Antikoncepce a mrtvice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
217
13.11.09 10:54

Antikoncepce a mrtvice

Ahoj,
neuroložka mi před pár lety doporučila nebrat HA - v rodině máme mrtvičky (u prarodičů) a já jsem migrenička. Tehdy jsem jí neposlechla, teď už nad tím uvažuju a chci s HA skončit. Netušíte, jestli kromě kondomu a pesaru existuje antikoncepce, která by nebyla zátěž pro cévy? Nevím, jak je na tom náplast nebo tělísko, injekce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9909
13.11.09 11:13

Ahoj, tak to by mě taky zajímalo protože já nemůžu brát antikoncepci hormonální.Tak třeba přijde někdo s nápadem.Co já vím tak existuje nějaký gel nebo prášky Pharmatex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.09 13:06

U naplásti je v příbalové informaci napsáno, že nebyla provedena studie (nebo něco takového), nicméně že pro ni platí totéž co pro pilulky. Existuje už i ženský kondom, nepoužila jsem v praxi, ale vím o něm. Pharmatex jsou globule nebo gel v tubě, nehormonální, nějaká chemie to je. Ještě je antikoncepční kroužek Nuvaring, který se zavádí na 3 týdny do pochvy - zkus zadat do vyhledávače. No a pak tělíska, nehormonální a spolehlivější hormonální.

• Citovat
  • Upravit
9454
13.11.09 13:11

ahoj…naplast, injekce i nuvaring…vsechno je hormonalni…tak ti opravdu zbyva kondom ci pesar…kazdopadne stejne je vse dostupne pouze u dr. tak bych se spis domluvila tam co by ti doporucili :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
13.11.09 13:18

Já měla nehormonální tělísko a spokojená jsem byla maximálně.Prostě žádné starosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.11.09 14:07

Nitroděložní tělísko to obyčejné není určitě hormonální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.11.09 21:15

my používáme po porodu ten pharmatex-globule..nic moc je to mokré :oops: hodně.

Ale vzhledem k tomu ze z 10ti jich tam je stále 9 asi žádnou antikoncepci nepotřebujem. :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
1960
5.11.10 10:29

mrtvice po hormonech

Ahoj…,je tu někdo,kdo se snažil o miminko pomocí hormonů a dostal mozkovou příhodu?
Je mi 35 let a jsem 2 roky po mrtvici.Už několik let se snažíme o miminko,ale teď mám zakázané hormony.Potřebovala bych vědět,co mě čeká v případě,že bych otěhotněla,mimo toho,že si budu píchat celé těhu Fraxiparin. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.11.10 10:50
Raduška píše:
Ahoj…,je tu někdo,kdo se snažil o miminko pomocí hormonů a dostal mozkovou příhodu?
Je mi 35 let a jsem 2 roky po mrtvici.Už několik let se snažíme o miminko,ale teď mám zakázané hormony.Potřebovala bych vědět,co mě čeká v případě,že bych otěhotněla,mimo toho,že si budu píchat celé těhu Fraxiparin. :nevim:

Ahojky, otěhotněla jsem přirozeně (6 let po mozkové příhodě z nevysvětlitelných důvodů, jediný faktor byl HA…) a v pohodě, píchání Clexanu, něco jako Fraxík, celé těhu a celé kojení + porod plánovaným SC. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
5.11.10 10:59

Děkuju moc za odpověď a i trochu za uklidnění.Já mám právě Leidenskou mutaci,což je zvýšená srážlivost krve.Nevěděla jsem o tom a doktor mi nasadil Clostilbegit na ovulaci a já po něm měla mrtvici.Půl roku před tím jsem potratila z důvodu této nemoci a doktor mi odmítl udělat vyšetření krve a takhle jsem dopadla.
Teď jsem byla v CARu a tam řekli,že by šli dokonce do IVF a že by mi pořádně naředili krev.Moc bych chtěla ale mám strach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.11.10 14:10
Raduška píše:
Děkuju moc za odpověď a i trochu za uklidnění.Já mám právě Leidenskou mutaci,což je zvýšená srážlivost krve.Nevěděla jsem o tom a doktor mi nasadil Clostilbegit na ovulaci a já po něm měla mrtvici.Půl roku před tím jsem potratila z důvodu této nemoci a doktor mi odmítl udělat vyšetření krve a takhle jsem dopadla.
Teď jsem byla v CARu a tam řekli,že by šli dokonce do IVF a že by mi pořádně naředili krev.Moc bych chtěla ale mám strach.

Třeba tě uklidní ještě víc, že mám dvě kamarádky s Leidenem a obě mají dvě děti a vše proběhlo v pořádku. (mně právě Leidena ani nic jiného nenašli, takže se pořád neví, proč ta mrtvice byla a doživotně si musím ředit krev,paráda…) Opravdu se neboj, budeš v péči doktorů, kteří o tvé diagnóze vědí, tak určitě dají dobrý pozor, aby veškerá rizika minimalizovali. Nebo to ještě prokonzultuj se svým neurologem, určitě tě podpoří. Tak ať se vše daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí