Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud ten prášek nevyzvracíš, tak myslím, že ochrana narušena není ![]()
Ochrana je narušena i při průjmech,ale to musí jít o akutní průjmy a ne běžnou,pravidelnou řiší stolici
Zvlášť, když je odstup 7h - to je podle mě normální a hormony jsou za tu dobu dávno v krvi…
Ahojte, měla jsem řidší stolici po dvou hodinách od spolknutí tabletky (bylo to z jídla, vím, že jsem se trochu přežrala
), co teď s tím? Reervní strip nemám, byl to poslední v krabičce, pro recept jdu až za týden a něco. Raději se pro jistotu týden chránit, co?
Hezký den, užívám antikoncepci pravidelně každý den ve 21:00 večer a včera jsem měla okolo 20:30 silný průjem, poté jsem normálně užila pilulku za půl hodiny a pak už jsem žádný průjem nemela. Je nějak oslabena spolehlivost antikoncepce?
Ahoj. Prosím o radu a omlouvám se předem za popis. V 10 jsem byla na WC a normalni. V 11:00 jsem si vzala antikoncepci a v 12:40 jsem šla na WC, protože mě bolelo břicho a měla jsem trochu řidší a světlejší než normálně ( ne vodnatou, mělo to trochu tvar). Měla jsem kafe, banán a kiwi a asi mi to nesedlo. Co myslíte, mám brát další prášek? Předem děkuji za odpověď a omlouvám se za popis.
@ka2ka píše:
a kolikátý týden je to ?
První, dnes jsem na 2. prášku v platicku. A používáme vždy kondom.
HA bych brala dál a pokud se chráníte ještě kondomem, tak bych to neřešila. Kdybyste měli nechráněný sex, tak bych určitě pro jistotu týden kondom používala.
Dobrý den, chtěla bych se poradit.. mám nějakou dobu potíže s bolestí žaludku (zřejmě v něm mám helikobaktera - už čekám na výsledky z gastroskipie) a s tím pravděpodobně souvisí i můj problém se zažíváním. V pondělí večer jsem měla velmi řidký průjem (asi 3×), druhý den se to zlepšilo, poté asi 3 dny pevná stolice, v pátek něco mezi (mělo to aspoň nějaký tvar), dva dny v pořádku a další pondělí opět polotekutý stav.. vím, že antikoncepce funguje normálně až 8. den po intenzivním průjmu. Prášky beru ve 21:00, bolesti střev se dostavují kolem půlnoci a k ránu průjem. Mohli byste mi poradit, kdy mi tedy bude antikoncepce zabírat normálně? 8.den po intenzivním průjmu nebo se to “nuluje” v momentě kdy mám stolici s nějakým tvarem ale ne pevnou? Nevím jestli když jsem prášky vzala ve 21:00 a bolesti střev (související s průjmem) se dostavily v noci ale průjem až ráno, jestli to mám brát tak že se prášky stihly nebo nestihly vstřebat.. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se poradit.. mám nějakou dobu potíže s bolestí žaludku (zřejmě v něm mám helikobaktera - už čekám na výsledky z gastroskipie) a s tím pravděpodobně souvisí i můj problém se zažíváním. V pondělí večer jsem měla velmi řidký průjem (asi 3×), druhý den se to zlepšilo, poté asi 3 dny pevná stolice, v pátek něco mezi (mělo to aspoň nějaký tvar), dva dny v pořádku a další pondělí opět polotekutý stav.. vím, že antikoncepce funguje normálně až 8. den po intenzivním průjmu. Prášky beru ve 21:00, bolesti střev se dostavují kolem půlnoci a k ránu průjem. Mohli byste mi poradit, kdy mi tedy bude antikoncepce zabírat normálně? 8.den po intenzivním průjmu nebo se to “nuluje” v momentě kdy mám stolici s nějakým tvarem ale ne pevnou? Nevím jestli když jsem prášky vzala ve 21:00 a bolesti střev (související s průjmem) se dostavily v noci ale průjem až ráno, jestli to mám brát tak že se prášky stihly nebo nestihly vstřebat..
Já bych to nepočítala a chránila se do konce platicka a i v pauze.
Ahoj, ráda bych oživila diskuzi.
Včera odpoledne jsem začala mít problémy s žaludkem, nejspíš jsem něco špatného snědla, prostě jsem dostala průjem. Večer v 8 hodin jsem si vzala pilulku s tím, že přes noc se to snad zlepší a že další den už to bude v pořádku. Bohužel ráno to pokračovalo nastejno, v 6hodin jsem si vzala endiaron a z rezervního platíčka další prášek (předpokládala jsem, že se mi ten z noci nevstřebal) a doufala jsem, že teď zhruba 4 hodiny to nějak vydržím, což se jakš takš povedlo
Problém vidím v tom, že v pátek ráno jsem měla nechráněný styk a včerejší tabletka byla z prvního týdne užívání, takže riziko je větší. Myslíte, že to bude v pohodě, že snad se něco z tabletek vstřebalo a těhotenství nehrozí? Chránit se teď samozřejmě plánuji i jinak.. Děkuji
Beru druhé paltíčko antikoncepce a zjistila jsem toto. Antikoncepci si beru každý večer ve 22 hodin. Ráno v 5 se každý den budím a musím na záchod. Mám velmi řidkou stolici (ne úplný průjem) ale opravdu denno denně. Myslíte, že by mohla být narušena ochrana? Díky