Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Raduš.ka44 já na antikoncepci reaguju dobře, ale jde mi spíš o to vysazení… ![]()
@B.O.K. Team Já ti tím chtěla říct, že jakoukoliv reakci těžko odhadnout. Prostě vysaď a uvidíš. Nikdo ti neřekne, jak to u tebe bude probíhat. ![]()
@B.O.K. Team
brala jsem HA minisiston cca 14 let (mezi tím párkrát přestávka), vysadila jsem, když jsme chtěli dítě, menstruaci jsme dostala asi po měsíci, ale měla jsem nepravidelnou, ale to je spíš mnou než HA a pak se po 4 měsících povedla přirozeně dvojčata, těžko říct, zda vlivem HA nebo mnou
to neřekne žádný dr. ![]()
Jinak vše bez problémů
@Raduš.ka44 já vím, děkuju, já si spíš ráda počtu v názorech co mají zkušenější, proto se ptám, jinak samozřejmě vím, že konečné rozhodnutí za mě nikdo neudělá ![]()
@subsomi píše:
@B.O.K. Team
brala jsem HA minisiston cca 14 let (mezi tím párkrát přestávka), vysadila jsem, když jsme chtěli dítě, menstruaci jsme dostala asi po měsíci, ale měla jsem nepravidelnou, ale to je spíš mnou než HA a pak se po 4 měsících povedla přirozeně dvojčata, těžko říct, zda vlivem HA nebo mnouto neřekne žádný dr.
Jinak vše bez problémů
super, moc děkuju za info.
![]()
@B.O.K. Team píše:
@Raduš.ka44 já vím, děkuju, já si spíš ráda počtu v názorech co mají zkušenější, proto se ptám, jinak samozřejmě vím, že konečné rozhodnutí za mě nikdo neudělá
já bych vysadila co nejdřív, taky jsem brala tuto HA a snažíme se a nějak se nám nedaří, sice je to jen půl roku, ale když každej píše, jak po měsíci otěhotněl, tak nevim no, každej reaguje jinak, ale mě antikoncepce, tak zhuntovala tělo, že se budu čistit asi hodně dlouho
@B.O.K. Team vůbec bych se toho nebála.. já brala minisiston od 16cti, teď poslední 2 roky.. je fakt, že já vysadit nemusela, moje pilulka teď leží v postýlce a spí
ale prsa bych neřešila, váhu taky ne..
@Didlinka33 @martina.se - díky holky, my sice mimčo ještě nechceme, ale já už se spíš moc nechci ládovat tou chemií, myslím že 10 let bez pauzy je docela dost
![]()
@B.O.K. Team moje kámoška brala minisiston taky od 16cti, má dítko na první pokus. Vysaď, uvidíš. Každá baba na to reaguje jinak. ![]()
@Didlinka33 - píšeš zhuntovala tělo, jak to poznáš? měla si po vysazení problém s MS nebo si dostala normálně? a co pleť, vlasy… zhoršilo se to? děkuji a přeji Ti ať se Vám co nejdříve zadaří, půl roku není vůbec žádná dlouhá doba
![]()
@martina.se - tak dítko hned ne
, spíš si ráda počtu na co být připravená ![]()
ještě sem holky četla o kapkách gynex - že prý někomu upravují ten proces MS po vysazení, taky mají dobré reference v očištění těla atd… nepoužívá některá?
@B.O.K. Team já pila kontryhelový čaj, s gynexem zkušenost mám, ale pro mne ne moc pozitivní - už je to pár let..
@Didlinka33 píše:
já bych vysadila co nejdřív, taky jsem brala tuto HA a snažíme se a nějak se nám nedaří, sice je to jen půl roku, ale když každej píše, jak po měsíci otěhotněl, tak nevim no, každej reaguje jinak, ale mě antikoncepce, tak zhuntovala tělo, že se budu čistit asi hodně dlouho
přeju ať s ebrzo podaří, jen bych ale dala k zamyšlení, jestli máš „zhuntované“ tělo HA nebo životosprávou
a taky jak víš, že i kdybys HA nikdy nebrala, že bys neměla problém s otěhotněním ![]()
Nic o tobě nevím, nesoudím. Jen mě vždy vytočí, když někdo svaluje vinu na HA a nepřemýšlí o dalších okolnostech
Tak už jsem čtvrt roku bez HA. Sice nelituji, že jsem ji vysadila ale ani nejsem nadšená…pleť opravdu hrůza, po vysazení se menstruace dostavila s 1 denním zpožděním, nyní pravidelná 7 dní (byla sem zvyklá na 3 dny:D). Bolesti hlavy neustaly- spíš naopak, mám pocit, že na ně trpím častěji. V prvních dnech menstruace bolesti břicha, nohou- prostě taková celková únava… ![]()