Antikoncepce a průjem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.11.11 12:53

Antikoncepce a průjem?

Beru druhé paltíčko antikoncepce a zjistila jsem toto. Antikoncepci si beru každý večer ve 22 hodin. Ráno v 5 se každý den budím a musím na záchod. Mám velmi řidkou stolici (ne úplný průjem) ale opravdu denno denně. Myslíte, že by mohla být narušena ochrana? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10178
3.11.11 12:56

Pokud ten prášek nevyzvracíš, tak myslím, že ochrana narušena není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
3.11.11 13:29

Ochrana je narušena i při průjmech,ale to musí jít o akutní průjmy a ne běžnou,pravidelnou řiší stolici :-) Zvlášť, když je odstup 7h - to je podle mě normální a hormony jsou za tu dobu dávno v krvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zikzik
25.6.13 23:05

Ahojte, měla jsem řidší stolici po dvou hodinách od spolknutí tabletky (bylo to z jídla, vím, že jsem se trochu přežrala :D ), co teď s tím? Reervní strip nemám, byl to poslední v krabičce, pro recept jdu až za týden a něco. Raději se pro jistotu týden chránit, co?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.4.18 12:42

Hezký den, užívám antikoncepci pravidelně každý den ve 21:00 večer a včera jsem měla okolo 20:30 silný průjem, poté jsem normálně užila pilulku za půl hodiny a pak už jsem žádný průjem nemela. Je nějak oslabena spolehlivost antikoncepce?

• Citovat
  • Upravit
1054
1.4.18 13:21

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 12:59

Antikoncepce a průjem

Ahoj. Prosím o radu a omlouvám se předem za popis. V 10 jsem byla na WC a normalni. V 11:00 jsem si vzala antikoncepci a v 12:40 jsem šla na WC, protože mě bolelo břicho a měla jsem trochu řidší a světlejší než normálně ( ne vodnatou, mělo to trochu tvar). Měla jsem kafe, banán a kiwi a asi mi to nesedlo. Co myslíte, mám brát další prášek? Předem děkuji za odpověď a omlouvám se za popis.

• Citovat
  • Upravit
27550
21.12.18 13:16

a kolikátý týden je to ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 13:34
@ka2ka píše:
a kolikátý týden je to ?

První, dnes jsem na 2. prášku v platicku. A používáme vždy kondom.

• Citovat
  • Upravit
2202
21.12.18 14:00

Brala bych normálně dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
21.12.18 14:26

HA bych brala dál a pokud se chráníte ještě kondomem, tak bych to neřešila. Kdybyste měli nechráněný sex, tak bych určitě pro jistotu týden kondom používala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 15:34

Děkuji

Děkuji všem za rady a odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.3.19 09:32

Dobrý den, chtěla bych se poradit.. mám nějakou dobu potíže s bolestí žaludku (zřejmě v něm mám helikobaktera - už čekám na výsledky z gastroskipie) a s tím pravděpodobně souvisí i můj problém se zažíváním. V pondělí večer jsem měla velmi řidký průjem (asi 3×), druhý den se to zlepšilo, poté asi 3 dny pevná stolice, v pátek něco mezi (mělo to aspoň nějaký tvar), dva dny v pořádku a další pondělí opět polotekutý stav.. vím, že antikoncepce funguje normálně až 8. den po intenzivním průjmu. Prášky beru ve 21:00, bolesti střev se dostavují kolem půlnoci a k ránu průjem. Mohli byste mi poradit, kdy mi tedy bude antikoncepce zabírat normálně? 8.den po intenzivním průjmu nebo se to “nuluje” v momentě kdy mám stolici s nějakým tvarem ale ne pevnou? Nevím jestli když jsem prášky vzala ve 21:00 a bolesti střev (související s průjmem) se dostavily v noci ale průjem až ráno, jestli to mám brát tak že se prášky stihly nebo nestihly vstřebat.. :?

• Citovat
  • Upravit
21091
11.3.19 13:11
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se poradit.. mám nějakou dobu potíže s bolestí žaludku (zřejmě v něm mám helikobaktera - už čekám na výsledky z gastroskipie) a s tím pravděpodobně souvisí i můj problém se zažíváním. V pondělí večer jsem měla velmi řidký průjem (asi 3×), druhý den se to zlepšilo, poté asi 3 dny pevná stolice, v pátek něco mezi (mělo to aspoň nějaký tvar), dva dny v pořádku a další pondělí opět polotekutý stav.. vím, že antikoncepce funguje normálně až 8. den po intenzivním průjmu. Prášky beru ve 21:00, bolesti střev se dostavují kolem půlnoci a k ránu průjem. Mohli byste mi poradit, kdy mi tedy bude antikoncepce zabírat normálně? 8.den po intenzivním průjmu nebo se to “nuluje” v momentě kdy mám stolici s nějakým tvarem ale ne pevnou? Nevím jestli když jsem prášky vzala ve 21:00 a bolesti střev (související s průjmem) se dostavily v noci ale průjem až ráno, jestli to mám brát tak že se prášky stihly nebo nestihly vstřebat.. :?

Já bych to nepočítala a chránila se do konce platicka a i v pauze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.19 10:59

Antikoncepce a průjem

Ahoj, ráda bych oživila diskuzi.
Včera odpoledne jsem začala mít problémy s žaludkem, nejspíš jsem něco špatného snědla, prostě jsem dostala průjem. Večer v 8 hodin jsem si vzala pilulku s tím, že přes noc se to snad zlepší a že další den už to bude v pořádku. Bohužel ráno to pokračovalo nastejno, v 6hodin jsem si vzala endiaron a z rezervního platíčka další prášek (předpokládala jsem, že se mi ten z noci nevstřebal) a doufala jsem, že teď zhruba 4 hodiny to nějak vydržím, což se jakš takš povedlo :D Problém vidím v tom, že v pátek ráno jsem měla nechráněný styk a včerejší tabletka byla z prvního týdne užívání, takže riziko je větší. Myslíte, že to bude v pohodě, že snad se něco z tabletek vstřebalo a těhotenství nehrozí? Chránit se teď samozřejmě plánuji i jinak.. Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1