliv nema. Pribiram, kdyz se neomezuju. Pri kalorickem deficitu jdou kila dolu.
@Anonymní píše: Více
Měla jsem Cipralex a po necelém roce jsem Dr. říkala, že se budu kutálet. Dohodli jsme se na výměně za Brintellix a dobrý.
Nebál bych se výměny. Já jsem AD měnil a vůbec jsem přechod na jiné nezaznamenal. Je pravděpodobné, že pokud nějaké vedlejší účinky jako při nasazování přijdou, budou slabší než při samotném nasazení. Já jsem na antidepresivech nepřibral. Hodně záleží na tom, které bereš. Co se týče váhy tak nejhorší je asi AD mirtazapin.
Já brala patery antidepresiva… Cipralex byl na mě slabý. Welbutrin a anafranil mi dělali potíže… trvalo cca 2 roky, než mi sedli správné za těch 15 let.. Akorát já tedy nepřibírám. Hlavně žádný alkohol… to pak člověk působí hrozně zatekle… To je jen rada
Chvilku trvá než si to posedá, pokud to dělá neplechu, poraď se s lékařem. Držím palce
Bylo to všechno tak nějak fajn, ale teď poslední týden se necítím nějak dobře
před měsícem jsem vysadila kvůli laktaci Aktiprol, tak nevím jestli to může být i tím, že se necítím úplně v pohodě ![]()
Alkohol vůbec nepiju ![]()
@neps
Beru Escirdec a na noc Trittico, ale toho mám už jen 1/3… Nějak se teď necítím úplně dobře a ta váha mi nějak nepřidává ![]()
Já brala 14 druhů AD a nepřibrala jsem po žádném z nich. Za to po některých antipsychotikách a některých stabilizátorech nálady (valproát, lithium) letěla váha nahoru raketově.
Hezký den,
Jsem z toho už nešťastná. Asi bude zapotřebí změnit antidepresiva že? Jenže to pro mě znamená něco strašného, protože vím, že mi zase bude blbě jako mi bylo, když jsem je nasazovala a to v hlavě nedávám
Co s tím? Jakou máte zkušenost vy? Bylo vám pak špatně, když jste měnili antidepresiva na jiná?
Jakou máte zkušenost s přibíráním na váze po antidepresivech? Antidepresiva beru 3/4 roku, ze začátku dobrý, ale teď poslední dobou mi jde váha strašně nahoru, i když moc nejím