Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Potřebuju poradit. Mám 5 měsíců po porodu a nekojím, tak jsem si nechala napsat Lindynette. Čekala jsem na 1.den MS, abych to mohla začít brát. Když konečně MS dorazila, vzala jsem 1. tabletku a druhý den krvácení úplně přestalo. Vždycky mám 1. den takový slabší a pak se to „rozjede“. Tentokrát nic. Prostě konec. Už jsem vzala dneska 5.tabletku a nic. Už se vám někomu stalo, že by se MS úplně ztratila? Dělala jsem si i 2× mamatest a negativní.
Ahoj, ja mam Lyndynette taky a prvni tabletku jsem ale vzala az 3.den menstruace, az jakoby prvni den, kdy jsem hodne krvacela. MUDra mi to rekla takto
Ale cely prvni cyklus jsem spinila, uz jsem byla nastvana, ze mi antiko nesedla, ale od te doby pohodicka. Beru ji ted 4.mesic a menstruace slabsi, nebolestiva a presna jako hodinky ![]()
Mám taky L. 1. tabletu jsem vzala hned poslední den MS ,dostala jsem ji 5 týdnů po porodu a končila mi se šestinedělím, kdy jsem šla na kontrolu k Dr. a ten mi řekl, že ji můžu vzít hned. Nechám si ale napsat novou, protože s touhle spokojená nejsem. Měla jsem těhu příznaky a bylo mi po ní špatně, už ji beru skoro rok a tyhle problémy začaly před 4měsíci. Sestra mi Logest nechtěla napsat (brala jsem ho před těhu), že by to byl krok zpět a že L. je šetrnější a míň hormonální.
Tak za mě musím říct že první dva cykly s touto antikoncepcí proběhly v pohodě (tuto antikoncepcí mám až nyní po porodu, před těhu jsem měla něco jiného)- první den MS jsem si vzala tabletku, MS se rozjela, všechno OK, po dobrání tabletek se MS dostavila druhý den, a opět všechno OK. Ale teďkom - třetí cyklus - tabletky jsem dobrala ve středu 29.12 a dodnes MS nemám. Těhu být jaksi nemůžu, protože sex od porodu jaksi vaginálně neprovozujeme - tak nevím kdy MS dorazí ![]()
Anabellka píše:
Ahoj holky. Potřebuju poradit. Mám 5 měsíců po porodu a nekojím, tak jsem si nechala napsat Lindynette. Čekala jsem na 1.den MS, abych to mohla začít brát. Když konečně MS dorazila, vzala jsem 1. tabletku a druhý den krvácení úplně přestalo. Vždycky mám 1. den takový slabší a pak se to „rozjede“. Tentokrát nic. Prostě konec. Už jsem vzala dneska 5.tabletku a nic. Už se vám někomu stalo, že by se MS úplně ztratila? Dělala jsem si i 2× mamatest a negativní.
Ahoj, tak přesně takový problém mám teď taky
Před těhotenstvím jsem Lindynette brala a bylo to v pohodě…Můžu se zeptat, jak se to pak vyřešilo?