Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, mám nitroděložní tělísko a nedávno jsem si nahnatala náký drátky, má to tak být nebo se něco uvolnilo? Před vánocema jsem byla na kontrole..a podle utrazvuku bylo vše v pořádku..ale asi ty drátky tam nebyly až tak nebo já nevím..jen mě to trošku vyděsilo..Mám pro jistotu zajít ke gynekologovi?Díky za odpovědi
Dratky jsou v pohode. Naopak je to kontrola, ze telisko je spravne umistene.
Ono zalezi, jak jsou dlouhe ci jak se tam ohnou - takze nekdy jsou hure nahmatatelne, ale to ze je citits je v poradku. Naopak by bylo spatne kdyby jsi je necitila to by mohlo (i kdyz nemuselo znamenat), ze teslisko neni spravne umistene.
Ty dratky slouzi k otmu, aby pak bylo mozne telisko vytahnout.
Ahoj, uvažuji právě o tělísku - Mireně a trochu se toho pávě bojím - jestli to, co pak trčí do pochvy, nevadí třeba při styku či při používání tampónů? ![]()
jsou to spíš takové vlasce, než drátky. Netrčí, pokud jsou ponechány delší - přilnou ke stěně a ani o nich nevíš. Potíž nastane, když je doktor zastřihne krátko a pak můžou vadit spíše partnerovi při pohlavním styku. Jinak tampony jsou v pohodě, žádný rozdíl. Ale doktoři mají s tímto zkušenosti, takže se to stává velmi vzácně.
Je to presne, jak pise Mahora. O tech „dratkach“ fakt vubec ani nevis - ani manzel si nestezoval ![]()
Doktor mi je take nechal delsi a rikal, ze kdyby byl problem, ze mam prijit a kdyztak je zkrati, ale nebylo to potreba. Ja jsem to zpocatku porad kontrolovala, nebot jsme se bala jestli je telisko dobre ulozene a spis jsme mela problem ty dratky najit a parkrat me to az vystrasilo.
No a jeslti si das Mirenu tak do cca pul roku budes bez MS nebo jen spineni takze mylsim, ze tampony nebudes potrebovat. Ja od te doby co ji mam tak jsem jednou mela slabou mS tesne po zavedeni a od te doby tak den max dva spinim, ale pomalu to neni ani na vlozku. A doktor rikal, ze casem vymizi i toto.
Děkuji moc jste mě uklidnili…už jsem měla strach,že něco je špatně..
Maminky, cítím ho a nahlmatám ho..předtím to nebylo ale všimla jsem si že mi tam začalo při sexu vadit a přítel mi ted poprvé po 3 měsících řekl že prvně nahmatal vlákna
je to běžné?
Co vím, tak to tak může být. Záleží jak právě vypadá čípek během cyklu a vlákna se můžou i různě ohýbat, takže to nemusí znamenat, že se tělísko posunulo. Jinak já mám rok mirenu a nenahmatala jsem nikdy, už teď jsem zvědavá, jak půjde vyndat.
Můžeš je nahmatat aspoň vis ze je v pořádku a nevypadlo můj to někdy cítil a nevadilo mu to ![]()
Mate nekdo vlakna zastrizene? Partnerum nevadi kdyz vam trčí? Partner si stezuje a ja premyslim zda je zastrihnout uplne, pry se pak musi pod narkozu
a nebo vyndat a dat jinou antikoncepci..jenze jakou, na prasky jsem zapominala, prerusovane nemuzeme, to zapomina zase partner..bylo pro me telisko fakt super.
Pry nemuze byt zadny chlap, kteremu by to nevadilo. Vlakna mam docela dlouhe, obcas se posunou jinam a ja si je zastrcim dozadu. nechapu ze pri sexu se vytoci a jeho tak pichaji
@MišelkaX já je mám zastřižené a manžel je vůbec necítí. Nech si je zastřihnout.
@Mishicka1 tak kdyz je zavedl tak mi je zastrihl, mam je cca 5cm dlouhe. Ty je mas zastrizene uplne,?ze ti nic necouha? musis jit pak pod narkozu?
@MišelkaX píše:
Mate nekdo vlakna zastrizene? Partnerum nevadi kdyz vam trčí? Partner si stezuje a ja premyslim zda je zastrihnout uplne, pry se pak musi pod narkozua nebo vyndat a dat jinou antikoncepci..jenze jakou, na prasky jsem zapominala, prerusovane nemuzeme, to zapomina zase partner..bylo pro me telisko fakt super.
Pry nemuze byt zadny chlap, kteremu by to nevadilo. Vlakna mam docela dlouhe, obcas se posunou jinam a ja si je zastrcim dozadu. nechapu ze pri sexu se vytoci a jeho tak pichaji
ja mam mirenu a manzel ani nevi, ze tam mam:)
@MišelkaX nevím jak moc je mám zastřižené, ale nic necítí. Podle mě úplně ustřihnout nejdou spíše víc zastřihnout a to bude bez narkózy.