Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Měla jsem kroužky kdysi taky a byli super, ale je fakt, že jsou dražší. A není to třeba i změnou stravy, nejíš více sladké, to by odpovídalo zvýšení váhy i těm problémům, mívám ze sladkého mikozy
Nebo si nech vzít krev na hormony štítné žlázy ![]()
@kotaska91 Hihi, díky těm 15 kilo nahoře mi dost kleslo sebevědomí a hned jsem s tím začala něco dělat. Nějaký kilo dolů šly ale žádná sláva. Furt mám zdravou váhu, tak to tolik nehrotím. Když mám chuť na čokošku, tak si jí prostě dám. To neznamená, že se tím cpu každý den. To jsem dělala když mi bylo 15 a nikdy jsem takové problémy neměla. Já byla do té doby dokud jsem nevysadila tu antinu jak proutek a mohla jsem sežrat s prominutím cokoliv. To vše vím… Za ty dva roky už jsem pochytala dost infa o těchto věcech. Po doktorech jsem lítala. ŠŽ v poho, cukrovku nemám. Nic extra, co by toto mohlo ovlivňovat.
Furt mi to prostě vrtá hlavou. Jednoduše řečeno jsem nikdy tyto problémy neměla do té doby, než jsem ty kroužky vysadila
@meduzka23 Já ti nevím, ty problémy s MS by se ti asi mohly srovnat, ale nevím jestli čekat, že zhubneš to, co jsi nabrala.
Jen by mě zajímalo, co jsi zkoušela přírodního na ty hormony.? Mně totiž nejvíc pomohla jóga.
@P4ja Já hubnout ani nechci. Předtím jsem byla kost a kůže. Teď mám alespoň nějakej zadek a prsa. Samozřejmě nemám vysněnou postavu, ale to je asi normální, že jsou ženský vždycky nespokojený.
Užívala jsem nějaké bylinky (šalvěj, meduňka, maca…) a prostě nic. A na tu jógu občas také chodím. Myslím si, že nejsem líný člověk. Denně nachodím 10 tisíc kroků, o víkendech jezdím na tůry, snažím se i 3× týdně cvičit…
@meduzka23 píše:
@P4ja Já hubnout ani nechci. Předtím jsem byla kost a kůže. Teď mám alespoň nějakej zadek a prsa. Samozřejmě nemám vysněnou postavu, ale to je asi normální, že jsou ženský vždycky nespokojený.Užívala jsem nějaké bylinky (šalvěj, meduňka, maca…) a prostě nic. A na tu jógu občas také chodím. Myslím si, že nejsem líný člověk. Denně nachodím 10 tisíc kroků, o víkendech jezdím na tůry, snažím se i 3× týdně cvičit…
Tak spíš bude chyba v jídelníčku. A nebo jsi možná přibrala svalovou hmotu, tak je možné, že váha šla nahoru. Ale o tolik je moc. Nvm ![]()
Jinak nevím tvůj věk, ale tohle popisovala mamka na začátku přechodu.
@P4ja Jj, určitě jsem nabrala nějakou svalovou hmotu ale těch 15 kilo to nebude. Jsem dost mladá, tak v přechodu snad ještě nejsem
. A popravdě už moc nevím, co bych na jídelníčku měla měnit. Nejím sladký, nesladím, zeleninu jím každý den, piju jen vodu, snažím se vyhýbat bílé mouce atd., ale zase nejsem taková abych si zakazovala vše. To, že si dám např. jednou za týden zmrzku si myslím, že nemá moc extra vliv na moje hormony…
@meduzka23 Ono jde taky o správný poměr bílkoviny, tuky, cukry. Docela fajn by bylo nechat se změřit tou chytrou váhou. Tvoje tělo může taky třeba zadržovat vodu. To těžko říct.
@P4ja Mně už to příjde blbý ale i tohle už vše znám. Hlídám si to… Mám stáhnuté kalorické tabulky a denně vypiju 2 litry vody. Jen mě zajímalo, jestli by se to tou antikoncepcí zase srovnalo… O váhu mi nejde ![]()
@meduzka23 píše:
@P4ja Mně už to příjde blbý ale i tohle už vše znám. Hlídám si to… Mám stáhnuté kalorické tabulky a denně vypiju 2 litry vody. Jen mě zajímalo, jestli by se to tou antikoncepcí zase srovnalo… O váhu mi nejde
Tak musíš zkusit a uvidíš.
Popravdě já bych teda váhu řešila, ne že mám hodně, ale ten rapidní přírůstek. během krátké doby.
@P4ja Už jsem tak na 90% rozhodnuta, že do antiny zase půjdu ale chtěla jsem se tu ještě optat, jestli neměl někdo stejný problém. Každopádně děkuji ![]()
Nevím co více. Taky jsem se bála. Vím, že není moc normální nabrat tolik kilo během takové chvilky, ale udělala jsem pro to maximum. Lítala po doktorech, změnila stravování, začala se hýbat, čekala a stále nic…
@meduzka23 píše:
Nevím co více. Taky jsem se bála. Vím, že není moc normální nabrat tolik kilo během takové chvilky, ale udělala jsem pro to maximum. Lítala po doktorech, změnila stravování, začala se hýbat, čekala a stále nic…
Tak bude nějaký problém jinde ![]()
Ahoj holky,
chtěla bych znát váš názor. Cca před rokem a půl jsem užívala antinu Nuvaring (nízkohormonální kroužky). Vše bez problému, ba naopak lepší než bez nich. Zlepšila se mi pleť, neměla jsem tak časté gyn. potíže, menstruace chodila na den přesně a místo 7 otřesných dní, pouze 4, žádné kilo navíc, prostě pohoda. Až potom tyto kroužky opět zdražili a já si to v tu dobu už nemohla dovolit a proto jsem kroužky vysadila a do žádné nové antikoncepce už jsem nešla. A pak to začalo. Časté gyn. potíže, 15 kilo nahoře během 2 měsíců, nepravidelná menstruace, špinění týden předtím, návaly vedra. Myslím si, že jsem hormonálně totálně rozházená (i když jsem to vůbec neočekávala, když jsou kroužky nízkohormonální). Dávala jsem tomu čas a snažila se ty hormony srovnat přirozeně. Jenže dva roky skoro uběhly a nic se neděje. Potíže stále přetrvávají. Chtěla bych znát váš názor, popř. zkušenost. Myslíte, že když opět nasadím kroužky Nuvaring, tak se srovnám? Děkuji za každou připomínku