Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím Vás
,pořebuji poradit. Před asi cca 3 týdny jsem přestala kojit. Předtím jsem nebrala žádnou antinu, protože mi žádné neseděly
.No a jak jsem přestala kojit, tak jsem čekala na první den menstruace ať si mohu konečně vzít první tabletku Katyi. Dostala jsem to v sobotu a tak jsem si vzala první tabletku
.Jde ale o to, že stále krvácím
.Má se to krvácení tou antikoncepcí zastavit a pak budu krvácet až po dobrání platíčka
???Právě nevím jak to bude. Poraďte mi prosím
.Děkuji a hezký den přeji ![]()
Ahojky, tak já katyu mám. A také jsem začala brát u menzes. Já to takhle mám. V pátek začnu brát, menzes končí v neděli. Upraví se to neboj:). Uvidis jak dlouho to budes mít. Beres prasek teprve jeden den, a menzes normálně skončí. Ber dále:)
@Prdolinka86 píše:
Ahojky, tak já katyu mám. A také jsem začala brát u menzes. Já to takhle mám. V pátek začnu brát, menzes končí v neděli. Upraví se to neboj:). Uvidis jak dlouho to budes mít. Beres prasek teprve jeden den, a menzes normálně skončí. Ber dále:)
Ahoj
,nenapsala jsi to špatně
?Menzes ti končí v neděli? Měla by ti končit ve čtvrtek když začínáš brát v pátek né
?Jinak děkuji ![]()
@maminka22 Ahojky, nn, dobirám plato v patek, ve stredu to dostanu a v patek zacinam zase brat nové prášky a v neděli mi to končí - tzv. že mi to jako antikoncepce nezastaví. Jsem to napsala nesrozumitelně promiň
![]()
@Prdolinka86 píše:
@maminka22 Ahojky, nn, dobirám plato v patek, ve stredu to dostanu a v patek zacinam zase brat nové prášky a v neděli mi to končí - tzv. že mi to jako antikoncepce nezastaví. Jsem to napsala nesrozumitelně promiň![]()
Ahojky, no ale já začínám brát v sobotu takže to znamená že dobírám v pátek a dostanu to nějak v pondělí
.Takže jak můžeš dobírat v pátek a v pátek další týden zase brát
?Právě, že musíš brát antinu 21 dní, po té máš 7 denní pauzu a po 28 dnech zase začneš brát další platíčko. Nějak to nechápu jak to bereš
?
Prdolinka86: Jak jsem se vrátila po porodu k antikoncepci(Katya)tak jsem se ptala sestřičky jak se to bere už jsem zatu dobu zapomněla
a beru to tak že poslední dobírám v pondělí a nové plato začínám další týden v uterý. Doktor mi zdůraznil že pauza musí být 7 čistých dní a další si vzít až 8 den. Bereš to blbě.
No takže to myslím dobře, že to slečna a nebo paní bere špatně
.Protože musí být pauza 7 dní
.Takže by jsi to měla začít brát taky v sobotu jak já, když dobíráš v pátek
.Braní vím jak mám brát, ale vrtalo mi hlavou proč ještě krvácím a ono je to ze začátku protože jsem kojila
.Takže teď doberu v pátek…v pondělí to zřejmě dostanu jak kdysi dávno, v pátek mi to skončí a v sobotu si vezmu automaticky další prášek
.
Maminka22: Ano přesně tak taky to tak beru a před otehotnenim jsem ji brala takhle 3 roky a asi dobre kdyz jsem neotehotnela ![]()
Holky nekoupila bys tě si naka odemne celé balení antikoncepce katya…
Ahoj mám dotaz přesně 6.10 jsem dostala menzes a začala jsem brát antikoncepci katya 10.10 mi menzes měl končit ale stále ještě menstruaci mám a není to špinění je to úplně hrozně silná menstruace je to normální když jsem začala brát úplně první antikoncepci? ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj mám dotaz přesně 6.10 jsem dostala menzes a začala jsem brát antikoncepci katya 10.10 mi menzes měl končit ale stále ještě menstruaci mám a není to špinění je to úplně hrozně silná menstruace je to normální když jsem začala brát úplně první antikoncepci?
Spineni je normalni, silne krvaceni ne a rozhodne ne tak dlouho. Zavolala bych na gyndu zitra radsi.
@novakova.t píše:
Spineni je normalni, silne krvaceni ne a rozhodne ne tak dlouho. Zavolala bych na gyndu zitra radsi.
Kamarádka mi říkala že to třeba mohu mít i od stresu a nebo že se srovnávají hormony ale na gyndu Zavolám určitě.
Ahoj mám dotaz 6.10. Jsem začala brát antikoncepci katya první den mensesu Od 10.10 kdy menses měl končit jsem stále krvácela volala jsem paní doktorce a ta mi napsala cyklo na zastavení krvácení chci se zeptat jelikož beru antikoncepci pravidelně vždy kolem 14:00 odpoledne jestli i přes to že jsem krvácela jsem chráněná před otěhotněním? ![]()
Dobrý den, beru antikoncepci Katya. Občas na ni zapomenu nebo si ji vezmu v jiný čas a zase dostanu opět menstruaci může to být tím? Co mám dělat abych měla menstruaci v pořádku tak jak má být. Děkuji 🙂