Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Claire1990 no u mě se dost vedlejších účinků začalo projevovat po 10-ti dnech. Příští týden si jdu pro jiné. Téměř každodenní migréna, při které skoro bolestí nevidím, je mi na zvracení a do toho musím hlídat 2 malinké děti, to je prostě vražedná kombinace. A to mám ještě i jiné vedlejší účinky, ale ty jdou rozchodit… Trpěla jsem migrénami tak 1×za měsíc nebo 1×za 2 měsíce mě to chytilo, ale teď se to dost zhoršilo.
U mně to samé, zhoršení migrén, a ten třes taky, zatočila se mi hlava. třásla jsem se, vyděsila přítele i sestru ![]()
ale ted uz OK, třas byl zezačátku a migrény po tom co jsem neudelala pauzu pro pseudokrvácení
takže to připisuji spíše tomu:) ještě jsem měla jednu chvíli časté návaly horka, taktéž byly ve vedlejsich ucincich…
@Ann_8896 píše:
U mně to samé, zhoršení migrén, a ten třes taky, zatočila se mi hlava. třásla jsem se, vyděsila přítele i sestru
ale ted uz OK, třas byl zezačátku a migrény po tom co jsem neudelala pauzu pro pseudokrvácenítakže to připisuji spíše tomu:) ještě jsem měla jednu chvíli časté návaly horka, taktéž byly ve vedlejsich ucincich…
Jo ty jsem měla taky… V úterý jdu k doktorovi, tak jsem zvědavá, co mi na to řekne…
Ahoj, tak se ozývám po třech dobraných platíčkách - problémy žádné, naopak, konečně mi poprvé vyšla menstruace i na pauzový týden, ne jako vždy ještě před dobráním platíčka. Nic mě nebolívá, naopak mi ještě povyrostla prsa, což je pozitivní, hlavně u mě
Takže mě příjemně překvapila, asi mi opravdu sedla.
Mám dobráno první platíčko, a věci se mají takhle: migrény mě nepostihli, návaly taktéž žádné, chuť na sladké se nijak nevybočuje z normálu
Unavená se cítím, ale z prášků to není
Menses se dostavil 4. den po vysazení( po Chloe až 7. den) a krvácení bylo slabší než sem byla zvyklá. Zatím jsem s Ayreen spokojená, sedla mi. Ale konečný závěr budu dělat až doberu celé balení ![]()
Tak zítra beru poslední prášek z prvního platíčka. Ty nejhorší potíže z prvního týdne se trochu uklidnily (nevolnosti a nehcutenství), vysoký tlak, tlak v podbřišku a malátnost zůstaly. Uvidíme, jak bude vypadat menzes… Co byste dělaly na mém místě? Braly ještě druhé platíčko s tím, že se to bude čídál víc zklidňovat a třeba to ještě bdue dobré, nebo naklusat k dr pro jinou HA?
Claire1990 Já bych naklusala pro jinou. Nechtěla jsem otravovat pořád u doktora a taky shánět hlídání pro moje 2 malá zlatíčka… No a stejně to dopadlo tak, že se po 3 měsících nic nezměnilo, všechny špatné příznaky zůstaly a já jsem musela k doktorovi pro jinou HA. Z mého pohledu není na co čekat…
Ahoj holky. Je možné po této antikoncepci zhubnout?:) Čekám už jen na MS abych jí začala brát a bojím se že po ní ztloustnu, je to jen přece už třetí HA.
Julie 333 No zhubnout? To asi ne… Nejvíc jsem zhubnula po Azalii, tu jsem brala při kojení. Ale jakmile jsem začala brát tuhle, šla kila nahoru. První měsíc jsem měla pořád hrozný hlad. Přibrala jsem 4 kila. Další měsíc jsem si zakázala jíst mimo 5 jídel denně a ustálilo se to. Ale musela jsem se fakt držet. Ale bude to asi individuální ![]()
Jak jste to měly po Ayreen s menzes? Já po Minervě měla normálně silnou a dlouho menstruaci, asi 6 dní, nástup tak po 3-4 dnech od posledního prášku. Po Ayreen to bylo třetí den a trvala 4 dny, velmi slabě a jen přes den (v noci ne)… je to v pořádku, nebo to značí nějaký problém?
Ahojky. Dobírám třetí platíčko. Žádné potíže ani vedlejší účinky. Je to má první antikoncepce
a asi mi opravdu sedla
nic zvláštního na sobě nepozoruju. Krvácení přichází tak třetí nebo čtvrtý den po vysazení ![]()
Hlasím se po nějaké době. V neděli jsem si vzala poslední prášek z pátého platíčka. Musím říct, že mé chutě se zlepšily, už nežeru jak kyselina, ale občasná chuť na sladké převládá. Zhoršila se mi však chuť na sex a taky jsem si po celou dobu uvědomovala, že tam dole něco mám, což mi nebylo příjemné a měla jsem stále obavy, že se něco děje. Dokonce jsem cca 30 minut po spolknutí prášku cítíla nepříjemný pocit v žaludku, když se začal rozpouštět. Dnes jsem byla na zavedení nehormonálního tělíska Gynefix, tak už se těším, až se všechno vrátí do normálu. ![]()
Ahoj, když jsem dostala od p. gynekoložky Ayreen tak jsem z něj byla první týden mimo. Protože jsem nikdy žádnou antikoncepci nebrala, tak jsem hledala na internetu co je běžné, když člověk tyto pilulky bere a co ne. Tak píšu po týdnu moji zkušenost. Mám Ayreen nikoliv jako antikoncepci ale ze zdravotních důvodů-cysty. Začala jsem brát první den menstruace. K večeru prvního dne jsem byla neskutečně unavená. Měla jsem návaly horka a chladu. Nejlepší zaspat. Další čtyři dny silnější menstruační bolesti i menstruace a únava. Neměla jsem moc hlad, měla jsem stavy úzkosti a hlavně pořád ta únava. Buď je to dobrý zaspat nebo rozpohybovat, to se mi osvědčilo pátý den. A hodně pít!! Pomůže to od bolesti (v kombinaci s ibalginem-když je menzes) a ta voda fakt regeneruje a pomáhá v boji s únavou. Vliv na pleť, prsa atd. zatím nulový (ale to je asi brzy). Šestý a sedmý den s Ayreen už lepší-konec bolesti, únavy, návalů atd. Dneska-osmý den jsem ok. Nevýhoda je, že stále špiním. Pohlavní styk-sedmý den byl bezbolestný. Doufám, že to vydrží a už budu ok. Držím Vám tu všem palce ať jsou Vaše reakce na Ayreen dobré a lék Vám pomáhá než škodí.
Stalo se vám, ať už s Ayreen, nebo jinou HA, že by se vám měnily prlvodní jevy PMS? U mě to vždycky byla bolest břicha a prsou a náladovost, ale co beru Ayreen, teď končím 3. plato, tak je to každý měsíc snad jiné, někdy míň, někdy víc. Minulý měsíc to byla klasika spojená ještě s mírnou nevolností, teď zas bolest hlavy, pálení žáhy, pachutě v ústech… přitom pravděpodobnost těhotenství musí být minimální, žádný prášek jsem nezapomněla, max jsem ho brala o hodinu až dvě dřív či později…
Já beru prvních 7 dní, přecházela jsem z Minervy, a teda je to nějaký divný, jak nějaký POmenstruační syndrom, nechuť k jídlu (a to jsem jinak žravá šíleně), bolest a divný pocit v podbřišku, nervy úplně v háji (brečím denně kvůli kravinám), bývám malátná, s motáním hlavy a pocit na omdlení. Doufám, že to přejde, ale zas že by to mělo takový vedlejší účinky po týdnu použvání?