Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky mám takový dotaz. Jsem 3 měsíce po porodu a beru antikoncepci, teď jsem ještě nedobrala platíčko a začala jsem z ničeho nic v noci špinit a ráno zase nic. Stalo se to některé z vás?
@myskalucka nekojím od 6.týdne neměla jsem mléko, a HA beru Ayreen
Ahoj holky! Měla bych dotaz. Beru antikoncepci Menyan (jednofázová), jsem s doktorem domluvená, že budu brát 3 platíčka za sebou, pak vysadím a přijde MS. Jenže teď přišla MS dříve (během braní HA - mám ještě poslední 4 prášky v platíčku). Tak teď nevím, jestli mám ty 4 prášky dobrat nebo udělat tu 7 denní pauzu. Doktor je na dovolené mimo ČR, takže se ho nemůžu zeptat. Předem díky za vaše zkušenosti!
Ano, to se stává, když bereš několik plat za sebou, hormony už to neudrží… já vždy prášky dobrala a udělala normální pauzu.
@Saffiraa presne to se mi taky stava u dlouhych cyklu, ja dalsi prasek uz neberu a udelam rovnou pauzu, stejne bys ty 4 dalsi dny spinila. Co mi pomaha je brat prasky fakt presne na cas, mam na to upominku v mobilu.
@radkka píše:
Ano, to se stává, když bereš několik plat za sebou, hormony už to neudrží… já vždy prášky dobrala a udělala normální pauzu.
Aha, mě se to ještě nestalo. Takže doberu ty 4 prášky, během té doby proběhne MS, pak udělám 7 denní pauzu a začnu brát znovu. A budu během toho vysazení plně chráněná?
@xammy píše:
@Saffiraa presne to se mi taky stava u dlouhych cyklu, ja dalsi prasek uz neberu a udelam rovnou pauzu, stejne bys ty 4 dalsi dny spinila. Co mi pomaha je brat prasky fakt presne na cas, mam na to upominku v mobilu.
Já mám také budík v mobilu. Tak teď tedy nevím, jestli to dobrat nebo ne?! ![]()
Mne prave kdyz jsem dobirala platicko ms neprobehla, pouze spineni a az po vysazeni zacla ms.
Je to jedno, vliv na spolehlivost to nema, u dlouhych cyklu muzes vysadit kdykoliv
@xammy píše:
Je to jedno, vliv na spolehlivost to nema, u dlouhych cyklu muzes vysadit kdykoliv
oky, tak dnes už brát prášek nebudu a udělám tu 7 denní pauzu. Moc díky za radu!
![]()