Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chci se zeptat. 16.2 nastupuju na operaci slzneho kanalku a pri navsteve oddeleni kde budu lezet, mi bylo sdeleno ze musim minimalne 2 tydny pred zakrokem prestat brat antikoncepci. Mam spoustu otazek. Ted mam tedy konec “menstruce” a nenasazuji nove balení. Mam pocitata s tim ze to treba dostnu normalne pon28 dnech, nebo jake mate zkusenosti? Mam v planu ze kdyby to bylo po 28 dnech tak to vychazi na tyden a kousek po operaci a chtela bych HA zase zacit uzivat. Jake mate vy zkusenosti s vysazeni a znovu nasazeni a celkove s HA a operaci? ![]()
@Eliška2221 Po vysazení můžeš MS dostat všelijak. Nikdo ti neřekne. Můežeš mít zpoždění nebo taky ne. Může ti to rozhodit ta operace. Prostě bych počkala až MS dojde a uvidíš. A pak bych normálně začala brát zase od prvního dne MS a počítala s nějakou dobou, kdy se budeš muset chránit. Podle toho, jakou HA máš.
@P4ja
No ja jen jestli hned po operaci kuzu s menstruaci zacit brat HA.? Hlavne nevim jestli se ted nemuze stat ze to dostanu za 2 tydny znova. Jde mi o to jestli to udrzi normalni az delsi cyklus protoze nektere zeny po vysazeni meli cyklus normalne atd tak me zajimaji zkusenosti.
@Eliška2221 píše:
@P4ja
No ja jen jestli hned po operaci kuzu s menstruaci zacit brat HA.? Hlavne nevim jestli se ted nemuze stat ze to dostanu za 2 tydny znova. Jde mi o to jestli to udrzi normalni az delsi cyklus protoze nektere zeny po vysazeni meli cyklus normalne atd tak me zajimaji zkusenosti.
No, po té operaci, to se zeptej má gynekologii. A po vysazení to je individuální. Mně treba ms došla za 30 dnů. Ale u tebe to může být úplně jiné