Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@RadkaCh no já byla právě docela v šoku, jak jsem si to četla, tak jsem začala hledat a někde píšou, že učinek snižuje a že někde zvyšuje
tak nevím…navíc pry se nesmí atk zapijet stavou z grepu
to aby si člověk už hlídat i co sní
![]()
Jestli jo, budeš mít aspoň zdravé dítě ![]()
Vážně - nemyslím, že by voda s citronem nějak snížila účinnost HA. ![]()
Ne to vůbec… já to taky dělám už přes půl roku a nejsem těhotná. A hlavně by jsi teda musela vysadit zeleninu, protože třeba paprika obsahuje mnohem více vitamínu C než citron. A tělo zeleninu potřebuje…
@mejdylko no právě a já jím zeleniny po kilech, dietka do plavek no
mám pocit, že ty firmy tam napišou kdejakou kravinu jen aby byly chráněný ![]()
@Anonymní píše:
@mejdylko no právě a já jím zeleniny po kilech, dietka do plavek no![]()
mám pocit, že ty firmy tam napišou kdejakou kravinu jen aby byly chráněný
určitě bych se tím nestresovala… já jím hodně zeleniny a ovoce a opravdu mi to žádnej účinek nesnížilo. ![]()
@Pipet tak v letaku to je, ale co jsem pak tak cetla i od doktoru, tak je to blbost
mam pocit, že za chvili tam napíší i to, že i sprchovy gely snižují učinek ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky,mam takovej asi blbej dotaz, ale cetla jsem si pribalovy letak me antikoncepce, Harmonet a je tam napsane, že vitamin C snizuje jeji ucinek. Ja si davam kazde rano vodu s citronem a tou i prasky zapijim. Myslite, ze by se tim ten ucinek mohl snizit?
jsi to ty?
prvně to byly placebo pilule, potom aklohol… zkus té ankoncepci trošku věřit
myslím, že by to musela být opravdu megadávka céčka, aby to zrušilo účinek hormonů
@Anonymní píše:
Ahojky holky,mam takovej asi blbej dotaz, ale cetla jsem si pribalovy letak me antikoncepce, Harmonet a je tam napsane, že vitamin C snizuje jeji ucinek. Ja si davam kazde rano vodu s citronem a tou i prasky zapijim. Myslite, ze by se tim ten ucinek mohl snizit?
četla jsem příbalový leták a nikde jsem to tam neviděla napsané. Ve které informaci je to napsané? ![]()
Na google jsem si dala do vyhledávače příbalový leták antikoncepce Harmonet.
Jo už to čtu. ![]()
průběhu současného užívání přípravku HARMONET a léčiv, která mohou vést ke snížení léčivých látek HARMONET v séru se doporučuje současně s užíváním HARMONET používat ještě některou doplňkovou nehormonální metodu antikoncepce (jako kondom se spermicidem). Po ukončení současného podávání takového léčiva se doporučuje používat doplňkovou nehormonální antikoncepční metodu minimálně dalších 7 dní.
Příklady léků, které mohou snižovat účinnost perorálních kontraceptiv:
Všechny léky, které snižují dobu průchodu trávicím traktem, a tím vstřebávání ethinylestradiolu (např. projímadla).
Léky užívané na psychiku anebo epilepsii, např. barbituráty, fenytoin, primidon, topiramát, modafinil, dexametazon a Hypericum perforatum (třezalka tečkovaná)
Léky proti infekcím, např. ritonavir, rifampicin, rifabutin, tetracykliny, ampicilin a ostatní peniciliny.
Léky proti plísním (griseofulvin)
Léky na bolest a protizánětlivé léky (fenylbutazon)
Léky užívané po transplantaci (cyklosporin)
Vitamin C nebo paracetamol
Léky snižující cholesterol (atorvastatin)
Léky užívané jako antiastmatika (teofylin)
@Janiiska no asi by to fakt musela byt nějaká mega davka…to by pak totiž člověk nemohl nic jist, pac zrovna Cečko je skoro ve všem ovoci a zelenině ![]()
@Anonymní píše:
@Janiiska no asi by to fakt musela byt nějaká mega davka…to by pak totiž člověk nemohl nic jist, pac zrovna Cečko je skoro ve všem ovoci a zelenině
to psala uživatelka zelenápříšera o mega dávce ![]()
Ahojky holky,
mam takovej asi blbej dotaz, ale cetla jsem si pribalovy letak me antikoncepce, Harmonet a je tam napsane, že vitamin C snizuje jeji ucinek. Ja si davam kazde rano vodu s citronem a tou i prasky zapijim. Myslite, ze by se tim ten ucinek mohl snizit?