Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, těžko radit, myslím, že máš jen rozházený cyklus. Na očistu bych třeba doporučovala 3-měsíční pauzu. špinění tedy nemusí být nic neobvyklého. Bazálku ty měříš běžně? Nebo jen teď vyjmečně pár dnů? Pokud ji měříš jen te´d chvilku, nemůžeš z toho nic usuzovat. Někdy BT spadne až v den menstruace, nevím, co dělá při špinění. Jde taky o to, kdy teplotu měříš - musíš ráno, než vstaneš z postele. A co poradit? Počkat třeba ještě týden a udělat znovu test pro jistotu. S braním antikoncepce.. myslím, že můžeš pokračovat a v případě, že zjistíš těhu, vysadíš.
Taky bych se přikláněla k rozházenému cyklu. Ta BT klidně nahoře být můžee, ona někdy opravdu klesá až během MS, takže to moc vodítko není. S tím užíváním HA nevím, já ji nikdy nebrala, takže tomu prd rozumím.
ahoj, ak Ti bazalna teplota neukazala vzostup o minimalne dve desatiny, co by znacilo ovulaciu, tak zvysena BT je po vysadeni HAK normalna.
Ahoj lidí, píšu jsem poprvé, ale opravdu nevím kam se obrátit.
S manželem jsme se chránili tento měsíc dosti nespolehlivou metodou přerušované soulože. Řikala jsem si, že až se mi začne další menstuace, ihned od prvního dne začnu brát další balení HA.
Brala jsem pravidelně antikoncepci (Lineditte), pak jsem se rozhodla ji na měsíc vysadit. Taková očistka
Měsíčky se dostavili 24 den cyklu. Nějak brzo, všichni koho znám spíš po vysazení HA to dostávájí o hodně později. A navíc celkově je to divné: pět dni jsem měla stabilní ale velmi slaboučké krvacení, dnes je už sestý den a pořád špíním. (Nikdy jsem menstruaci neměla takovou dlouhou a slabou, ani s HA ani bez ni). Zkušenost s vysazením HA už mám, taky to bývalo normální i když pravda, že menzes taky zpravidla přicházeli před 28D.
K čemu směruje můj dotaz: test pro těhulky mi dnes hlasil jen jednu čárku (od poslední soulože při které jsem mohla otěhotnět, ale uplynulo dnes jen 12 dní). Jenže BT mi ne a ne klesat, drží se to i během mé podezřelé menstuace stále kolem 37,2. (měřím v pochvě). Horší je, že od prvního dne krvacení jsem HA začala brát, obávám se zda ale opravněné. Děkuji za jakékoliv názory a zkušenosti