Antidepresiva v těhotenství proti úskostné poruše

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26574
9.4.19 20:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 21:24

Toho apo-paroxu bych se v tehotenstvi bála . Já jsem brala cely tehotenstvi cipralex a stejně mi bylo pořad mizerně . Naštěstí se malá narodila v naprostém pořádku i s normální porodní vahou .
Léky problém vyřeší na 75% , zbytek je na vás . Člověk na sobě musí chtít makat , jinak se to pořad bude opakovat . Tzv.bludny kruh .

• Citovat
  • Upravit
21
9.4.19 22:02

@jenny.fields to píší u všech AD. V mem případě je menší riziko lék než ty stavy :) každý jsme jiný. Žádná těhotná na sobě nebude dobrovolně testovat tyhle léky. Takže není dostatek podkladu. A když nemají 100% testovano nemohou napsat ze je bezpečný. Klasické je 1% ze 100% takto jsou 2% ze 100% což není žádné obrovské riziko oproti riziky z panickych atak. Jak kardiolog tak psychiatr mi řekl k tomu svoje a ti vědí určitě nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.19 22:05
@Anonymní píše:
Toho apo-paroxu bych se v tehotenstvi bála . Já jsem brala cely tehotenstvi cipralex a stejně mi bylo pořad mizerně . Naštěstí se malá narodila v naprostém pořádku i s normální porodní vahou .
Léky problém vyřeší na 75% , zbytek je na vás . Člověk na sobě musí chtít makat , jinak se to pořad bude opakovat . Tzv.bludny kruh .

Mě už 5 let s těmito léky bylo báječně. A nic jsem nemusela řešit. Otěhotněla jsem s nemi a v 1. Trimestru jsem je stejně užívala než mě doktor objednal na kontrolu a rikal ze pokud doteď nebyly potíže nemusím se obávat ze by to plod v 1. Trimestru nějak ohrozilo.

• Citovat
  • Upravit
21
9.4.19 22:11
@jenny.fields píše:
Zdroj: http://www.sukl.cz/…/PI33748.pdf

Tohle vše mám prostudované :) i probrane s lékaři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
9.4.19 22:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
10.4.19 08:36
@Marcelka03 píše:
Tohle vše mám prostudované :) i probrane s lékaři

Good.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.10.19 10:07

Osobní zkušenost po 10 letech

Připojím osobní zkušenost s braním AD v těhotenství. U druhého těhotenství se mi po porodu poprvé v životě objevila úzkostná porucha, panické ataky. Po dvou měsících trápení jsem se dostala do péče odborníka. Začala jsem brát minimální dávku Citalexu (myslím se to jmenovalo), po půl roce jsem vysadila, vše se zdálo ok. Rozhodli jsme se pro třetí dítě, epizodu z druhého těhotenství jsem vytěsnila, připisovala jsem tu poruchu poporodním problémům syna(které se vlastně ukázaly jako banální, ale když matka sedí u týdenního miminka napojeného na přístroje na JIPce, tak jí prostě může přeskočit:). Na začátku třetího těhotenství hned sešup ke strašným úzkostem, léky jsem brát nechtěla, chodila na nějaké cvičení k psycholožce, stav se jakž takž stabilizovat, od 6. měsíce hrůza, AD (tentokrát myslím něco jako Cipralex), která jsem před porodem vysadila. Po porodu jsem chvíli bojovala bez léků, po dvou měsících to vzdala, přestala kojit a nechala si napsat léky. Je to už deset let. Dcera se narodila zdravá, vše se zdálo ok. Když jsem se ještě v těhotenství ptala, jaké mají léky vliv, bylo mi řečeno, že je málo zkušeností, jen se ukazuje, že v předškolním věku jsou děti napr. hyperaktivní a mají problém se soustředěním. Dcera je ve 4. třídě, má velké problémy se soustředit, poruchy paměti, se školou bojujeme, ačkoli je jinak docela bystrá…Nevím, může to být i něčím jiným, ale teď si vyčítám, že jsem to v těhotenství neudělala jinak. Třeba vám moje zkušenost pomůže udělat rozhodnutí. Zpětně nahlíženo bych se více zaměřila na psychoterapii, hodně se snažila být v klidu. Někdy to jinak než s léky nejde, ale pokud trochu ano, asi má smysl o to zabojovat. Jen můj názor, věřím, že se s mnohými budeme rozcházet.

• Citovat
  • Upravit
231
13.3.24 05:11

@Slunicko.Chlad dobrý den mohu se zeptat takže antidepresiva v těhotenství v pořádku! Já už beru dvě roky asentru 2 prášky denně a zjistila sem tenhle týden ue sem těhotná a bojím se pravé co se bude dít mám úplně strach aby mi to nevzali ty prášky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.26 14:38

Přírodní antidepresiva - https://restilen.cz Po dvou měsících užívání psychické napětí skutečně opadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí