Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@meduzka23 píše:
@P4ja Tohle je hrozně individuální nu… Já začala brát antinu až v 18ti (mí rodiče byli zásadně proti) a brala jsem jí cca tak rok… S menstruací před nasazením jsem problém až tak neměla. Chodila tak nějak na čas ale strašný bolesti (několikrát jsem i omdlela), hodně jsem krvácela a vždycky jsem to měla tak na týden. Teď to mám tak, že týden před začnu špinit a až teprve potom se normálně rozkrvácím. Bolesti mívám furt, ale už to není tak hrozné jak v pubertě a trvá tak 5 dní. Zrovna se chystám na tu hormonální jógu a ráno už jsem si kápla gynex.
Jej
To je blbé. Já si svoje ještě užila i po porodu, ale teˇje to v pohodě. Tak držím palce, ať se to srovná. ![]()
No je pravda že HA ti pomůžeš jen dočasně, pokud máš problémy jaky máš, určitě do ní nejdu, protože třeba za 3 roky ji budeš chtít vysadit a problemy se objevi znovu. Takhle budeš litovat, že jsi ji znovu nasadila, protože teď už jsi mohla mít pokoj. Můj případ. Na rok jsem vysadila, nastal horor a když se vše po 9 měsících dávalo dokupy, tak jsem ji znovu nasadila na 3 roky. Ted toho lituju, protože tohle vysazení bylo ještě horší. Neberu ji rok.
@Psisuchar Jj, moje slova… Děkuji všem za rady a zkušenosti. Dost mi to otevřelo oči ![]()
@meduzka23 Ale určitě ji hanit nechci
Myslím, že kdybych ji nebrala, tak jsem dřív jak v 19 maminka. Což ne že by vadilo, ale vejšce a práci kterou mám bych mohla říct papa, protože minuly dlouholeý přítel na tohle zodpovědný nebyl. Má to své pro a proti.
![]()
@Psisuchar píše:
@meduzka23 Ale určitě ji hanit nechciMyslím, že kdybych ji nebrala, tak jsem dřív jak v 19 maminka. Což ne že by vadilo, ale vejšce a práci kterou mám bych mohla říct papa, protože minuly dlouholeý přítel na tohle zodpovědný nebyl. Má to své pro a proti.
![]()
![]()
Tak máš pravdu, je to jako se vším. Má svoje pro a proti. Já brala dlouhodobě a v podstatě bez problémů. A s dcerou to asi jednou taky budu muset řešit. Za sebe už ji třeba vůbec nechci.
@P4ja píše:
Tak máš pravdu, je to jako se vším. Má svoje pro a proti. Já brala dlouhodobě a v podstatě bez problémů. A s dcerou to asi jednou taky budu muset řešit. Za sebe už ji třeba vůbec nechci.
Jak říkáš. Já už taky nikdy víc, ale teď mám úplně jiného partnera. Není třeba. Já mít holčičku (což bych si jednou strašně moc přála..je mi 28 začínám to na sobě cítit), tak nevím nevím jak se zachovat. Ale moje maminka to se mnou v 15 myslela dobře a nikdy žádnou nebrala, nevěděla. Ale nikdo nechce aby mu 15 dcera přišla zbouchlá. Chceš aby „něco dokázala…škola, práce..né jak dřív.“
Tak mí rodiče byli hlavně proti antině kvůli tomu, že bych nezabránila možnosti chytnout nějakou potvoru během sexu. Takže já byla do té doby odkázána na kondomy a vůbec mi to neuškodilo. Je to věc názoru a každý ať dělá jak uzná za vhodné. Těm, co se potýkají se stejnými problémy jako já doporučuji toto video: https://www.youtube.com/watch?… Moc hezky vysvětleno
@meduzka23 píše:
Tak mí rodiče byli hlavně proti antině kvůli tomu, že bych nezabránila možnosti chytnout nějakou potvoru během sexu. Takže já byla do té doby odkázána na kondomy a vůbec mi to neuškodilo. Je to věc názoru a každý ať dělá jak uzná za vhodné. Těm, co se potýkají se stejnými problémy jako já doporučuji toto video: https://www.youtube.com/watch?… Moc hezky vysvětleno
Tak já nevím. Ha jsem brala a stejně jsem používala kondom. Za nás byl AIDS ještě strašák. To je věc postoje.
@meduzka23 píše:
Ahoj holky,chtěla bych znát váš názor. Cca před rokem a půl jsem užívala antinu Nuvaring (nízkohormonální kroužky). Vše bez problému, ba naopak lepší než bez nich. Zlepšila se mi pleť, neměla jsem tak časté gyn. potíže, menstruace chodila na den přesně a místo 7 otřesných dní, pouze 4, žádné kilo navíc, prostě pohoda. Až potom tyto kroužky opět zdražili a já si to v tu dobu už nemohla dovolit a proto jsem kroužky vysadila a do žádné nové antikoncepce už jsem nešla. A pak to začalo. Časté gyn. potíže, 15 kilo nahoře během 2 měsíců, nepravidelná menstruace, špinění týden předtím, návaly vedra. Myslím si, že jsem hormonálně totálně rozházená (i když jsem to vůbec neočekávala, když jsou kroužky nízkohormonální). Dávala jsem tomu čas a snažila se ty hormony srovnat přirozeně. Jenže dva roky skoro uběhly a nic se neděje. Potíže stále přetrvávají. Chtěla bych znát váš názor, popř. zkušenost. Myslíte, že když opět nasadím kroužky Nuvaring, tak se srovnám? Děkuji za každou připomínku
@pepina 11 Tvůj první příspěvek se mi bohužel nezobrazuje. A nikde nepíšu, že žeru furt jak prase. Žrala jsem jak prase do té doby, než jsem vysadila a měla furt svých 55 kilo na 170 cm. A max jsem napsala, že jsem teď někdy zkoušela žrát jako prase a žádný kilo nahoře. Těch 15 kilo nahoře není zásluhou mého stravování ale tím, že jsem tu antikoncepci vysadila. Jím zdravě a občas si nějakou dobrotu dám. Život není jen o omezování. ![]()
@meduzka23 píše:
@P4ja To měli dřív holky a ženy ještě rozum
Nvm, mně to přijde logické. S tím, že pokud to dcera bude chtít brát, tak se budu snažit jí vysvětlit, že HA je jen pojistka proti otěhotnění, ale ne zelená pro to, aby s prvním partnerem odhodili kondom a hurá si užívat. I když to tak spousta matek prezentuje. Milá dcero nechám ti předepsat HA a jsem z obliga. Chlap je z obliga a všichni jsou happy ![]()