Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hmm ja mam nehormonalni telisko. Mozna ty draty tam jsou silnejsi nebo nevim..ale mam kamaradku co ma taky mirenu a manzel si stezoval a taky je ma smikle uplne, vyndat musi pod narkozu.
Tělísko jsem měla před mnoha lety, ale co vím, tak gyndr. chtěl, aby ta vlákna trochu trčela ven - kvůli budoucímu vytažení tělíska. Říkal, že se časem natvarují a obtočí kolem čípku a nebudou chlapa „píchat“
. Když se vlákna zastřihnou moc, hrozí, že tělísko může zajet více dovnitř dělohy, vlákna nebudou hmatná a nepůjde vyndat ![]()
@pe-terka ano proto se musi vytahnout pod narkozou kdyz zajedou uplne..ja uz ho mam rok a porad mi tam ty vlakna plavou
nikde se nic neobtocilo..
Domluvim se s dr..
@MišelkaX píše:
@pe-terka ano proto se musi vytahnout pod narkozou kdyz zajedou uplne..ja uz ho mam rok a porad mi tam ty vlakna plavounikde se nic neobtocilo..
Domluvim se s dr..
No on mi je tehdá ani nezakracoval, protože krátký vlákno je nepoddajný a neobtočí se. Tak ho nechal delší (podrobnosti už si nepamatuju), chlap chvíli vrčel
, ale pak se opravdu obtočilo…
Mám Mirenu a manžel si nestěžuje
a nějak si nejsem jistá, že by mi Dr. vlákno zkracoval… vím, že říkal, že aspoň si můžu kontrolovat, že tělísko je tam, kde má být ![]()
Já mám nehormonální Gynefix a po zastřihnutí už to bylo ok.Nech si je zastřihnout, vyčkej a pak uvidíš. A zasřižení bylo bez narkozy.
@petruše2 píše:
Já mám nehormonální Gynefix a po zastřihnutí už to bylo ok.Nech si je zastřihnout, vyčkej a pak uvidíš. A zasřižení bylo bez narkozy.
Zastrizeni ano, ale pry na vytazeni neno vymenu sr musí pod narkozu. Jelikoz to vlakno netrci a neni za co ho vytahnout
Holky mám ten sám problém, jsem měsíc po zavedení tělíska a včera mi skončila menstruace a když jsem si tam strčila prst tak jsem ucítila vlákna, nic mě nebolí apod, ale je to normální?? muj doktor má ted dovolenou tak nevím zda plašit? ![]()
Zdravím,
já si všimla, že jsou vlákna delší vždy po menzes, po pár dnech se zas zkrátí. Ale taky jsou delší po sexu - ten den potom. Další den jsou zas kratší… Je to normální? Mám třetí měsíc
@Anonymní píše:
Zdravím,
já si všimla, že jsou vlákna delší vždy po menzes, po pár dnech se zas zkrátí. Ale taky jsou delší po sexu - ten den potom. Další den jsou zas kratší… Je to normální? Mám třetí měsíc
Rekla bych že je to normální. Cipek se mění v průběhu cyklu, při ms a v tomhle období je kratší, proto cítíš vlákna delší. Je jako by ten vstup do dělohy blíž.. ![]()