Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
neuroložka mi před pár lety doporučila nebrat HA - v rodině máme mrtvičky (u prarodičů) a já jsem migrenička. Tehdy jsem jí neposlechla, teď už nad tím uvažuju a chci s HA skončit. Netušíte, jestli kromě kondomu a pesaru existuje antikoncepce, která by nebyla zátěž pro cévy? Nevím, jak je na tom náplast nebo tělísko, injekce…
Ahoj, tak to by mě taky zajímalo protože já nemůžu brát antikoncepci hormonální.Tak třeba přijde někdo s nápadem.Co já vím tak existuje nějaký gel nebo prášky Pharmatex.
U naplásti je v příbalové informaci napsáno, že nebyla provedena studie (nebo něco takového), nicméně že pro ni platí totéž co pro pilulky. Existuje už i ženský kondom, nepoužila jsem v praxi, ale vím o něm. Pharmatex jsou globule nebo gel v tubě, nehormonální, nějaká chemie to je. Ještě je antikoncepční kroužek Nuvaring, který se zavádí na 3 týdny do pochvy - zkus zadat do vyhledávače. No a pak tělíska, nehormonální a spolehlivější hormonální.
ahoj…naplast, injekce i nuvaring…vsechno je hormonalni…tak ti opravdu zbyva kondom ci pesar…kazdopadne stejne je vse dostupne pouze u dr. tak bych se spis domluvila tam co by ti doporucili ![]()
Já měla nehormonální tělísko a spokojená jsem byla maximálně.Prostě žádné starosti ![]()
my používáme po porodu ten pharmatex-globule..nic moc je to mokré
hodně.
Ale vzhledem k tomu ze z 10ti jich tam je stále 9 asi žádnou antikoncepci nepotřebujem.
![]()
Ahoj…,je tu někdo,kdo se snažil o miminko pomocí hormonů a dostal mozkovou příhodu?
Je mi 35 let a jsem 2 roky po mrtvici.Už několik let se snažíme o miminko,ale teď mám zakázané hormony.Potřebovala bych vědět,co mě čeká v případě,že bych otěhotněla,mimo toho,že si budu píchat celé těhu Fraxiparin. ![]()
Raduška píše:
Ahoj…,je tu někdo,kdo se snažil o miminko pomocí hormonů a dostal mozkovou příhodu?
Je mi 35 let a jsem 2 roky po mrtvici.Už několik let se snažíme o miminko,ale teď mám zakázané hormony.Potřebovala bych vědět,co mě čeká v případě,že bych otěhotněla,mimo toho,že si budu píchat celé těhu Fraxiparin.
Ahojky, otěhotněla jsem přirozeně (6 let po mozkové příhodě z nevysvětlitelných důvodů, jediný faktor byl HA…) a v pohodě, píchání Clexanu, něco jako Fraxík, celé těhu a celé kojení + porod plánovaným SC. Držím palce! ![]()
Děkuju moc za odpověď a i trochu za uklidnění.Já mám právě Leidenskou mutaci,což je zvýšená srážlivost krve.Nevěděla jsem o tom a doktor mi nasadil Clostilbegit na ovulaci a já po něm měla mrtvici.Půl roku před tím jsem potratila z důvodu této nemoci a doktor mi odmítl udělat vyšetření krve a takhle jsem dopadla.
Teď jsem byla v CARu a tam řekli,že by šli dokonce do IVF a že by mi pořádně naředili krev.Moc bych chtěla ale mám strach.
Raduška píše:
Děkuju moc za odpověď a i trochu za uklidnění.Já mám právě Leidenskou mutaci,což je zvýšená srážlivost krve.Nevěděla jsem o tom a doktor mi nasadil Clostilbegit na ovulaci a já po něm měla mrtvici.Půl roku před tím jsem potratila z důvodu této nemoci a doktor mi odmítl udělat vyšetření krve a takhle jsem dopadla.
Teď jsem byla v CARu a tam řekli,že by šli dokonce do IVF a že by mi pořádně naředili krev.Moc bych chtěla ale mám strach.
Třeba tě uklidní ještě víc, že mám dvě kamarádky s Leidenem a obě mají dvě děti a vše proběhlo v pořádku. (mně právě Leidena ani nic jiného nenašli, takže se pořád neví, proč ta mrtvice byla a doživotně si musím ředit krev,paráda…) Opravdu se neboj, budeš v péči doktorů, kteří o tvé diagnóze vědí, tak určitě dají dobrý pozor, aby veškerá rizika minimalizovali. Nebo to ještě prokonzultuj se svým neurologem, určitě tě podpoří. Tak ať se vše daří!