Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, používám HA Minisiston a chtěla bych se zeptat po jak dlouhé době jsem chráněná? Na letáku je napsáno hned první den vzetí tabletky je to možné?
Píší tam, že hned první den, ale myslím si, že není zas takové omezení se ještě pár dní chránit i jinak, náhoda je blbec…
tak teď nevím…já právě taky brala tuto HA a mně řekla doktorka hned…bylo to i v příbalovém letáčku…a teď jsem tedy koukla na net a všude se píše, že pokud se pilulka vezme v první den menstruace, působí hned…jinde zase píšou ten týden…tak z toho tedy chytrá nejsem…každopádně bych v tomto případě tedy pro jistotu týden počkala nebo se chránila ještě kondomem, pokud nechceš otěhotnět… ![]()
Taky z toho právě nejsem nejchytřejší proto se ptám na vaáš názor ![]()
Májul píše:
Taky z toho právě nejsem nejchytřejší proto se ptám na vaáš názor
Tak rozhodně bych volila jistotu…takže ten týden… ![]()
Předpokládám, že když není třífázová, že jsi chráněná už první den…
Nikdy jsem to neřešila a takto se nad tím, takže věřím tomu, že od prvního dne.
Pokud jsi první tabletu užila první den krvácení, jsi chráněná ![]()
Taky bych ráda věděla vaše názory na tuto HA pokud jste ji používali. Moje jsou zatím negativní…
ahoj,zacala jsem brat antikoncepci Minisiston,dobiram treti mesic,ze zacatku jsem trosku pribrala ale ted mam pocit nafoukleho bricha,dalo by se rict ze jde i o zacpu,poboliva me hlava a jsem takova malatna. myslite ze je to z HA? nevim jestli je to normalni. cyklus mam pravidelny. predem dekuji za radu
Ahoj, já Minisiston brala asi 8 let, myslím, že příznaky jsou podobné u všech HA
Všechny HA jsou pro tělo svým způsobem dryják ![]()
takze se nemusim bat otehotneni? ted by se to opravdu nehodilo:-(mam HA teda brat porad dal nebo mam prestat? opravdu se bojim tehotenstvi. ja si mysli ze si telo na ty hormony musi zvyknout,ale ted me to opravdu prekvapilo
mam teda 6 dni pred dobranim platicka tak jestli to muze mit na to taky vliv. dekuji ze jsi me aspon trosku uklidnila.
Mě bylo řečeno, že je lepší si týden počkat. ![]()
Ale nedávno se mě ptala kamarádka, zda hodně vadí, že si vzala první pilulku až druhý den menstruace, jelikož první den byla mimo domov a antikoncepci si nevzala s sebou. V příbalovém letáku o tomto totiž nic není, tak se netušila co jí na to říct. Ale několikrát sem četla, že pokud se pilulka vezme 2.-3. den, že to na to nemá vliv. Co myslíte vy? ![]()