Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat Vás, co máte s touto antikoncepcí zkušenosti. Chtěla bych si nechat předepsat antikoncepci MINISISTON. Zajímala by mě 1)spolehlivost před otěhoteněním, 2)jak dlouho jste antikoncepci užívaly, 3) jestli se u Vás projevily vedlejší účinky,4) jestli jste po vysazení antikoncepce otěhotněly , 5) jestli jste na sobě po vysazení spozorovaly vedlejší učinky,6) po jak dlouhé době jste otěhotněly no a v závěru bych se chtěla ze zajímavosti zeptat,co se vám to vlastně narodilo , jestli holčička nebo chlapeček
předem děkuji moc za odpovědi ![]()
Ahoj, užívala jsem Minisiston…
1 - neotěhotněla jsem při jeho braní
2 - několik let pak pauza a pak zase několik let
3 - vedlejší účinky žádny, kdyby jo, nechám si napsat něco jiného…jen si snad hlídat váhu, myslím, že jsem přibrala cca 4 kg
4 - před otěhotněním jsem ho asi 2 roky nebrala, tak nevim
5 - nespozorovala, jen se mi ulevilo, že nemusím myslet na to, že musím vzít každý den tabletu ![]()
6 - otěhotněla jsem asi po roce snažení, ale doktor říkal, že mám rozhozenou ovulaci-ovlivěno věkem, ne antikoncepcí…
…a máme kluka.. ![]()
Přemýšíš o něm ?? Proč sis vybrala zrovna tohle ?
Mě vyhovoval, že to není třífázová antikoncepce (všechny pilulky jsou stejný ), takže si s tím můžeš posouvat menstruaci sama bez doktora…
Ano, přemýšlím o něm. Vybrala jsem si ho, protože ho bere kamarádka a je s ním spokojena, tak jsem se pokoušela vyhledat o něm ještě zmínku na nějakých diskuzích, ale moc se o něm nepíše. Tak jsem si řekla, že bude nejjednodušší se zeptat rovnou
Ještě jsem žádnou antikoncepci nebrala a mám také obavu z dlouhodobějšího užívání, jaké to bude mít třeba následky pro tělo neb pro moje budoucí snažení se o mimi. Proto jsem ráda za každou radu ![]()
Nedokážu říci, zda měla nějaké pozitivní nebo negativní následky.....
ale kdybych si měla vybrat, asi bych do ní šla zase…
AHOJKY
tak já beru minisiston už nějakou řadu let a jsem s ním max spokojená!Nikdy žádně problémy a po vysazení jsem otěhotněla do 4měsíců (máme holčičku) … po porodu jsem začala brát znovu a vše v pořádku!A jak píše Lenka- prášky jsou stejné takže můžeš klidně brát i 3měsíce v kuse nebo si menstruaci oddalit jak je potřeba
takže určo doporučuji… za zkoušku nic!!! ![]()
Ahoj, taky jsem minisiston užívala..
proč se mi body rozjíždí opravdu nevim ![]()
Ahoj, já brala asi 8 let, spolehlivá byla naprosto, vedlejší účinky jsem moc nepozorovala, jen jsem přibrala - ale jestli to bylo antiko nebo sedavou prací v kanclu, toť otázka
, vysadila jsem v zimě, ale plánovali jsme počít v létě, tak jsme si přes jaro dávali pozor, pak se zadařilo hned poprvé. Máme kluka ![]()
Ahoj, minisiston jsem užívala asi 4 roky, předtím 2 roky něco jiného.
První bod - neotěhotněla jsem
A máme holku ![]()
Ahoj Minisiston jsem brala cca 5 let, nezadouci ucinky zadne, nepribrala jsem, otehotnela jsem ihned po vysazeni, mame holcicku, vyhovoval mi, jako plus mi prislo, ze se mi zlepsila plet. Rekla bych, ze je to spolehliva HA, navic jednofazova.
Po porodu jsem presla na Tri-regol, ted zacinam s Qlairou, tak uvidime.
Ahoj, tak mě tahle antiko nesedla, takže jsem ji měla chvíli, cca půl roku, pak jsem přešla na jinou, ale nevím jestli ti zrovna tuhle dr. předepíše, protože má dost hormonů, takže bych nechala volbu na dr.
akorát doktor říkal, že tuto HA moc nepředepisuje, že už je to starší preparát a že by mi doporučoval něco modernějšího. Jelikož jsem mu sdělila svůj záměr v nejbližší době otěhotnět, tak to nechal být s tím, že když mi to vyhovuje, tak to necháme…
Jestli jsou modernější antikoncepce ty, o kterých se hodně diskutuje na mnoha diskuzích, tak jsou hodně nespolehlivé. Já mám ráda jistotu a z těhotenství v 18 letech mám velký strach, takže dám na osvědčené antikoncepce. Vidím, že ačkoli je třeba starší, nejsou s ní propblémy.
Každopádně se ještě poradím s lékařem ![]()
nevim jestli modernější, ale určitě nízkohormonální víc než ty starší. Chtěla jsem po sestře aby mi napsala zpět Logest, nechtěla, že by to byl krok zpět, přitom mi tak vyhovovala, že prý má vysokou hladinu hormonů, beru nyní Lindynette20 a moc mi nevyhovuje, tak abych se poradila s doktorem. A Minisiston je opravdu dost stará antiko, ale ty sama si pak zvolíš jestli ti bude vyhovovat nebo ne, každýmu sedne nějaká jiná. Mě jako jediná vyhovoval Logest, ten jsem chtěla změnit kvůli ceně, pak jsem otěhotněla a dr. mi na žádost napsal tu novou, pro kterou jsem si předtím nepřišla, po 10měsících mi přestala vyhovovat.
Já už se dlouho dívám na diskuze. a narazilajsem na Lindynette, Jeanine a cerazette, které se ukázaly jako nespolehlivé a ženy, které je užívaly jsou dnes díky těmto antik. maminkami
A psali, že brali prášky poctivě a žádný průjmy a pod. neměly. Naopak dobré ohlasy jsou právě u minisistonu, Logestu a u Diane 35. Možná tam víc hormonů je, ale o to jsou zřejmě spolehlivější ![]()