Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, dnes jsem byla na gynekologii a doktor mi předepsal antikoncepci Ayreen. Bohužel o ní žádná z mých kamarádek neslyšela a jediné co jsem o ní našla je příbalový leták a chválu od výrobce
Nemáte s ní někdo zkušenost? Nevíte kolik stojí? Děkuji za každý příspěvek.
Ahoj, dnes mi ji gynekolog předepsal taky, jako změnu z prášků „Vreya“, který mi nesedí, a říkal, že je to novinka. Taky jsem o tom nikde moc nenašla, tak uvidíme ![]()
@Denisse_L píše:
Ahoj, dnes mi ji gynekolog předepsal taky, jako změnu z prášků „Vreya“, který mi nesedí, a říkal, že je to novinka. Taky jsem o tom nikde moc nenašla, tak uvidíme
Děkuju aspoň za nějaké info…a nevíš kolik stojí?
Bohužel, dal mi zatím dvě platíčka jako neprodejný vzorky, abychom zjistili, jak mi bude vyhovovat tahle, takže jsem se nevyzvedávala. Ale říkal, že neni úplně nejdražší, chtěla jsem nějakou rozumnou střední cenu.
No mě se taky ptal, kolik do toho chci dát, tak jsem mu řekla něco kolem 500 Kč, ale někde jsem vyčetla, že to stojí 750-800 Kč, což je docela mazec pro mamku na mateřský
Ale lepší než neplánovaný prcek ![]()
Noo, to je nic moc cena i pro svobodnou bezdětnou holku, jako jsem já
Tak uvidim, jak na ní budu reagovat. Doufám, že nám brzy někdo poví víc ![]()
Ahoj, mně ji doktorka předepsala kvůli zlepšení kůže, když jsme měnili před tím, ošklivě jsem to odnesla. Upřímně doufám, že mi ji tedy opravdu předepsala se zájmem o mou kůži a ne o prodej nových tablet. Nicméně, platila jsem 619,–Kč.
@efoxize píše:
Ahoj, mně ji doktorka předepsala kvůli zlepšení kůže, když jsme měnili před tím, ošklivě jsem to odnesla. Upřímně doufám, že mi ji tedy opravdu předepsala se zájmem o mou kůži a ne o prodej nových tablet. Nicméně, platila jsem 619,–Kč.
Děkuju moc za informace. Včera mi ji manžel taky kupoval za 620 Kč. Je zajímavé, jak jí teď začali lékaři předepisovat, když je to novinka a nikde o tom nejde nic sehnat… No tak uvidíme…
Ahoj, mně ji doktorka nabídla, protože mi nevyhovovala 4 denní pauza u Mirelle (neustále jsem cítila vaječník, prý zřejmě moc krátký menzes). Nyní dobírám 2 platíčko a žádné bolesti jsem za tu dobu neměla, což je super. Účinky na pleti se u mě neprojevily, za to žeru jak vzteklá. Na sladké jsem nikdy nebyla, ale teď mám nutkání ho jíst i několikrát denně. Věřte, že nemám tak silnou vůli, jak bych chtěla.
Navíc bývám před menzes vždycky zavodněná, což vzhledem k tomu, že se prášky jí jen 3 týdny a pak týden nic, je vlastně skoro furt. Začínám vážně přemýšlet o nehormonálním tělísku, protože nechci za rok vypadat jak koule.
Ayreen má stejné složení jako značková Jeanine (na pleť) která stojí i kolem 900Kč (920Kč), a ta má spoustu levnější generik jako Ayreen, Bonadea, Foxinette, Mistra..tyto ANK vyrádí akorát jiné firmy proto jsou levnější ![]()
Ahojte. Taky ji mám předepsanou, a jsem na ni celkem zvědavá. Doberu Chloe, kterou jsem měla doteď, a začnu s Ayreen. Dala jsem za ni 607 Kč.
Tak já mám dobrané první platíčko a mám za sebou první MS. Tolik vedlejších účinků, které se u mě projevily jsem nečekala. Prvních 14 dní neskutečná únava. Probouzela jsem se úplně strhaná a do toho mám 2 malé děti, takže to bylo vražedné. Pak se mi zhoršily migrény a noční křeče v lýtkách. Pak jsem se neuvěřitelně rozežrala. Musím pořád jíst, mám děsný hlad. A Navíc moje MS trvala 8 dní a první dny byla tak silná, že mi nestačily ani always night a vytáhla jsem porodnické mega vložky, které mi zbyly. Hned bych je chtěla přestat brát, ale je mi líto vyhodit 627 Kč. Takže je asi doberu a vyměním. Ještě mě 2× večer potkala divná situace, kdy mi bylo na omdlení a celá jsem se klepala a musela jsem dýchat hrozně rychle, bylo mi hrozně, ale to nevím, jestli to bylo práškama… Toť moje zkušenost…
Užívám třetí měsíc. Stojí skoro 700,– a mě se udělalo docela akné.. teď ten třetí ěsíc
Chystám se Ayreen brát, tak doufám, že to bude bez problémů. Zatím tady žádné dobré reakce bohužel nevidím ![]()
@mirdasek píše:
Ayreen má stejné složení jako značková Jeanine (na pleť) která stojí i kolem 900Kč (920Kč), a ta má spoustu levnější generik jako Ayreen, Bonadea, Foxinette, Mistra..tyto ANK vyrádí akorát jiné firmy proto jsou levnější
Přesně tak. Brala jsem drahý Jeanine, protože jsem z jiných tloustla nebo mě bolely žíly na nohách. Teď mi lékař předepsal Ayreen s tím, že má stejné složení a je od stejného výrobce. Jen díky rostoucí konkurenci musejí farmakologické firmy zlevňovat, proto je teď jako novinka Ayreen - jiné jméno a o 300,– levnější.