Antikoncepce a vitamín C

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.6.14 13:41

Antikoncepce a vitamín C

Ahojky holky,

mam takovej asi blbej dotaz, ale cetla jsem si pribalovy letak me antikoncepce, Harmonet a je tam napsane, že vitamin C snizuje jeji ucinek. Ja si davam kazde rano vodu s citronem a tou i prasky zapijim. Myslite, ze by se tim ten ucinek mohl snizit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
2.6.14 13:46

Myslím, že to fakt ne 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.14 13:47

@RadkaCh no já byla právě docela v šoku, jak jsem si to četla, tak jsem začala hledat a někde píšou, že učinek snižuje a že někde zvyšuje :D :D tak nevím…navíc pry se nesmí atk zapijet stavou z grepu :D to aby si člověk už hlídat i co sní :D :D

• Citovat
  • Upravit
24798
2.6.14 13:47

Jestli jo, budeš mít aspoň zdravé dítě :mrgreen:
Vážně - nemyslím, že by voda s citronem nějak snížila účinnost HA. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
2.6.14 13:50

Ne to vůbec… já to taky dělám už přes půl roku a nejsem těhotná. A hlavně by jsi teda musela vysadit zeleninu, protože třeba paprika obsahuje mnohem více vitamínu C než citron. A tělo zeleninu potřebuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 13:51

@mejdylko no právě a já jím zeleniny po kilech, dietka do plavek no :D :D mám pocit, že ty firmy tam napišou kdejakou kravinu jen aby byly chráněný :D

• Citovat
  • Upravit
11370
2.6.14 14:01
@Anonymní píše:
@mejdylko no právě a já jím zeleniny po kilech, dietka do plavek no :D :D mám pocit, že ty firmy tam napišou kdejakou kravinu jen aby byly chráněný :D

určitě bych se tím nestresovala… já jím hodně zeleniny a ovoce a opravdu mi to žádnej účinek nesnížilo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 14:02

@Pipet tak v letaku to je, ale co jsem pak tak cetla i od doktoru, tak je to blbost :D :D mam pocit, že za chvili tam napíší i to, že i sprchovy gely snižují učinek :D

• Citovat
  • Upravit
4151
2.6.14 14:06
@Anonymní píše:
Ahojky holky,mam takovej asi blbej dotaz, ale cetla jsem si pribalovy letak me antikoncepce, Harmonet a je tam napsane, že vitamin C snizuje jeji ucinek. Ja si davam kazde rano vodu s citronem a tou i prasky zapijim. Myslite, ze by se tim ten ucinek mohl snizit?

jsi to ty? :lol: prvně to byly placebo pilule, potom aklohol… zkus té ankoncepci trošku věřit
myslím, že by to musela být opravdu megadávka céčka, aby to zrušilo účinek hormonů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
2.6.14 14:09
@Anonymní píše:
Ahojky holky,mam takovej asi blbej dotaz, ale cetla jsem si pribalovy letak me antikoncepce, Harmonet a je tam napsane, že vitamin C snizuje jeji ucinek. Ja si davam kazde rano vodu s citronem a tou i prasky zapijim. Myslite, ze by se tim ten ucinek mohl snizit?

četla jsem příbalový leták a nikde jsem to tam neviděla napsané. Ve které informaci je to napsané? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
2.6.14 14:10

Na google jsem si dala do vyhledávače příbalový leták antikoncepce Harmonet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
2.6.14 14:12

Jo už to čtu. :)

průběhu současného užívání přípravku HARMONET a léčiv, která mohou vést ke snížení léčivých látek HARMONET v séru se doporučuje současně s užíváním HARMONET používat ještě některou doplňkovou nehormonální metodu antikoncepce (jako kondom se spermicidem). Po ukončení současného podávání takového léčiva se doporučuje používat doplňkovou nehormonální antikoncepční metodu minimálně dalších 7 dní.

Příklady léků, které mohou snižovat účinnost perorálních kontraceptiv:

Všechny léky, které snižují dobu průchodu trávicím traktem, a tím vstřebávání ethinylestradiolu (např. projímadla).
Léky užívané na psychiku anebo epilepsii, např. barbituráty, fenytoin, primidon, topiramát, modafinil, dexametazon a Hypericum perforatum (třezalka tečkovaná)
Léky proti infekcím, např. ritonavir, rifampicin, rifabutin, tetracykliny, ampicilin a ostatní peniciliny.
Léky proti plísním (griseofulvin)
Léky na bolest a protizánětlivé léky (fenylbutazon)
Léky užívané po transplantaci (cyklosporin)
Vitamin C nebo paracetamol
Léky snižující cholesterol (atorvastatin)
Léky užívané jako antiastmatika (teofylin)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.14 14:19

@zelenaprisera nene nejsem :D školo mě dneska to Cečko :D jinak atk věřím :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.6.14 14:20

@Janiiska no asi by to fakt musela byt nějaká mega davka…to by pak totiž člověk nemohl nic jist, pac zrovna Cečko je skoro ve všem ovoci a zelenině :D

• Citovat
  • Upravit
4214
2.6.14 14:28
@Anonymní píše:
@Janiiska no asi by to fakt musela byt nějaká mega davka…to by pak totiž člověk nemohl nic jist, pac zrovna Cečko je skoro ve všem ovoci a zelenině :D

to psala uživatelka zelenápříšera o mega dávce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí