Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
máte prosím zkušenoti s nehormonální antikoncepcí, její užívání, osvědčený typ a dá se užívat dlouhodobě? Je mi 20 a 5 let užívám horm.ant. a vadí mi do sebe,,cpát´´ hormony. Musím se nejdřív radit s gynekologem? Zajimají mě všechny Vaše názory a odpovědi.
Děkuji za ně, Andrea ![]()
Spermicidy, kondomy, FemCap, nehormonální tělísko…?
Nebo Paralen mezi kolena a pevně držet!
Ach jo ježibaby..
Jsem doufala že se něco dozvím (taky hledám co vyberu) a vy jste zakladatelku akorát zahnali na útěk..
![]()
@ppalea pardón tak vážně, dost jsem si o tom přečetla, páč řeším také tento problém a těžko říct co vybrat, asi podle požadavků jaké máš
@MarkétkaBeruška No tak v prvé řadě neotehotnět…
A pak se mi uplně nelíbí na jakém principu fungují nehormonální tělíska, že tam dojde k tomu oplodnění..
Jenže pak už jsou asi jen pesary (což teda co do spolehlivosti nejsem úplně přesvědčená) a kondomy což mi zase není příjemný… :/ Takže jestli není nějaká novinka na trhu tak mi stejně asi nezbyde nic jiného než ten paralen co?
![]()
@ppalea Já asi pojedu na FemCap plus měření bazální teploty a v kritické dny asi kondom jako pojistka… ![]()
Hormony nechci, tělísko nemůžu.
No našla jsem ze by měla být stejná jako kondomy, ale přijde mi ze to není objektivní jelikož všude píšou něco jiného. Jinak jsem na tom dost podobně. Od 15 jsem dlabala HA a to sedm let. Teď od dubna neberu a zatím dobrý. Ale kombinujeme to s kondomem nebo to tak stridame.
Jestli mohu..připojím se se svými zkušenostmi ![]()
Od Svých patnácti jsem kvůli velkým bolestem dlabala antikoncepci (ještě chcilku jsem jí na nic jiného nepotřebovala)…a to až do prvního těhotenství ve 23letech..pak zase pilulky a těhu a pilulky a těhu. Od dětství jsem migrenička, neurolog hlásal, že porody se může migréna vytratit…s mým štěstím se ještě zhoršila..nyní když mě ta potvora navštíví jsem tři čtyři dni mimo provoz a mnohokrát to končí tak, že mě můj muž musí odvézt do nemocnice na kapačky…se třema dětma opravdu mazec.No a to se dostávám k tématu antikoncepce. Až ted jsem se dověděla po tom co zobu pilulky už 16roků, že snad taky mohou mít na tu migrénu vliv a bylo mi doporučeno ji přestat užívat.
Zvolila jsem proto nehormonální tělísko..jiná možnost asi ani nebyla..manžel mi za ta léta zpohodlněl a další dítě už rozhodně nechci (myslím, že máme splněno nad plán
)
Konkrétně mám gyneplus380 gold. Zavedení není nic příjemného, ale nemohu říct, že by to bolelo.
Bolení se u mne dostavilo až později v podobě silné menstrulační bolesti. Třetí den už jsem o tělísku nevěděla…tento stav trval týden, než se dostavil zánět(musím tedy přiznat, že se mi v těhu udělala Bartholiniho žláza, kterou jsem se svýma ratolestma ještě neměla možnost řešit, takže si jí „pěstuji“ už přes 4roky..na zánětu po zavedení tělíska měla asi vliv)..s bolestmi jsem musela letět na gyndu a z gyndy jsem se vracela s řízlou Batrholinkou, antibiotiky na deset dní, zaváděcíma globulkama..z ultrazvuku zjištěno že tělísko je tam kde má být a je v poho..takže nyní léčíme zánět..povím Vám takové radosti Vám přinášejí tu nejspolehlivější antikoncepci..o sexování si ted můžem doma jen povídat
![]()
Já teda bohužel zažila migrénové aury (kdo nezná, tak to probíhá skoro mrtvička, takže na poprvé to nebylo nic příjemného). Byla jsem s tím poslána na neurologii, kde mě málem kleplo, když mi lékař řekl, ať okamžitě vysadím antikoncepci (brala jsem ji od 16 let a je mi 22). Takže jsem bez ní
Kondomy mi nevyhovují čili přišla na řadu přerušovaná soulož.. Zatím se štěstí usmívá… Pokud má někdo zkušenost s FemCap budu jen ráda za info ![]()