Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Malé bylo devět měsíců a už měsíc špiním, prý to značí, že už Azalia nemá stoprocentní antikoncepční účinek a je čas nasadit klasickou HA, přestože kojím, od půl roku věku dítěte to už nevadí. Takže přecházím na Sunyu, máte někdo zkušenost?
Ahoj,ja teda Azalii uzivala hned po sestinedeli a spinila jsem stale,dr mi rekla,ze je to u techto druhu antikoncepci bezny a je fakt,ze kamaradky maji stejny problem..o tom,ze by to znacilo spatny antikoncepcni ucinek,slysim prvne ![]()
I mně dr říkal, že u antikoncepce, která se bere při kojení, je špinění úplně běžné - jak Azalia, tak Cerazette… ![]()
Teda to mě přijde taky divný
. Azalii jsem brala půl roku, pak jsem přestala kojit a přešla na Lindynette. Doktor mi nabízel, že pokud mi Azalie vyhovuje, můžu ji klidně brát dál. Jenže to jsem nemohla, neb pro mě byla dost drahá.
O sníženém účinku mi nic neříkal a ani nic takového není v příbalovém letáku, ten jsem četla celkem pečlivě. Kdyby to byla pravda, nejspíš by to tam bylo napsané. ![]()
No logicky je to kravina,kdyz uzivate nepretrzite jednu tbl za den,tak jak by to mohlo mit najednou z niceho nic snizeny ucinek?Dyt ta hladina hormonu se udrzuje na stale stejne hladine.. ![]()
No to „ráda“ slyším, že je to normální. Já u Azalie po několika měsících začala krvácet. A ono je to normální! ![]()
Zrovna dneska jsem začala špinit, tak jsem ráda, že jsem se dočetla, že to normální… Jaký je průběh? Trvá to několik dní a pak nic nebo je tak nějak průběžné?
Já beru Azalii už 4měs a teď krvácím už týden a minulý týden jsem měla děsné, ale děsné bolesti v podbřišku
, že jsem nemohla nic dělat…je to divný, ale mě doktor o tom krvácení, taky řekl, že je to normální…je ty bolesti byly hodně divné
![]()
Ahoj,ja zacla brat Azalii po 6ti nedeli,po tydnu brani jsem dostala MS,ktera trvala 9 dni,ted dobiram treti platicko a za cele ty tri mesice jsem nemela vubec zadny problem,zadny spineni,,zadna MS,zadne bolesti,me fakt vyhovuje.
Jen se chci zeptat… když jsem brala normální HA tak jsem musela na týden po dobrání přestat léky užívat. Aby se dostavila menstruace. U Azalie je napsáno že po dobrání mám načít nové plato. Znamená to že po posledním prášku mám vzít nový platíčko hned následující den nečekat týden až se dostaví MS?
Co se tyče Azalii a špínění, tak je to uplně normální ja ji beru už skoro 2 rokem a pár krat se mi podařilo ji několik dní vynechat tak jsem čekala na menstruaci kde jsem ji nasadila a špinila jsem dlouho na co mně taky upozornoval dr že můžu špinit klidně i půl roka to se mi ještě nestalo, ale stava se že se s ní špini.Taky je drahší ale ja ji musím brát kvuli migrenám a jsem s ní spokojena až na to, že jsem přibrala a musela nakoupit nove podprsenky… ![]()
tak já ji začla brát po šestinedělí a špinila jsem nepřetržitě 5 měsíců, než jsem se naštvala a HA jsem vysadila úplně. Dr mě „uklidňoval“, že je to normální…no, normální možná, ale přinejmenším to děsně otravuje život ![]()
Sunyu používám už pěknou řadu měsíců, neměla jsem žádné problémy, ani minimální, akorát první měsíc trošku špinění, ale jinak je bezproblémová, je levná oproti jiným a podle mě skvělá.
Tak ja beru Sunyu a je dobra jen prvni mesic jsem spinila ted cekam jak bude probihat ten dalsi. Jinak zatim vice info o teto HA rict nemuzu. az budu vedet vice napisu. ![]()
Je to nesmysl. já ji brala rok a bez problému. A špinění je normální, protže tam jiné hodnoty hormonu.