Otěhotnění a antikoncepce

10048
11.1.11 12:09

Otěhotnění a antikoncepce

Ahoj holky, mám asi divnej dotaz, nenašla jsem k němu podobný téma..
Jak poznám že jsem těhotná, pokud beru HA. Je to něco co nechápu a celkem často nad tím přemýšlím, ale náhoda se stát může a zajímalo by mě jak se to zjistí,.Jasný že těh. test, ale pokud nemáte podezdření tak proč ho dělat. Menstruace je vlastně „falešná“ takže ta Vám moc nenapoví, a nevolnosti nemusí být :think:
Fakt by mě zajímalo jak to je a jestli se to někomu stalo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
weruuunka
11.1.11 12:13

Já jsem brala HA a to, že jsem těhotná jsem zjistila až ve třetím měsíci, když jsem si šla k doktoce pro recept. :lol: Jinak bych to asi nezjistila.

• Citovat
  • Upravit
18223
11.1.11 12:14

Asi se klidně můžou vyskytnou problémy s krvácením, nebo nevolnosti, bolesi prsou a podobné příznaky, které holky vedou k váhání a hlavně- někdy si jsou vědomy, že třeba nevzaly pilulku, brali ATb a podobně (když neberu ty vyjímky, kterým se to povedlo i tak ) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
11.1.11 12:22

moment:) tady mi něco uniklo. Když beru HA, mestrulace se dostavi ikdyž jsem těhotná(chápu jeden měsíc, ale tři)? takže s HA můžu mít MS až třeba do 8 měsíce těhotenství??:D:D (samozdřejmě že brzo by každá podle břicha poznala že je asi těhotná a né jen moc najezená:D) Ale beru to jen teoreticky!

A HA neublíží miminku??

Já myslela že když otěhotním že MS nepříjde ani když beru HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.1.11 12:30

No známá přes HA otěhotněla a měla klasické příznaky, proto také na těhotesntví snadno přišla. Bohužel ve 20. týdnu musela na přerušení, objevil se rozštěp páteře a prý to ovlivnila HA.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.1.11 13:37

Tak já to poznala tak, že nepřišla menstruace a objevily se i další příznaky. Přibrala jsem, bylo to poznat, jelikož nejsem moc vysoká, bylo mi špatně a v momentě, kdy už mi špatně nebylo, tak jsem zase měla děsný hlad, bolela mě prsa.
O chybě v braní antikoncepce si nejsem vědoma do teď.

• Citovat
  • Upravit
5570
11.1.11 21:05

ja behem brani antikoncepce (Sunya) MS skoro nemela (jen jedno - dvou denni spineni) ale to bylo zpusobene i vlivem jinych leku co jsem brala.
Pak neprislo ani to spineni, tak jsem si udelala test - slaba druha carka byla :-) neverila jsem tomu, tak jsem nabehla k Dr (myslela jsem, ze to zpusobuje cysta nebo neco) a ono tam uz busilo srdicko - 7.tyden tehu
Taky doted nevim kde byla chyba, jestli v tom, ze mi kazdy den jinak litaly casy kdy jsem pilulky polykala nebo to bylo i kombinaci nejakych tech leku :nevim:
takze ja poznala ze se neco deje, pac i skrz prasky neprisla „MS“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8784
11.1.11 22:11

Otěhotnění při HA je závislé na tom, jaký druh HA se bere. Jsou hormony, při kterých je větší pravděpodobnost otěhotnění a je HA při kterých je menší pravděpodobnost otěhotnění. Ale tuším že 0,1% nebo 0,01% (nejsem si jistá tím číslem)je tam vždycky. Já třeba brala HA 9 let a měla jsem intimní poměr s přítelem (hodně intenzivní) a nikdy se mi nepovedlo otěhotnět. Po vysazení jsem otěhotněla okamžitě (ale HA poškodila prcka, měl rozštěp) a přišli jsme o něj. Při dalším pokusu o dítě za 3 měsíce jsem taky hned otěhotněla. Takže u mě HA byla 100%. Ale asi záleží na druhu HA a na pravidelnosti braní. Já při HA normálně klasicky menstruovala, akorát mi nebylo blbě, jak když HA neberu (HA jsem brala ze zdravotních důvodů na zkrácení cyklů z 35 na 28). Ale znám případy, kdy při braní HA otěhotněli.

Zeptala bych se gynekoložky na pravděpodobnost otěhotnění u dané HA. No a taky bych se ji zeptala, jak to poznat, že jsem těhu, když běžně při braní HA nemenstruuji. Pokud menstruuješ pravidelně, tak je toto známka těhotenství, to že se to nedostavilo. Každopádně bych si zašla za gynekoložkou.

Taky si můžeš měřit bazální teplotu. Ta ti řekne jestli byla ovulace (ta by při braní HA neměla být) a jestli nejsi těhotná. Odkaz na měření bazální teploty http://merenibt.xf.cz/index2.html
Musí se ale měřit pravidelně ve stejnou dobu, aby to mělo vypovídající informaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
30.12.11 10:12

Holky mám podobný dotaz Dr.mi napsal antikoncepci Softinelle,min.cyklus jsem jí začla normálně užívat,asi cca v polovině cyklu jsem zapoměla na jeden prášek,pak jsem jí ale brala dál normálně,jen jsem od té doby trochu špinila.asi cca před 11.ti dny jsme měli PS,ale poslední dva dny je mi nějak divně,je nějaká možnost,že zapoměnutím jednoho prášku (když jsem jí brala 1.cyklus) může být antikoncepce neúčiná? Ještě když jsem od té doby špinila?Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
30.12.11 10:17

To si myslím že néé.Já kolikrát zapomenu si vzít i dva prášky po sobě a nic se nestalo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1476
30.12.11 10:53
Januska90 píše:
To si myslím že néé.Já kolikrát zapomenu si vzít i dva prášky po sobě a nic se nestalo :pankac:

Děkuji,mě šlo o to,že jsem jí brala jen nějakých cca 10dní první cyklus a hned jsem zapoměla a od té doby špinila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
21.8.12 16:02

Ahoj holky, před nedávnem kamarádka zjistila že je těhotná - přes HA.. ale již byla 20týden.. Dostávala normálně každý měsíc menzes - brala anti 3roky a zjistila to kvůli tomu, že ji pořád něco šimralo v bříšku.
Taky by mě zajímalo, jak to je - když je žena silnější postavy.. tak to šimrání třeba nemůže ani cítit - pohyby atd.. a bere anti třeba až do 6.měsíce. Ty dětičky potom mohou být postižené že?
Omlouvám se za dotaz, ale nějak to nemůžu pochopit, jak je to možné, i když samozřejmě nic není stoprocentní - jedině nemít sex :-D
Máte maminky taky takové zkušenosti??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.8.12 16:22

Ahoj, postižené být vůbec nemusí. Kámoška zjistila těhotenství v 6.měsíci, celou dobu brala prášky, měla ms, mladá je zdravá jako řípa.. HA ovlivňuje usazení vajíčka (ale záleží jaká), tzn, že když to dítko zvládne a usadí se i přes HA, tak je spíš odolnější :mrgreen: tak to vysvětloval dr kámošce :palec: :mrgreen: Jinak selhání může být z různých příčin (zapomenutí prášku, nemoc, ATB, můj dr dokonce tvrdí, že větší množství alkoholu dokáže též ovlivnit HA, tak nwm…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
veronica.sos
22.8.12 01:41

Ahoj holky, mám opravdu akutní dotaz. Beru antikoncepci Femoden přibližně 5 let a měla jsem 7 dní přestávku. 8. den jsem si vzala prášek v obvyklou hodinu, ale asi půl hodiny po užití prášku jsem začala zvracet a zvracela jsem až tak do jedné do rána, měla jsem nějakou střevní virozu, bylo mi na zvracení už od oběda. Nevím, jestli jsem udělala dobře, že jsem prášky brala normálně dál a především mám velkou obavu, jestli jsem neotěhotněla, protože den před užitím 1. tabletky, kterou jsem vyzvracela, jsem měla nechráněný pohlavní styk. Prosím nemáte s tím někdo zkušenost? Opravdu se moc bojím, miminko jsme s přítelem rozhodně ještě neplánovali a všechno se to tak hrozně špatně sešlo.

• Citovat
  • Upravit
2
26.1.13 19:02

Dobrý večer maminky :)

Beru antikoncepci Artizia. Pravidelně. (kromě hodiny)

22. mě začaly bolet až štípat bradavky. Druhý den to bylo lepší, pak už jen na dotek byly citlivé. Ale za to mě začalo bolet v podbřišku. Bolet a někdy mě píchne až dolu. Dostat bych to měla ale až příští týden v sobotu.

Ráno vstanu, chvilku funguju, ale pak bych zase zalezla do postele. Pořád jím a chodím čůrat. A mám zácpu :// Kterou jsem nikdy netrpěla.

Těhotenský test jsem si dělala, ale asi je ještě brzo. Na tt bylo napsané, že se dá testovat 5-7 dní po oplodnění. A někde zase čtu, že se má dělat až dva dny po vynechání menstruace.

Nevím, jestli jsem si to vsugerovala. Ale některé z příznaků by snad ani nešly. :)

S přítelem bychom chtěli miminko až dýl - nepospícháme.

Ale kdyby se stalo, byla bych ráda. :) A hlavně jestli by miminku antikoncepce neuškodila, než to zjistím :/

Jen jsem se chtěla zeptat, jestli je to možné.
Děkuju předem za odpovedi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital