Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já jsem je kdysi užívala, pak přešla tuším na asentru(jestli si to nepletu název s lékama na tlak), ale po ničem jsem nenabírala, jen jsem měla strašnou třepavku a nemohla jsem spát. Ale velký důvod je užívat jsem neměla, nakonec jsem je vysadila protože mi po nich fakt nebylo dobře ![]()
Ahoj, je je beru uz pul roku a jsem celkem spokojena.Asi mesic trvalo nez jsem si na ne zvykla, nepribrala jsem vubec.
@strašpytlík to já bych právě přibrala ráda…já je tedy beru ted druhý den, ale před tím už jsem brala dvoje, které mi nesedli, tak už bych byla ráda kdyby tyhle jo
Já jsem brala Venlafaxin jako Argofan, Olwexyu, i APO-Venlafaxin, Velaxin, Mollome, Venlafaxin od TEVA nebo MYLAN, prostě různé formy a od různých výrobců, jde pořád o tentýž lék.
Co zrovna bylo na skladě v lékárně.
Neztloustla jsem ani u jednoho z těch forem léku. Je to ale silný lék a musí se moc opatrně vysazovat. Snášenlivost je taky různá, obvykle dva tři týdny nevolnost a nechuť k jídlu, špatné spaní v noci, a u mě tedy ještě k tomu velká únava. Ale šílená, i třeba jen při zvyšování dávky.
Zobala jsem leccos, ale nepribrala jsem po nicem, po Ixalu dokonce zhubla, neb jsem po nem blila jako amina.. Argofan byl ok, jen mi moc nezabral, ale to je u kazdeho jine… drzim ![]()
Nez mi zjistili, jaky lek mi pomuze, trvalo to mesic, potom mi probral k zivotu lek s timto nazvem…je mi fajn; nepocituju nijak zvlastni chut k jidlu, ale ja to lek, co nemusi pomoci kazdemu…to zjisti az lekar… ![]()
Začala jsem užívat Argofan, jaké jste měli nežádoucí účinky a jak dlouho trvaly. Dík. ![]()
Ahoj holky, dnes jsem dostala od doktorky argofan. Mesic beru mirzaten na noc. Docela se bojim nežádoucích účinků. Jak jste ho na zacatku snášely? Zabral? Dekuji moc
Ahojte,
já beru Argofan přes týden, dříve jsem brala Eliceu, ale necítila jsem žádný rozdíl s ní a bez ní. Teď jsme kvůli složité životní situaci, kdy poprvdě ani nevím, z čeho mi zase začalo být zle a vrátily se úzkosti a panické ataky, zkusili Argofan. Vedlejší účinky nula, vůbec necítím, že bych něco brala, ale je mi mnohem líp. Možná je to placebo, možná i sklidněnou živ. situací, ale mám do všeho chuť, panika nikde, dobrá nálada. Asi je blbost, aby mi to zabralo za týden, tak uvidím, třeba to bude ještě lepší a přehoupnu se do eurofie
a možná jsem taky farmakorezistentní a fakt mě neovlivní nic ![]()
Máme již těžký stupeň a po argofanu sice smutek se dostavuje nadále, ale jeho působení se projevuje, dobrou náladou, až smíchem na lidí, kteří to naopak nezaregistrovali. Takže odvádím pozornost, zatím to zvládáme. Avšak mi holka někdy vyslovuje slova, což je zlepšení. Bereme asi přes měsíc, věk 65 let. Doufám, že i taková maličkost probudí vzpomínky a regeneraci mozk. buněk, např. při spánku. Tím se oddaluje ta pověstná loďka…
Ahoj máte prosím někdo zkušenosti s antidepresivy Argofan? například by mě zajímalo zda se po nich přibírá? Budu ráda, když mi napíše někdo kdo je přímo bere!