Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Psala jsem ti to na začátku i možná řešení, pokud máš obavy. Rozhodnutí je na tobě. A fakt se neodvažuju napsat, co máš dělat, když vidím, že očividně tapes i v jiných věcech ohledně HA. ![]()
@Anonymní píše:
Takže si myslíte ze je to v pohode a nemám si s tím lámat hlavu, protože je to jen 5 minut?
Ahoj. Ano je to ok. Za 5 minut se prášek do střeva opravdu nedostane. Pokud už jiný příjem za den nebyl, neřešila bych to a prášek další bych si nebrala. Pokud chceš mít 100% jistotu, tak se týden chraňte kondomem nebo např. přerušovanou souloží.
Zdravím, mám takový dotaz. Beru antikoncepci mistra. Před 14 dny jsem měla prujem 3 dny. Antikoncepci jsem brala pořad stejně jako každý den, nebrala jsem pilulky navíc nebo něco takového. S přítelem jsem měla chráněny pohlavní styk den před průjmem. Od te doby jsem neměla pohlavní styk až do teď. Jenomže dnes je to 3 den kdy mám dostat menstruaci a ještě se nedostavila. Mám se bat že jsem těhotná?
@mmrzkov píše:
Zdravím, mám takový dotaz. Beru antikoncepci mistra. Před 14 dny jsem měla prujem 3 dny. Antikoncepci jsem brala pořad stejně jako každý den, nebrala jsem pilulky navíc nebo něco takového. S přítelem jsem měla chráněny pohlavní styk den před průjmem. Od te doby jsem neměla pohlavní styk až do teď. Jenomže dnes je to 3 den kdy mám dostat menstruaci a ještě se nedostavila. Mám se bat že jsem těhotná?
V klidu, ja ji taky po vysazení kolikrát dostanu 4 den. Nestává se to běžně, ale stává se to. Jinak není nic lehčího než si udělat test i když si myslím, že otěhotnění je nepravděpodobné, přeci jen si měla střevní problémy jeden den.
Dobrý den, chci to tu oživit a dostat odpověď. Vždy beru pilulku okolo osmi večer a asi 5× v celém cyklu jsem měla tak 2-3 hodiny po pilulce řídkou stolici. No… Byla snížena ochrana?
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci to tu oživit a dostat odpověď. Vždy beru pilulku okolo osmi večer a asi 5× v celém cyklu jsem měla tak 2-3 hodiny po pilulce řídkou stolici. No… Byla snížena ochrana?
Byla, nebyla. Toť otázka. Proč si neužila další, když víš, že průjem snižuje účinnost antikoncepce?
jak dlouho ji beres?
@EvieK píše:
Byla, nebyla. Toť otázka. Proč si neužila další, když víš, že průjem snižuje účinnost antikoncepce?jak dlouho ji beres?
Neměla jsem náhradní plato. A beru ji půl roku
Jednotlivá řídká stolice 2 hodiny po užití pilulky nemá na spolehlivost vliv.
Přeji hezký den,
Dneska jsem v 8 ráno užila 1 pilulku z druhého platíčka. V 10 jsem měla jednorázovou řidší spíše kašovitou stolici, nebyla vodnatá. Četla jsem odpověď od lemrucha která píše, že řidká stolice nemá 2 hodiny po užití vliv. Ale jde mi o to že to byla první pilulka a jestli si nemám pro jistotu vzít z náhradního blistru další, aby účinek byl zachován a já se nemusela chránit ještě jinak. Nejde o to, že bych se nechtěla chránit jinak, spíše jestli zbytečně nepanikařím.
V pribalovem letáku se píše o průjmu 3-4 po užití se má vzít další pilulka ale tohle nebyl klasicky průjem.
Děkuji za odpověď ![]()
Ahojky, užívám kombinovanou antikoncepci a beru ji v 9 ráno vždy, včera ráno jsem měla průjem, ale to bylo ještě před užitím pilulky, před tou 9 hodinou, tak bych to nehrotila asi, ale dnes jsem užila v 9 ráno pilulku a v půl 11 jsem měla průjem, ale byla jsem jen jednou, myslíte si, že si mám vzít poslední pilulku, která mi zbývá ještě teď? A nebo normlaně až zítra v 9? Mám od soboty pauzu totiž, děkuji.
@Anonymní píše:
Ahojky, užívám kombinovanou antikoncepci a beru ji v 9 ráno vždy, včera ráno jsem měla průjem, ale to bylo ještě před užitím pilulky, před tou 9 hodinou, tak bych to nehrotila asi, ale dnes jsem užila v 9 ráno pilulku a v půl 11 jsem měla průjem, ale byla jsem jen jednou, myslíte si, že si mám vzít poslední pilulku, která mi zbývá ještě teď? A nebo normlaně až zítra v 9? Mám od soboty pauzu totiž, děkuji.
Postupovala bych jako při zapomenutí.
Ja bych se chtela zeptat zda myslite ze je to mozne. Prijde mi ze vzdy po prasku mi do pul hodiny neni dobre a mam lehci prujem. Oblivni to ucinnost? Je to první týden pilulek a kazdy den to tak zhruba bylo. Premyslim zda mi tam nevadi tech par mikrogramu mlecneho cukru na ktery jsem drive mela lehkou nesnasenlivost( v teto dobe se laktoze nejak ale nevyhybam, obcas mi neni dobre ale nic hrozneho) ale prijde mi ze v tech malinkych praskach toho nemuze byt tolik aby mi to prece vadilo, ne?
Takže si myslíte ze je to v pohode a nemám si s tím lámat hlavu, protože je to jen 5 minut?