Antikoncepce - čestné prohlášení

1561
23.12.13 15:36

Antikoncepce - čestné prohlášení

Holky, byla jsem si pro recept na Lunafem a musela jsem podepsat čestné prohlášení, že veškerá rizika beru na sebe. Je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4620
23.12.13 15:37

Jaka rizika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
23.12.13 15:38
@RadkaOR píše:
Holky, byla jsem si pro recept na Lunafem a musela jsem podepsat čestné prohlášení, že veškerá rizika beru na sebe. Je to možné?

s čestným prohlášením ne, ale s informovaným souhlasem, že jsi si vědomá možných rizik jo. Neměla bych s tím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
23.12.13 15:47

@RadkaOR informovany souhlas. Bude to cim dal castejsi. Dr ma zrejme pocit ze se tim vyhyba pripadnemu pravnimu sporu, ale ono to tak jednoduche neni. Zalezi na formulaci, ale obecne nemel by byt problem podepsat svoji vlastni volbu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
23.12.13 15:54

Považuji to za logické. Každá žena, která se rozhodne brát HA, by měla znát rizika spojená s užíváním a také nést zodpovědnost. Neměla bych s podepsáním problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.12.13 15:58
@RadkaOR píše:
Holky, byla jsem si pro recept na Lunafem a musela jsem podepsat čestné prohlášení, že veškerá rizika beru na sebe. Je to možné?

Vysvětlil ti ten doktor jaká rizika? Jestli jo, tak no problem, jestli ne a a ni ti neřekl, kde si to máš pročíst a chtěl podpis hned, změnila bych doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.12.13 17:09

Jako sice nevím o co se jedná přesně, ale vubec se nedivím žese výrobci těh svinstev začali takhle chránit :lol:

• Citovat
  • Upravit
1952
23.12.13 17:58
@nikol.ondrášovka píše:
Jako sice nevím o co se jedná přesně, ale vubec se nedivím žese výrobci těh svinstev začali takhle chránit :lol:

přesně, taky se vůbec nedivím…taky jsem brala antikoncepci a pěkně mi to zatočilo se zdravím…od té doby, co jsem ji vysadila se cítím skvěle…teď jsem teda těhotná, ale antikoncepci mám od lékaře do konce života zakázanou… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
23.12.13 18:04
@Gina108 píše:
Vysvětlil ti ten doktor jaká rizika? Jestli jo, tak no problem, jestli ne a a ni ti neřekl, kde si to máš pročíst a chtěl podpis hned, změnila bych doktora.

rizika, která jsou i v příbalovém letáku u každé antikoncepce…jako je trombóza, na kterou jsem měla náběh já, zvýšená únava a malátnost, pocity na omdlení a jiné…já jsem teda byla moc spokojená s tím, co se týče menstruace, na minutu přesně, možnost si ji různě posunout nebo ji nemít vůbec a i jako vysoká ochrana proti početí, že jsem na nic nemusela myslet, jen na pravidelné užívání, což mi nedělalo problém…takže po porodu budu muset vymyslet něco jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
23.12.13 18:15
@MonikaN.89 píše:
přesně, taky se vůbec nedivím…taky jsem brala antikoncepci a pěkně mi to zatočilo se zdravím…od té doby, co jsem ji vysadila se cítím skvěle…teď jsem teda těhotná, ale antikoncepci mám od lékaře do konce života zakázanou… :|

já ji nebrala naštěstí nikdy a taky nebudu

• Citovat
  • Upravit
6971
23.12.13 19:33

Já brala jednu z dražších- yaz.. no a už se k ní po mimču nevrátím.. budeme muset vymyslet jinou ochranu :) (před braním antiko i při braní antiko úžasná menstruace- na den přesně a slabá… po vysazení najednou cykly kolem 60-ti dnů a nepravidelný.. problémy otěhotnět a tak.. takže už nechci)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.13 19:58

Znala jsem holčinu, co v důsledku užívání HA zemřela na plicní embolii, v 18 letech…takže pokud lékař informuje i tomto riziku, tak klidně podepsat…
A pardon za anonym, ale nemluvím tu o sobě a netuším, jak by se tvářila její rodina na to, že o tom diskutuji na netu.

• Citovat
  • Upravit
11184
23.12.13 20:04

@RadkaOR no možné to je ale nevím to jistě že já mám antiko kvůli problémům zdrav. zakázanou tak to neřeším ale sestra to musela podepisovat také u minervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
23.12.13 20:07
@Anonymní píše:
Znala jsem holčinu, co v důsledku užívání HA zemřela na plicní embolii, v 18 letech…takže pokud lékař informuje i tomto riziku, tak klidně podepsat…
A pardon za anonym, ale nemluvím tu o sobě a netuším, jak by se tvářila její rodina na to, že o tom diskutuji na netu.

a ona byla silnější? kouřila? :) Jen se tak ptám, je to zajímavé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.12.13 22:44

@MarkétkaU ne, hubená, nekuřačka :-( jen měla bohužel smůlu na doktory :-( během toho týdne než zemřela jí viděli 4 lékaři, stěžovala si na bolest v noze, špatně se jí dýchalo a celkovou slabost - buď jí řekli, ať se pořádně nasnídá a nebo že to má po angíně :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex