Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mam takový menší dotaz, nevíte nahodou jaka je antikoncepce Rhonya? ![]()
Je to nová antikoncepce na trhu. Má totožné složení jako Yasminelle nebo Yaz jen je o polovinu levnější. Zkus pročíst něco o nich ![]()
Díky, já Rhonyu právě užívám s Decolenem a zatím si nemůžu stěžovat
uvidím časem jak se bude projevovat ![]()
Ahoj, po antikoncepci Foxinette, která mi nevyhovovala, měla jsem bolesti břicha, křeče, nebylo mi dobře a to ani nemluvím o tom, že se mi zhoršila pleť i přesto, že tato antikoncepce jí měla zlepšit, mi byla předepsána právě Rhonya. Chci se zeptat, opravdu tak málo lidí s ní má zkušenost? Je pravda, že každému sedí něco jiného, ale zajímá mě názor ostatních. Také se chci zeptat, kdy jí začít brát… určitě je to v příbalovém letáčku, ale já jí ještě nemám koupenou, tak by mě zajímalo, zda si ji můžu vzít normálně po sedmidenní pauze (zapomněla jsem zeptat doktora). Hned navázat nemůžu, nestíhám si jí už koupit
Děkuju!
Ahoj, já Rhonya užívala přes půl roku, než mi došlo (až jsem si začala zapisovat stavy), že mi po ní není vůbec dobře před menstruací. Dva dny mimo provoz z důvodu silných bolestí hlavy a potom 6 dní silná menstruace a únava. Můj gynekolog mi řekl, že jeto divné, že Rhonya je „Mercedes“ mezi antikoncepcemi, ale tak to já raději budu volit „trabanta“. Brala jsem Diane 35 a byla fajn, potom Belara a po ní mne před menstruací mírně bolely prsa - napjatá. To, co jsem zažívala s Rhonya, už nikdy víc nechci zažít. Teď přecházím na Mirelle, tak uvidím…
Ahoj, já používám taky Rhonyu a jsem sní opravdu moc spokojená, nemám žadný problém sni ani nemám žadne bolesti.
AHoj, chci se zeptat jaké s tim máte zkušenosti? doktor mi to předepsal ale popravdě jsem o tom nic moc nenašla. Přibraly jste? zhoršila se vám plet? a jakou jste měly menstruaci? doktor mi ji předepsal protože mám silné bolesti a krvacím třeba 7 dni
Zdravím, tak jsem dostala Rhonyu 3 mg, měla jsem foxinette a vyhovovala, ale nechtěl mi zmizet ekzém, tak mi jí na gyndě po doporučení kožní změnil…tak uvidíme. Nenašla jsem opravdu nic…a příbalový leták jako vždy člověka nárymně potěšil =DD
Přesně tak
jsem na to zvědavá začla jsem to brát poprvé až včera, ale má to vážně podobné složení jako yasminelle a tu si každá vychvalovala a možná u jedny se z 10 zhoršila plet ![]()
Ahojki
já používám Rhonyu už delší dobu a jsem sni spokojená na 100%…nemám žadné bolesti ani jsem po tom nic nepřibrala a vůbec… jsem se snad pro tuto antikoncepci rozhodla velmi dobře a nebudu ji měnit ![]()
Holky, já beru Rhonya první měsíc a taky mi nic není až na bolest prsou, na kterou mě můj gynekolog upozornil…že to ten první měsíc bude citlivé…jinak pohoda. Uvidíme, co bude dál
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, špinily jste dlouho, třeba dva měsíce?
Ja to prestala brat mam v rodine trombozu a to se to brat nesmi, radsi si dejte bacha at nemate nekdo ty tromboticky geny to prej pak je nebepecny
Lepsi je si nejprve sehnat vyšetreni na tromboticky mutace, a jsou to jen odbery, neco se plati ale mylsim ze v tomhle pripade je to lepsi vedet. No kdo ma ty geny tak prave pak muze mit tu trombozu což je dost neprijemne. No ja to zjistila az pote co jsme to brala, nak sem o tom moc necetla az ted.
Ahoj holky ted prvni mesic taky uzivam antiko rhonya zatim nevim jestli je to z toho ale porad me boli bricho jako bych to mela dostat(pritom mam uz po ms) a hrozny prujem…ale to nemusi byt z toho, ted radi strevni chripky, taky malinko spinim…telo si asi zvyka…ale nikdy pred tim jsem zadne problemy se zadnou nemela proste jsem zacala uzivat a vse bylo o. k…no uvidim…ted jsem zacala znovu po roce a pul…pred tim jsem uzivala Lunafem a byla jsem celkem spokojena