Antikoncepce při PCOS

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
15.10.25 15:22

antikoncepce pco

Ahoj, je mi 17 let a chtela jsem se vas zeptat, protoze mam hrozne rozhlazene cykly +-45dnu, sla jsem ke gynekologovi a podle ultrazvuku mi rekl ze to vupada na pco. rikal ze pro me je ted nejlepsi HA protoze mi to srovna cykly (predepsal mi jeanine). ze to ma pry i nejakou slozku, ktera leci akne.+neni to az tak silna HA pry. mam kluka a je to i metoda antikoncepce ktera by me uklidnila pred stresem z nechteneho tehotenstvi (urcite budeme pouzivat i jinou ochranu a ne spolehat se jen na HA). jenze hrozne se toho bojim, vim ze to pco nevyleci jen to proste tak zakryje ty priznaky tim ze mi to nejspis srovna cykly, a pak se to vrati. ale verte mi ze je to v me situaci dost stresujici resit to jestli nejsem tehotna (ikdyz se chranime)pritom to jsou dlouhe cykly kvuli z tomu pco. no a hodne jsem cetla ze to holky nedoporucuji, ze to je hnus, ze pribiraly kvuli tomu nebo ze z toho jde dostat nejakou plicni embolii nebo co, tak nevim, muj doktor je k tomu hrozne pozitivne nastaveny ale ja se bojim, je to velka davka hormonu a nevim co to udela- kazdy to ma jinak. tak jsem si rekla ze to asi zkusim, nebo mela nektera z vas podobnou situaci? zkusenosti? prosim moc a dekuji za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
15.10.25 15:54

Já sice pcos nemám, ale i tak bych do antikoncepce znovu nešla. Po 8 letech jsem vysadila a trvalo rok než se jakž takž srovnal cyklus. Pleť mám ještě horší než před antikoncepcí a vypadala mi půlka vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
15.10.25 21:40

Antikoncepce se pri pcos nemusis bat, sice nepomuze tve nemoci, ale ani neuskodi. Jinak ma samozrejme antikoncepce nejaka rizika, ale ty se asi ted dost zvelicuji, obecne jde o bezpecny zpusob antikoncepce a moderni preparaty maji uz minimalni davku hormonu mez pred x desitkami let. Osobne bych vysadila aspon 2-3 roky pred tim, nez budes chtit dite, abys mela cas srovnat si cyklus a pomoct treba ovulaci, ktera pri pcos nekdy nebyva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí