Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, dnešním dnem jsem začala brát antikoncepci. Skočila mi menstruace a od doktorky jsem měla nařízeno si ji vzít dnes. Chtěla bych se jen zeptat od jakého dne jsem chráněná (přítel do mě může ejakulovat). Beru Minervu na zlepšení pleti, ale ohledně sexu mi doktorka nic neřekla. Někde se píše, že jsem chráněna od prvního dne a někde zas, že až po 8. dnech. Předem všem moc děkuji za odpovědi. Už nevím kam se obrátit.
Antikoncepce se přece bere první den cyklu a ne po skončení menzes. Nepochopila jsi to trochu blbě? Pokud jsi ji vzala dnes, měla by jsi v tomto cyklu používat i jinou antikoncepci, jako kondom, protože chráněná nebudeš.
Přečti si příbalový leták máš tam přesně a jasně napsáno kdy začít a jak jsi chráněná každá antikoncepce to má jinak
a myslím že jsi si fakt vzala blbě
To se bere když menstruace začne, první den, ne? Zavolej ty doktorce a zeptej se ji.
@Anna2022 zřejmě jsi nepochopila co je první den cyklu. To je první den menstruace a nikoliv až po skončení menstruace. Takže chráněná ihned nejsi, prvních 7 dní musíš používat i jinou metodu.