Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
uz beru asi 6ta antibiotika s mensimi meziprestavkami. Ted dobiram posledni antibiotika (snad uz me nic dalsiho nepotka). Beru Klacid 500 mg, mam posledni 2 prasky, tudiz dnes je ctvrtek, v sobotu posledni pilulka.Ale jsem stale zmatena kdy mi zacne HA ucinkovat tak, jak ma. Protoze dnes jsem si vzala posledni ruzovy prasek, zitra uz bych si mela vzit prvni bily(placebo). Nevite nekdo, kdy mi zacne ucinkovat HA? Nemate s tim nekdo skusenosti? Beru antikoncepci MYWY, je nizkohormonalni…Predem dekuji ![]()
Týden po dobrání ATB.
@madi A co? Kdyby je vysadila, tak by to pro tělo byla zbytečná zátěž.
@Fjodorka no nic, já brala atb jen jednou a v lékárně mi říkali, že se to najednou brát nesmí.. mě teda to bylo fuk, ha neberu, ale nějak se mi to zafixovalo ![]()
@madi Smí, ale je narušen antikoncepční účinek, spíš to mysleli tak ![]()
Ja se vzdy ridila tim, ze je dobre pouzivat jeste jinou ochranu po cely cyklus, ktery je necim nepriznive ovlinveny - antibiotika, zvraceni, vynechany prasek atd. Mozna to neni vzdy nutne, u nekterych typu pisou v pribalovem letaku, ze zalezi, ve kterym tydnu se to stane atd, ale myslim, ze kdyz o otehotneni clovek fakt nestoji, je lepsi to prehnat nez podcenit
Je to asi tím, že to v hlavě neřeším (kdybych otěhotněla, tak by se holt stalo) - ale - nestalo se. Beru současně obojí, nic víc neřeším. Vlastně kecám. Po dobrání atb pravidelně trpím úpěnlivou mykózou (prostě atb nějak naruší ph a vůbec kulturu). A ještě dodám, že v poslední době (cca dva roky zpět) jsem byla fakt marod hodně. ![]()
@madi Já kdybych pokaždé, co beru atb, vysadila, tak by snad ani nemělo cenu (myslím doslova to, co za to chtěj) je brát…
![]()