Nehormonální antikoncepce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18
24.2.14 20:21

Já teda bohužel zažila migrénové aury (kdo nezná, tak to probíhá skoro mrtvička, takže na poprvé to nebylo nic příjemného). Byla jsem s tím poslána na neurologii, kde mě málem kleplo, když mi lékař řekl, ať okamžitě vysadím antikoncepci (brala jsem ji od 16 let a je mi 22). Takže jsem bez ní :( Kondomy mi nevyhovují čili přišla na řadu přerušovaná soulož.. Zatím se štěstí usmívá… Pokud má někdo zkušenost s FemCap budu jen ráda za info :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.2.14 11:32

NaKaHa: když se femcap naučíš správně zavádět, je to podle mě nejbezpečnější metoda. Přinejmenším bezpečnější než kondom. Teď je tu ještě Caya, ale to ti neporadím. Jen že je to tvarovaná diafragma, která se zapříčí za stydkou kost. Ale nevím, jestli by mi tam bezpečně držela 6 hodin po styku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.2.14 12:20

@NaKaHa Jsou tu diskuse, pohledej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.16 10:59

nehormonální ANT.

K tomu tématu. Máme dva syny. Připomínám, že oba synové byli chtění a plánovaní.
Sex. spolu žijeme 6 let a většinu času jsem vedla STM. Nějaký čas jsem ekologicky kojila, takže první ovulaci jsem měla až po nějakém roce kojení, a to už jsme z bezpečnostních důvodů nějakou dobu měřila i při kojení, přesto jsme neotěhotněli a Eko kojení nám ten první rok krásně zabraňovalo ovulaci. S HA nemám osobní zkušenost a ani o ni nestojím. Nejvíce se o STM- nazývané těž ppr ní dovíte na str. CENAPU, nebo nejlépe ve středisku cenapu.Sama dr. Lázničková ji používá přes 20 let, znám spoustu rodin a kamarádak co ji úspěšně používají. Samozřejmě je tam určitá možnost otěhotnění, ale při přesném dodržování je riziko stejné či menší jako u HA.
Postup: sledujete více příznaků, teplota, čípek a hlen. Žena prochází plodným a neplodným obdobím a otěhotnět může jen v tom plodném.
Při prvních cyklech, a stačí klidně dva tři je lepší zároveň použití bariérových metod, pesar, kondom, pak už člověk najede a je v pohodě.
výhody :srdce: : cenová dostupnost, stačí koupit teploměr a pak občas balení kondomu, když se člověku nechce čekat, ale je fakt, že i kondom má určitou pravděpodobnost selhání.
další výhody: časová nenáročnost. Po dvou třech cyklech stačí asi 10-12 měření v měsíci, což je oproti 21. dnům braní ANT. podstatně kratší doba. Nejsou žádné vedlejší příznaky, a účinky, nemusíte když někam jedete tahat sebou antikoncepci. Teploměr se stejně často bere, a když ne, dá se lehce sehnat.
Dále, přesně vím, kdy ovujuli a to, že ovujuli. Což není taky špatné, teď jsme řešili třetí dítě a postě vím, když jsme těhotná už asi 5 den po počátku ovulace, což je pro mě hodně důležité, začátky těhotenství máme vždy rizikové.
Další výhoda je i v tom, že se včas poznají různé problémy, jak horm. nerovnosti, tak nemoci. Třeba nerovnoměrnost fází před ovulací a po ovulaci může ukázat na problémy v hormonech a ty se dají konkrétně léčit, nemusí se naslepo dávat ANT. ale jen ten hormon co ti chybí.
Další sex není jen pouhá povinnost, co se děje, protože… ale těšíme se na něj. Oba manžel si mě předchází a v abstinenčním období se o mě fakt zajímá, a na prnví neplodný den se oba těšíme a chystáme, romantika atd. Prostě je to fajn, víš, kdy jo, taky se na to připravíš, naplánuješ si čas, abys nebyla utahaná, a prostě ve vztahu nám to rozhodně prospívá.
Nevýhody: :mrgreen: nehodí se pro osoby které mají sexuální potřebu vyšší než jednou denně. Prostě jsou tam asi 3-4 dny kdy neni vhodné se milovat ani s bar. metodou, pokud si nepřejete otěhotnět, taky je potřeba optavdu těch 10-12 dni být přesná, hlídat nejen teplotu, ale i stav čípku a stav hlenu.Ale to se dá naučit velmi dobře. Jsou menší zkušenosti s touto metodou, když máte nepravidelné směny, ale měřila jsem i po nočních směnách, a stejeně to jelo jak na drátku. Prostě ovulace přišla i když jsem měla po 2 denních ha 2 nočních. No a ještě jedna věc, žena má v době ovulace větší chuť na sex. A to si musí uvědomit a s tím taky počítat. V období neplodném je chuť menší, ale tím větší je snaha manžela. Nefunguje to při neunáhlením začátku sex. života, a sama osobně si myslím, že dívka je k zač. sex. života ochotnější v plodném období, neuškodilo by tudíž, aby jí, když se blíži pubertální věk a matka ví, co může přijít, koupila teploměr, tabulky, vysvětlila princip a řekla a měř se zkušebně aspoň pár měsíců ať víš. Je to podle mě lepší, než do ní preventivně cpát ANT: samo se předpokládá nějaké kontrola, třeba ukaž jak ty tabulky vypadají atd. A taky další nevýhoda. Neochrání tě to před pohlavními nemocemi.Jo a nemůžu si uměle oddálit příchod menstruace. Trošku hůře se to hodnotí v době klimakteria. Prní neplodná fáze se dá odpozorovat, ale není to vždy přesné, proto se plodný čas k ovulaci počítá podle pravidla 6+ 3. Ale u každé ženy je to jinak. někdy je první fáze delší, někdy kratší, ale v podstatě už párcyklech, víte jak dlouhá ta první fáze je, takže můžete počítat s tím jak dlouho ji máte počítat jako neplodné období.
Z nevýhod je to asi vše. Jinak je to prostě pohoda. Když si srovnám, že bych měla 21 dní brát ant. teď stejně nevědět, zda jsem, či nejsem těhotná, strachovat se, zda jsem neotěhotněla atd. Samozřejmě to chce, aby chlap nebyl tak úplně lempl a spolupracoval, ale proč by vše mělo ležet na ženě. Taky si se záznamů může muž vyvodit, kdy třeba měli a jak často sex, kdy ho mít a zda třeba to dítě co ta jeho čeká je vůbec jeho… to je vtip na závěr. Jo to je další výhoda, těhotní se s tím dobře, protože ať máte ovulaci kdykoliv poznáte to, a nebo ji také někdy nemáte a to také poznáte. Tak to asi vše. teda vše to není určitě, ale na co jsem si vzpoměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí