Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj zajímal by mě váš názor, respektivě spíš přímá zkušenost, ohlasy na antikoncepci NaturComp http://www.naturcomp.cz/
Ahoj já bych do toho nešla, že je to poměrně drahé a existuje spoustu jiných druhů antikoncepcí, třeba náplastě či tělíska. ![]()
Ahoj, zkušenost nemám, jeednu dobu jsem o tom načítala diskuze a jsem rozhodnutá si jej jednou, až našetřím pořídit. jasně, někdo by mohl argumentovat, že stačí teploměr, papír a tužka a zaznamenávat si to sama, ale já jsem z těch línějších a pohodlných ![]()
je to sice jednorázová pálka, ale zase na x let dopředu
ráda si přečtu zkušenosti od uživatelek ![]()
Ahoj, budu sem koukat, jestli nevadí. S prášky mám špatné zkušenosti, Mirena stojí nějakých 7000Kč, tak už mi to nepřijde moc velký rozdíl… zvažuji, že si to koupím. Ještě jsem se dívala na Cyclotest a Persona, ale ke všemu je nějak málo diskuzí.
@růženín tak i teploměr může selhat, já to řešila ovu testama že já antiko nesnesu žádnou.
@věrasek80 píše:
Ahoj já bych do toho nešla, že je to poměrně drahé a existuje spoustu jiných druhů antikoncepcí, třeba náplastě či tělíska.
Jo to chápu ale já nechci ani nemůžu mít hormonální antikoncepci takže hledám vhodnou alternativu nehormonální a toto je asi jediné co jsem objevila a připadá mito super. Cena je sice vysoká ale když si spočítám že bych dala kolem 3 tisíc ročně za prášky tak se mi ta cena i vrátí a zas tak drahé už to pak není v přepočtu tělíska jsou taky za x tisíc navíc nějaký cizí těleso v sobě brrr už jen ten pocit mě vadí takže toto mi přijde jako super metoda zjištění ovulace a teda plodných dní
jen by mězajímalo jesi se tomu dá věřit.
antikoncepce taky není 100 procentní a mělo by to být taky tak na 99 procent jako tato metoda tak nevím jesi stím někdo máte zkušenosti tak měto zajímá
@Lucka_ova píše:
Ahoj, budu sem koukat, jestli nevadí. S prášky mám špatné zkušenosti, Mirena stojí nějakých 7000Kč, tak už mi to nepřijde moc velký rozdíl… zvažuji, že si to koupím. Ještě jsem se dívala na Cyclotest a Persona, ale ke všemu je nějak málo diskuzí.
Jo nevadí jasně… no já mám křečové žíly a antikoncepce pro mě není vhodná ze zdravotních důvodů žádná hormonální. A ani jí nechci ze zdravotního hlediska nechci do sebe cpát žádné hormony ani prášky pokud možno žádnou chemii
@Makyta Mně se právě ten nápad strašně líbí, jenom mám strach, jestli bych tomu mohla plně důvěřovat, ale to je asi o hlavě
Já jsem rozhodnutá už do sebe necpat žádné hormony a tělísko je mi nějak proti srsti.
@Lucka_ova píše:
@Makyta Mně se právě ten nápad strašně líbí, jenom mám strach, jestli bych tomu mohla plně důvěřovat, ale to je asi o hlavěJá jsem rozhodnutá už do sebe necpat žádné hormony a tělísko je mi nějak proti srsti.
přesně tak to cítím mám strach jesi tomu budu moci plně důvěřovat ale nápad semito zdá skvělý konečně mě kamarádka dala tip na něco co by stálo zato. snad
doted jsem rok tápala co bych mohla zkusit a trápím se tím
Jestli ještě můžu něco dodat
žádná antikoncepce není 100% kromě abstinence a to ani nemusím zmiňovat, to všechny víme… mám dvě děti, třetí bych si přála, ale vzhledem k finanční situaci zatím nereálné, jsme také řešila otázku antikoncepce. má gynekoložka mi nabídla tělísko, můj požadavek byl, aby antikoncepce byla nehormonální. ale po tom co jsem zjistila jak to nehormonální tělísko funguje, jsem ho zavrhla. a co milé ženy máme na výběr? ladycomp, ovu testy, kondomy, fecamp, pharmatex, sex. abstinence… myslím si, že vhodnou kombinací výše uvedených metod by se nic stát nemělo ![]()