antidepresiva v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
120
26.5.05 15:55

antidepresiva v těhotenství

Ahoj holky,
moje švagrová právě čeká své čtvrté dítě (předchozí jsou 3 kluci). S klukama se opravdu dost nervuje a přitom všem začala trpět úzkostí a občasnými depresemi. Bere antidepresiva Citalec. Zajímalo by mě, jestli máte některá zkušenosti s braním antidepresiv v těhotenství. Hlavně to, jestli se v těhotenství vlivem hormónů deprese nestupňují, nebo naopak jste se zklidnily. A dále jestli léky neměly vliv na vývoj plodu (za všechny doufám že ne). Lékař jí nedokáže poradit, prý tento lék nebyl na těhotných testován. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
26.5.05 16:25

Ahoj, já jsem během těhotenství brala Neurol a Serlift, protože jsem se
léčila z depresí po min.těhu, které bohužel v den skončilo úmrtím mimi
hodinu po narození a mému odvozu z porodnice rovnou na psychiatrii.
Nezvládla jsem psych. ztrátu vymodleného mimi po 8-letém snažení a
zhroutila se. Pak jsem začala brát antidepresiva a když jsem znovu otěhotněla, začala jsem pomalu snižovat dávky na minimu a v 5.měsíci jsem už byla bez léků. Dr. mi říkala,že je tady sice riziko poškození plodu,
jenže to je i když je matka zdravá a dodržuje zdravou životosprávu.
Sice jsem asi byla více sledovaná a byla i na amio, ale zaplaťbůh, vše
dopadlo dobře a já mám teď na zahradě v kočárku 11.měs. dcerušku.
Nevím jestli jsem ti poradila, ale lékař byl měl nejlépe odhadnou možnost
nebezpečí, jenže tak dalece asi ještě medicína nevidí. Pokud nebere šílený dávky hodně silnejch antidepresiv, tak a teď mluvím za sebe a z
vlastní zkušenosti, ta možnost je minimální, že by se něco stalo. Jenže každý oranismus se s tím vypořádává po svém a každé tělo je jiné.
Přeji hodně štěstí a hlavně ať se to raději pokusí vy:,–(it úplně, i když to nejde ze dne na den. Hanka

• Citovat
  • Upravit
241
27.5.05 21:25

ahoj,

pokud léky napsal doktor,tak bych se nebála. Já jsem v těhu užívala Neurol a naštěstí vše dopadlo dobře. Když to jinak nejde, tak se prostě nedá nic dělat. Dobře vím, co jsou to nervy. Člověk by kolikrát raději vydržel nějakou bolest. Jen ať je švagrová v klidu. To je myslím to nejdůležitější. Někde jsem dokonce četla, že procento poškození plodu z důvodu užívání léků je nepatrné. Přeju hodně štěstí

Jitka + Anetka 8m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
8.3.12 10:02

ahoj holky, nemáte někdo zkušenost s antidepresivama v ranném těhotenství?Zda-li nějaký antidepes.se mohou brát?Ským se poradit s psychiatrem a gynekologem?Před pulrokem jsem dobrala antidepresiva, všechno bylo ok, jen tedka nějak jsem do toho zase spadla,bez prášku těžko mohu fungovat.Prosím o radu, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
16.3.12 09:53

ahoj, diskuze je již stará:)třeba tady náhodně budeš:)Mám stejný problém a nevím si sním rady, léčila jsem se z uzkostné poruchy,vše ok po vysazení. Nyní je to pul roku, jsem těhotná a nějak mám uzkosti sama to neovlivním:(neurol mám od psychiatra dovolenej, jen mám z toho strach. kolikrát často si ho brala?i v prvním trimestru?díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí