Hormonální antikoncepce a menstruace

3
28.1.11 15:23

Hormonální antikoncepce a menstruace.

Beru svou první HA(11 dnů). Jen mám takový problém, že se stále oběvuje špinění :-? . Slyšela jsem, že to je normální, ale chci se zeptat na vaše zklušenosti. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
28.1.11 15:37

Ahojky,
tak je to naprosto normální, já jsem takto špinila, trochu krvácela asi měsíc možná i pár dní po. Bylo to takový jako v poho a najendou sem musela valit si dat tampon. Je to uplně normální, než si navykneš. Pak se to upraví a bude to fakt pravidelně, je možnost že se to stane někdy i mimo že začneš špinit ale to se mě za celou dobu stalo asi jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
28.1.11 16:36

Když jsem brala první HA tak jsem měsíc špinila,potom jsem dostala normální MS a pak už to přešlo a slyšela jsem že je to normální

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
28.1.11 22:48

Ahojky, špinění je normální, kdyby to trvalo dlouho tak můžeš zkusit jinou HA,mě tak dr. měnil asi 4 HA než jsme se trefili do té u které vůbec nešpiním. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.7.14 20:13

Mám dotaz, beru už rok antiko ayreen. Nedělám pravidelně přestávky, ale podle potřeby beru 2-3 platíčka bez pauzy. Poslední prášek z platíčka jsem si vzala ve středu kolem 8 hodiny ráno a druhý den jsem šla do lékárny pro nové platíčko po ranní směně, takže jsem si ho vzala asi kolem 15:30. Ale v sobotu jsem dostala menstruaci, pak to přestalo, vždycky tak půl dne krvácení a půl dne klid. Dnes je první den, kdy jen slabě špiním, ale cítím se jako při menstruaci-takže nafouklá, občas mně bolí břicho. Tak mně zajímá, jestli s tím máte někdo zkušenost a jestli nemám ted raději udělat tu 7mi denní pauzu, nebo brát dál. Nechci aby to takhle trvalo celý měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
1.7.14 20:30

Promin, ale tvé tělo je zjančené z toho, že mu dáváš takovou sodu. Jednou si vynechám pauzu, pak ne a pak se divíš, že je to rozházené…
Nevím co ti poradit, snad jen abys to brala tak, jak je psáno, abys eliminovala možné komplikace..
Taky určitě kdyby to nějak přetrvávalo abys se pro jistotu objednala k doktrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.7.14 20:34

@Libuška 8o 8o 8o 8o 8o Pokud máš antiko, která se má na 7 dní přestat brát, tak bys to měla pravidelně dodržovat!!! Menstruací se čistí tělo a ať se ti to líbí, nebo ne, s takovým flákačským přístupem budeš mít stále rozházené hormony. Samozřejmě občas si můžeš dovolit navázat dalším platíčkem na předchozí, ale mělo by to být v případě, kdy si nemůžeš dovolit menstruovat (např. dovolená). Ale i v těchto případech, bez přestávky, můžeš špinit nebo slabě krvácet. Je to napsané v každém příbalovém letáku. O to větší pravděpodobnost vidím v tom, když si další prášek vezmeš později, zatímco tělo už čeká na své čištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.7.14 20:37

No nevím, můj gynekolog mi řekl, že tuhle antikoncepci můžu bez problémů brát několik měsíců v kuse. Ted mi jde hlavně o to, jestli mám vysadit a nechat normálně proběhnout menstruaci, nebo to platíčko dobrat. No asi mu zítra zavolám a zeptám se rovnou jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
1.7.14 20:39

Nějak si nechci představit lékaře, který tohle doporučí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.7.14 20:41

Za pár dní by tenhle stav měl přejít, takže klidně pokračuj, nebo přestaň a začneš menstruovat. Ale souhlasím s @DeTer, neznám lékaře, který tohle doporučí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
1.7.14 20:49

Zrovna dneska jsem byla na gyndě a četla letáček o antikoncepci a píšou tam, že to je nesmysl, že se tělo potřebuje menstruovat. Já mám Mirenu a taky nemenstruuju a žiju. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
1.7.14 20:52

@Migda Opravdu? A to nemenstruuješ vůbec, nebo taky, jen když se ti zachce? Nějak se totiž nechce věřit tomu, že by bylo dobré dávat tělu pokaždé jinou dávku hormonů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
1.7.14 20:53

@Migda Pak ale taky nečekej otěhotnění bez koplikací. Ano, je to věcí názoru. Tohle je tedy ten můj. Moje kamarádka nemesntruuje, žije, ale dětí se asi nedočká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.7.14 20:54

http://zena-in.cz/…antikoncepce

Tak podle tohoto gynekologa to také není problém :nevim:. Jste mně uplně vykolejily, chodím k nejlepšímu gynekologovi a porodníkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
1.7.14 20:55

Tak já už dítě mám.4 letou dcerku, sice jsme si na ní 1,5 roku počkali, ale to kvůli laxnímu přístupu mého minulého gynekologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí