HA Minisiston - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
linda77777
11.2.13 18:04

Já beru a spokojenost nadevše :) Použivala jsem Lindynette a ta pro mě měla málo hormonů takže jsem měla menses celý měsíc, s minisistonem sem spokojená :-)

• Citovat
  • Upravit
1
20.2.13 16:13

Minisiston je moje první antikoncepce. Doktor mi ji předepsal právě kvůli nízkému obsahu hormonů a nízké ceně. První měsíc byl krušný. Dva týdny menstruace a zbytek měsíce silné špinění, bolest prsou (jako když rostou, silně citlivé na dotek). S druhým platem se však všechno spravilo. Pleť je bez problémů, nepřibrala jsem, naopak, něco málo je dole :palec: Menstruace se dostaví do tří dnů od dobrání plata a konečně bez křečí a mé klasické bledosti. Jsem maximálně spokojená. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sirus
13.3.13 23:01

MINISISTON

Zdravím, také se přidám do diskuze. Minisiston jsem brala skoro deset let a jsem maximálně spokojená.

1. I přes mé braní střídavě oblačno až obden jsem za celou dobu neotěhotněla (už mě i napadlo že musím být neplodná )
  2. cca 10 let
  3. bez vedlejších účinků
  4. asi zázrak po jednom vysazeném cyklu okamžitě pozitivní test
  5. žádné vedlejší účinky
  6. po cca 45 dnech a čekáme holku (termín 12.7.2013).

Moje paní doktorka se mi v jedné době pokoušela nacpat jinou a 3× drahší, tvrdila, že jsem po minisistonu přibrala. Já s ní nesouhlasím prášky jsem začala brát v 17 letech, kdy jsem po prochlastané a propařené době začala žít se starším přítelem (kuchařem) ve spokojené vztahu. Takže těch pět kilo je spíš jeho zásluhou. :lol:
Takže pokud to půjde ráda se k němu po porodu vrátím.

• Citovat
  • Upravit
29
27.5.13 12:22

Ahoj, je mi 24 let, brala jsem Minisiston 4 roky a přibližně v polovině s roční pauzou. Nejsem ta z šťastných uživatelek. Ve svých 22 let jsem jako naprosto zdravá mladá dívka měla trombozu levé dolní končetiny. Závěr lékařské zprávy zní, že jsem zdravá, bez genetických mutací a tohle celé mám z antikoncepce, konkrétně z té, o které se tu píše. Já měla štěstí, že jsem ještě tady, že se ta sraženina neutrhla a mám šanci žít, podotýkám, navždy už bez hormonální antikoncepce. Cítím se skvěle a jsem šťastná, že tu jsem. Jiné ženy tolik štěstí neměly. Bohužel. Krásný den, Gabča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lls
18.6.13 22:46

Taky nejsem spokojená, přešla jsem na Minisiston z Logestu (při jehož braní mě otravovalo občasné špinění, jinak jsem nic dalšího nepozorovala). S Minisistonem špinění přetrvávalo, i když bylo trochu menší, ale bohužel mi jako „bonus“ nehezky rozhodil psychiku - rozjely se mi různé divné úzkostné stavy a podobné radosti. Raději jsem se vrátila zpátky k Logestu s tím, že to špinění nějak přežiju - rozhodně me tahle zkušenost odradila od dalších experimentů. Antikoncepce mi kromě zabránění otehotnění vyhovuje i v tom, že mám bez ní dost bolestivé a nepříjemné menstruační stavy + silné krvácení, které tělu asi taky zrovna extra neprospívají.

• Citovat
  • Upravit
gába 13
25.11.13 12:34

Ahoj, dnešním dnem je to asi 9 let co beru minisiston a úplně bez problémů. pilulky zobu jako lentilky. v příkazovým letáků píšou že rozptyl může být až 12 hodin. děti ještě nechci. až tak za 5 let. zajímá mě, jestli jste někdo bral minisiston tak 14 let? protože mi to přijde moc dlouhá doba. abych pak vůbec mohla mít ještě děti a z těch hormonů neprosadila výhradního tučňáka. přemýšlím o nehormonálním tělíska. abych se trochu vyhlášen horníkům, ale zase proč měnit něco co funguje. navíc přebírám prášky takže mám menstruace asi tak 4 do roka kdy chci.

• Citovat
  • Upravit
1
10.12.13 22:53

Ahoj všichni. Tak já se žel musím přidat k negativním postojům, vůči této antikoncepci. Vím, že je to u každého jedince individuální, ale já se setkávám s častými výkyvy nálad, přibrala jsem asi 5kg a navíc neustále krvácím mimo cyklus i celý měsíc, vážně děs. Teď budu žádat doktora o Yadine, která je sice o dost dražší, ale na kterou mám dobré recenze, snad pomůže. Ale jak říkám, každý na to reagujeme jinak, tak držím palce, ať vám Minisiston vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.14 14:36

Ahojky, brala jsem Minisiston 3 měsíce, bolesti hlavy, přibrala jsem 5kg, zvětšená prsa, doktorka mi napsala jinou HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 14:04

Dobrý den, chtěla jsem ze zeptat po jaké době užívání je tato antikoncepce účinná?

• Citovat
  • Upravit
903
19.4.14 19:32

dotaz

Holky jdu si pro radu. Mám antikoncepci Minisiston a teď mám jiné baleny než dříve ale je tu problém že sem přibrala ze 61 kg na 69 kg a jím stejně těhotná nemůžu být ani nejsem. Mám dilema zda vysadit když sem sama nebo nikoliv :( už nevím co dělat když půjdu za dr řekne že sem měla jít dřív ale já sem až po novém obalu tak příbrala předtím cca 5kg to ještě šlo ale teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.7.14 08:43

Taky přidávám svou zkušenost… Minisiston užívám zhruba dva roky, ale teď v posledních několika měsících mam po ní hodně bolestivou MS, v podstatě dva dny nemůžu pořádně fungovat. Jinak jsem nepribrala, zvětšili se mi prsa a celkově je v pohodě až na ty první dva dny no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
26.7.14 21:26

prosba o radu

Ahoj holky, také jdu pro radu. Začala jsem Minisiston užívat teprve před pár dny, ale docela kromě toho trpím na bolesti hlavy, zad, ofouknutí atd… (nemá to s antikoncepcí nic dočinění, je to už chronické) a celkem často tedy sahám po analgetikách (Valetol, Ataralgin, Panadol Extra…). Nevíte, jak je to s ovlivnitelností účinku s Minisistonem? Nemáte s tím některá zkušenost jako „častější uživatelka analgetik“? Hlavně třeba ten Valetol by mě zajímal, zda má někdo „prubnutý“. Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
27.7.14 10:50

Ahoj, tak já jsem užívala minisiston 7 let, nyní jsem ho první měsíc vysadila. Doktoři mi s HA tročku šachovali, nejprve jednu, pak jsem změnila doktora, tak druhou, která mě dělala zle- velké bolesti hlavy, břicha, bolestivá a dlouhá menstruace.. Až jsem nakonec dostala minisiston. A pocity? no teda taky nic moc.

1. po dobu braní antikoncepce jsem neotěhotněla- a to jsem na pilulky velký sklerotik
  2. menstruace krátká a bezbolestná- asi 3 dny (jen velmi slabé špinění)
  3. ale 1× za měsíc v týdenní pauze před menstruací bolest hlavy… Vždy jsem si musela vzít prášek proti bolesti jinak bych to nevydržela. Za čas jsem to měla tak vychytané, že jsem si ho vzala hned při prvních příznacích a bylo to v pohodě. Po svých zkušenostech jsem jít do další nechtěla (vždy sem po nich přibrala a ty vedlejší účiky) naopak jsem vždy HA oproti ostatním způsobům věřila
  4. nyní po vysazení menstruace velmi slabá, asi 1 den zpoždění, ale jinak žádné vedlejší účinky. Bude asi chvíli trvat než se úplně ustálí..
  5. Budoucí těhotenství neplánujeme, ale nevadilo by nám.. teď používáme femcap+ pharmatex a minimálně já si toto rozhodnutí velmi chválím :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
702
22.9.14 10:10

vysazení Minisiston

Ahojte holky, tuhle antinu beru už cca 10 let… antikoncepce mi sedla, nikdy žádné problémy, nevím jestli sem přibrala nebo jestli po ní mám prsa takové jaké mám, začala sem jí brát ve 14 :?. Prsa mám 75B, váhu k výšce tak akorát. Menstruaci mívám slabou cca 4 dny bez bolestí. Jen hrozně trpím na záněty.
Teď sem se rozhodla vysadit… cca za rok, dva chceme mít mimčo a tak bych se chtěla vyčistit. Nemáte někdo zkušenosti s vysazením této antikoncepce??
Hodně sem četla že „splasknou prsa“ :,( to bych fakt nechtěla, taky že problémy s pletí, padání vlasů a silné bolesti pro MS - pokud se tedy MS dostaví. :think: Taky by mě zajímalo, když teď vysadím jak dlouho čekat na MS než navštívím svého gynekologa? :?:
Děkuji všem za odpovědi a reakce, budu ráda za konkrétní případy s touto antikoncepcí… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
22.9.14 10:17

Každá reagujeme na antikoncepci jinak - sto holek bude mít sto zkušeností. Jí sice brala klasickou HA, ale poprvé mi sedla skvěle, žádné potíže, váha OK, mohla jsem navazovat platíčka dle potřeby (klidně půl roku bez menstruace). Když jsem tu samou brala po ukončení kojení, tak jsem nabrala na váze, měla jsem problémy navázat i jedním platíčkem bez pauzy a začaly mi zdravotní obtíže - bolesti hlavy spojené s nevolností. Jinak není potřeba nechat tělo vyčistit, zvlášť u minipilulky máš ty dávky hormonů nízké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí