Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak bych potřebovala poradit. Už docela dlouho přemýšlím nad tím, jakou antikoncepci zvolit. Mám 6ti měs. syna a hormonální antiko nemůžu. Proto připadá v úvahu buď nehorm. tělísko a nebo kondomy. Co myslíte že by bylo lepší? Jednak cenově, jednak spolehlivostí a vedlejšími účinky. Díky moc ![]()
@zuzkub radsi telisko, taky jsem ho chtela, hormony do sebe cpat nechci, dost jsem o nich pribrala. Ale mam smulu a zbyl mi kondom, jestli nechcete dalsi dite za delsi dobu tak radsi tady telisko
Příspěvek upraven 21.02.14 v 15:22
No tak původně to bylo tak, že byl muž naprosto proti kondomu (není to ono
) ale teď když zjistil cenu tělíska tak říkal, že by to i snesl. Ale já furt nevím, jestli mám kondomu natolik věřit… ![]()
@Mrs. S právě že já další mimčo nechci min. pár let…proto spíš přemýšlím na tělískem, ale pořád nějak nevím… ![]()
@CokeLady noo,právě proto tělísko hodně zvažuju…manžel právě kondom moc nemusí, ale prý by se obětoval
(kvůli té ceně)
jinak spermicid mi přijde asi stejná spolehlivost jako kondom a cenově taky nic moc ne? ![]()
Já si nemuzu pomoct, ale sex s kondomem je o ničem, člověk se akorat furt hlídá, jestli nespadl… Telisko. Nvm, máte někdo statistiku, kolik % žen otehotni? Normálně nebo mimoděl.
@zuzkub Ze spermicidu mám syna
Řeším teď to stejný, ale můj taky nechce kondom a tělíska se zase bojím já, tak nevím ![]()
My se po prvnim rozhodli pro kondom, nijak nas neomezoval ani jednoho. U teliska jsem se bala rizika, ze ho telo neprijme. (navic mi prijde divny mit v sobe kus dratu, ale to je jen divnej osobni pocit…) jeste jsem zvazovala spermicid, ale tam mam trochu obavu o spolehlivost. No a vzhledem k frekvenci u nas kondom vitezi i cenove ![]()
@Mugduh Tak ten spermicid není drahý.10 dávek stojí kolem 250 Kč ![]()
@zuzkub telisko je celkem palka na druhou stranu pred 4rokama jsem brala prasky ty me na mesic staly kolem 300mesicne takze telisko je mnohem levnejsi. A jak píše Terina89 tak spermicid je dost drahy.
Maminky ja mam 2roky po porodu nekdy pouzijeme kondom, nekdy nic(hlidam si to podle kalendare), podle doktorky vajicka mam pekne nachystane na oplodneni a tehotna nejsem a zatim byt nechci takze to jde i s kondomem ![]()
Příspěvek upraven 21.02.14 v 15:42
@Terina89 tu cenu jsem myslela spíš v porovnání s tělískem. U spermicidu mám obavu o spolehlivost. Ačkoliv moje doktorka mi tvrdila, že je to srovnatelný s kondomem, tj. kolem 99 %…
Tak cenově to záleží na frekvenci
Jestli si vrznete jednou za měsíc, tak se tělísko nevyplatí.