Tělísko ano nebo ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3321
27.1.11 20:11

tělísko ano nebo ne?

Ahoj, chtěla bych se zeptat kdo máte zkušenosti s tělískem. Dobré i ty špatné…jsem ted na konci šestinedělí a dr. mi dneska tak nějak trochu tlačil, abych si ho nechala zavést kdyžtak co nejdříve, pokud si ho vyberu jako antikoncepci…prý je to k tělu nejšetrnější…jenže já pořád nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
693
27.1.11 20:18

Ahoj,

já si po druhém dítěti nechala zavést Mirenu. Je to tělísko, které uvolňuje hormon lokálně, čili v malém a šetrnějším množství, než orální HA.

Je vhodná pro ženy, které mají např. bolestivou, dlouhou nebo intenzivní menstruaci, ale i ostatní ženy /jako já/, neboť díky ní téměř /nebo vůbec/ nemáš menstruaci.

Po zavedení tělíska, můžeš špinit, nebo slabounce krvácet během několika týdnů, než se vše ustálí a tělo si zvykne. Ale potom jsem měla přes 4 roky klid /účinnost 5 let/.

Nechala jsem si jej odstranit z důvodu chtěného těhotenství - povedlo se hned první měsíc, takže jsem MS ani neviděla.

Takže já za sebe mohu doporučit. Ale jsou ženy, kterým po zavedení nevyhovuje, mají bolesti a nechají si ho zase vyndat… to je individuální, jako se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
27.1.11 20:22

Ahoj, já ti nenapíšu zkušenosti, zavedený jsem ho neměla, ale právě se chystám, až nějak našetříme potřebnou částku. Přijde mi to šetrnější a i pohodlnější než antikoncepce. Hlavně máme už dvě děti a další neplánujeme, takže mi to přijde jak ideální řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
27.1.11 20:28

Já mám zkušenost s Mirenou i nehormonálním tělískem, Mirenu jsem po dvou letech nechala vyndat, rapidně se mi zhoršila pleť, shodovalo se to časově s Mirenou, po výměně za nehormonální se to do dvou měsíců zas vylepšilo. Ale nebýt toho, tak byla fajn. A hlavně žádná menstruace. :palec: S obyč. tělískem je MS normální, já měla strach, že bude silnější, jak se občas tvrdí, Dr. mi říkal, že je to mýtus, tak jsem to zkusila. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4688
27.1.11 20:44

mám Mirenu, zhruba rok…Zavedení nepatří mezi příjemné, mě osobně to bolelo dost a špinila jsem skoro měsíc…pak celkem pohoda, MS slabá a nebo vůbec

před měsícem při kontrole zjistil doktor, že se tělísko posunulo níž, takže mi provedli hysteroskopii (opět nic příjemného) a snad už bude vše ok…

ovšem mám pocit,že od zavedení tělíska jsem přibrala a nebo minimálně zadržuju hodně vodu..nevím, jestli je to tím, ale nemyslím si, že bych jedla o tolik víc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
27.1.11 20:57

Z tvého dotazu není jasné, zda se ptáš na Mirenu nebo DANU. Já nemůžu brát hormonální antiko, tak jsem zvolila DANU. Zavádění bylo nepříjemné (ale raději bych šla znova na to, než k zubaři :-D ) Špinila jsem po zavedení cca 3 dny, stála 1 000,– Kč na 5 let Za mě spokojenost !!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
27.1.11 21:34

AHOJ já mám mirenu a jsem naprosto spokojená ms skoro vubec nebo jen slabounké špinění tak pul dne,zavádění se dá přežít ikdyž to není nic příjemného cenově levnější než orální HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
27.1.11 21:49

Taky mám už rok Mirenu. A jsem spokojená, sice jsem půl roku špinila, ale ted už je to super! Zádné problémy s váhou nebo pletí nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
27.1.11 21:56
Navíc při Mireně se ušetří za vložky či tampóny, když se to propočte za pět let…
martina75 píše:
AHOJ já mám mirenu a jsem naprosto spokojená ms skoro vubec nebo jen slabounké špinění tak pul dne,zavádění se dá přežít ikdyž to není nic příjemného cenově levnější než orální HA.

Navíc při Mireně se ušetří za vložky či tampóny, když se to propočte za pět let, není to zanedbatelný… a ten konfort - sex po celý měsíc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
27.1.11 21:56

Ahoj, tak já mam danu, zavedení bez bolesti, nic jsem necítila, špinila jsem tak 14 dní, takže spokojenost. Akorát teda 2 den MS je silná, to jediná nevýhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
28.1.11 08:58

Ahoj,tedy i trochu negativa,nebo jak se to vezme :wink:
Nehormonální tělísko jsem měla a do roka a půl jsem s ním otěhotněla a teď tu Petřík běhá vedle mě :mrgreen:
Samo že nic není 100%,ale měla jem ho mít na 7 let,a do roka a půl jsem s ním otěhotněla a stálo 2500kč a jmenovalo se Goldlilly :wink:
Měsíc před tím než jsem zjistila že jsem těhotná jsem byla na kontrole o uložení tělíska a vše bylo dle Mudry vpořádku :-)

• Citovat
  • Upravit
15319
28.1.11 10:24
Miriamm píše:
Ahoj,tedy i trochu negativa,nebo jak se to vezme :wink:
Nehormonální tělísko jsem měla a do roka a půl jsem s ním otěhotněla a teď tu Petřík běhá vedle mě :mrgreen:
Samo že nic není 100%,ale měla jem ho mít na 7 let,a do roka a půl jsem s ním otěhotněla a stálo 2500kč a jmenovalo se Goldlilly :wink:
Měsíc před tím než jsem zjistila že jsem těhotná jsem byla na kontrole o uložení tělíska a vše bylo dle Mudry vpořádku :-)

Nestraš, mám taky goldlilly. 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NumLock
28.1.11 10:38
Nelisa píše:Nestraš, mám taky goldlilly. 8-o :mrgreen:

Jo,jo,nestraším,je to tak :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3321
28.1.11 13:01

mě dr. doporučoval tu Mirenu.....nerada bych otěhotněla aniž bych na to byla připravená. :oops: …tři děti už máme, takže si chci dát ted několik let pauzu a pokud budeme ještě někdy v budoucnu toužit po dalším mimi, tak to bude něco jiného :lol: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3278
3.2.11 17:19

Holky, já právě taky uvažuji o nějakém tělísku…ale mám doprčic problematickou pleť- mám sklony k akné a vředíkům :zed: Je mi jedno, jestli bude zavadění bolet, už jsem zažila horší „masakry“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: …ale zajímalo by, nevíte co by bylo pro mě vhodné a kolik pěnízků přibližně si mám nachystat? Moc děkuji za rady…Nebyla jsem na gyndě hrozně dlouho, mě tam sežerou :cert: :mrgreen: Mám tři dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí